reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ja małolatów zgoniłam z kompa ,starczy.niech sie bawią:-Du nas dziś ładnie ,a właściwie coraz ładniej i cieplej:-D Wiecie ja nigdy nie miałam świadomości ,że szczepionka moża tak skrzywdzić moje dziecko,ja latałam na wszystkie szczepienia w wierze ,ze robie wszystko zeby dzieci były jak najzdrowsze,jakoś nie myślałam nigdy o tym ,choć przecież słyszałam o przypadkach kiedy dzieci po sczepieniu zaczynały chorować:confused:na dobr a sorawę to przerażające:szok:

no niestety ja tez sie dowiedzialam....
za pozno i teraz jak widze ze Weronika przeszla do tej pory przez te szczepineia bez powiklan i czeka ja ostatania dawka.....
Paulina zaczela sie dziwnie zachowywac po ostatnije szczepionce jak miala ok.1,5 roku wlasnie
u wiekszosci dzieci autyzm pojawia sie ok.1,5-2lat
niby Paulina nigdy nie pokazywlaa niczego palcem ale jak miala 1,5roku to zaczela sie na prawde dziwnie zachowywac

reklama
As no jak ktos kumaty po angielksku:-)
Ania specjalnie dla Ciebie mam i po Polsku

Szczepionki składają się zazwyczaj z trzech komponentów:
  • składniki swoiste (drobnoustroje, aktywne składniki szczepionki),
  • adiuwanty (substancje pomocnicze),
  • substancje konserwujące.
W niektórych przypadkach negatywne reakcje w organizmie dziecka mogą zajść nie w wyniku samego wirusa a na skutek składników jakie są używane podczas produkcji szczepionek (np. substancji konserwujących, które zawierają rtęć).

Poniżej znajduje się lista niektórych składników stosowanych w szczepionkach:
  • ACETON - rozpuszczalnik używany w zmywaczu do paznokci,
  • AŁUN - konserwant,
  • ALUMINIUM I OLEJE ŚRODKÓW WSPOMAGAJĄCYCH - powodują raka u myszy laboratoryjnej,
  • ALUMINIUM FOSFAT - używany w dezodorantach, trucizna,
  • FORMALINA - znany rakotwórczy składnik przeważnie używany do balsamowania ciał,
  • FENOL (kwas węglowy) - śmiertelna trucizna,
  • thIMEROSAL (o pochodzeniu rtęciowym) - trujący ciężki metal, ciężko wydalany przez organizm.
reszta tu:
SZCZEPIENIA - WIEDZA OCHRANIA, IGNORANCJA NARAŻA

Ania specjalnie dla Ciebie mam i po Polsku

Szczepionki składają się zazwyczaj z trzech komponentów:
  • składniki swoiste (drobnoustroje, aktywne składniki szczepionki),
  • adiuwanty (substancje pomocnicze),
  • substancje konserwujące.
W niektórych przypadkach negatywne reakcje w organizmie dziecka mogą zajść nie w wyniku samego wirusa a na skutek składników jakie są używane podczas produkcji szczepionek (np. substancji konserwujących, które zawierają rtęć).

Poniżej znajduje się lista niektórych składników stosowanych w szczepionkach:
  • ACETON - rozpuszczalnik używany w zmywaczu do paznokci,
  • AŁUN - konserwant,
  • ALUMINIUM I OLEJE ŚRODKÓW WSPOMAGAJĄCYCH - powodują raka u myszy laboratoryjnej,
  • ALUMINIUM FOSFAT - używany w dezodorantach, trucizna,
  • FORMALINA - znany rakotwórczy składnik przeważnie używany do balsamowania ciał,
  • FENOL (kwas węglowy) - śmiertelna trucizna,
  • thIMEROSAL (o pochodzeniu rtęciowym) - trujący ciężki metal, ciężko wydalany przez organizm.
reszta tu:
SZCZEPIENIA - WIEDZA OCHRANIA, IGNORANCJA NARAŻA

Dzieki
Aluminiuj dla doroslych nie jest szkodliwe ale dla niemowlakow i dzieci jest gorzne bo dziala toksycznie na uklad nerwowy.
dlatego jezlei chodzi o dziewczyny to unikam aluminium na ile to mozliwe-bez puszek,folii aluminiowej itd
a puszki na Nutramigne nie saz aluminium tylko z blachy

Jestesmy po spacerku:tak:Bylo fajnie,sloneczko swieciło i bylo cieplutko:tak:
Chociaz na poczatku myslalam ze zaraz wroce z Nimi do domu bo Dominik i Klaudia strzelili takie fochy ze:szok::szok::szok:ale na szczescie sie uspokoili i moglismy zostac na dworku:-)
Za to teraz sie strasznie zachmurzylo i pewnie znowu zacznie padac

Witam wieczorowo:tak::tak: my juzz po spacerku Emily troche marudzila w drodze powrotnej ale byla chyba glodna bo szybko mleczko wypila a tak to zawsze ma czas z piciem:tak::tak: Tez szybko usnela bo nie zdarzyla wyjsc z pokoju a ona juz miala oczka zamkniete:tak::tak:
Zab mnie jakos znowu zaczyna pobolewac:no::no: a ja nie lubie chodzic do dentysty bo sie strasznie boje:no::no:

A to moja mala maruda przed dzisiejszym spacerkiem:tak::tak:

Załączniki

• cats.jpg
    cats.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 33
Witam wieczorowo:tak::tak: my juzz po spacerku Emily troche marudzila w drodze powrotnej ale byla chyba glodna bo szybko mleczko wypila a tak to zawsze ma czas z piciem:tak::tak: Tez szybko usnela bo nie zdarzyla wyjsc z pokoju a ona juz miala oczka zamkniete:tak::tak:
Zab mnie jakos znowu zaczyna pobolewac:no::no: a ja nie lubie chodzic do dentysty bo sie strasznie boje:no::no:

Sliczniusia:tak::tak::tak:A jak superowo juz stoi:-):tak:
Witam sie i zarazem żegnam jakos spac mi sie chce skocze jeszcze po jogurcika i ide spac Spijcie dobrze pa
Smacznego i dobranoc:-)

reklama

ale ona śliczna,i jak ładnie stoi,silna z niej kobitka :tak::tak::tak::tak::tak:

Do góry