reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
witam witam i o zdrowie pytam:-)
tesknilyscie??????????:confused::confused::confused::confused::-D:-D:-D
hmmm.pewnie wam mama Helenki powiedzala ze nie mam netu,czy nie?????
wczoraj caly dzien mialam czasu siasc do kompa,po poludnu bylam u mamy,wieczorem moj oblegal kompa a ja bylam tak padnieta ze przed 23 juz spalam:-)
a rano-caly dzien nadsawali burze,a sasiedzi od ktorych mamy neat wylaczjaja wszytsko jak jest burza,wiec od rana nie mialam neta
no ale jestem.
nie dam rady wszytskiego nadrobic ale moze chociaz dzisiejszy dzien troche mi sie uda.

niedawno wrocilam od bratowej,mala spi,obiad sie robi.
u WEroniki wyklul sie paskudny katar,ale nie jest macno marudna ani nic wiecej.tyle ze katar czasami lekko zolty
Paulina tez ma katar.

nie wiem czy dzis wieczorem bede bo jutro mam wesele i trzbaby sie wyspac.
no chyba ze moj p wczesnie polegnie to jeszcze wieczorem zajrze

a wiadomo jak to pzed weselem.
dziewczyny do mojej mamy wedruja:-D:-D:-D:-D:-D
a my zoatsejmy na poprwiny i wrocimy w niedziele wieczrem:-D:-D:-D:-D
w koncu sie wytancze:-):-):-):-):-)
tesknily tesknily i mama przekazala.Baw sie dobrze tak co nogi Cie beda bolaly:-)
o dzieki za wyjasnienie:-) od razu czuje sie "mądrzejsza";-)
no i kolezanka wytlumaczyla:tak:
Malika ,a co na poboczu bedziesz z robiła ,bo dziewczyny z pobocza ,to mi się tak .wiesz kojarzą -jagodzianki ,czy cóś:-D:-D:-DU mojego synka jest kolega,najpierw pól godziny oglądali bajki ,potem ganiali na podwórku teraz bawią sie w pokoju i ostrzą zęby na kompa....co za dzieci...ja jak się kiedyś do koleżanki jakiejś bym dopadła ,to ciekałybyśmy po podwórku,w domy to tylko w deszcz sie siedziało,a dzieci teraz to szklarniowe chowy .......:-D
z tym poboczem to sie usmialam:-Djagodzianki ?? grzybiarki:-D
A ja z innej beczki.
Wreszcie znalazłam to czego szukałam od dawna.
Koniec sankcji za odmowę szczepień!

Opublikowano: 29.12.2008 | Kategoria: Zdrowie Już wkrótce wchodzi w życie nowa ustawa o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi.
Najważniejszą nowością jest, że ustawa znosi sankcje wobec rodziców i opiekunów dzieci, którzy odmawiają poddawania ich obowiązkowym szczepioniom ochronnym. Dotąd groziły im procesy sądowe i kary grzywny.
Jedyne co grozi przeciwnikom szczepionek, to przymusowe leczenie osób, które nie poddały się szczepieniom, a u których podejrzewa się zarażenie niebezpieczną chorobą zakaźną. Mówi o tym Art. 36: “Wobec osoby, która nie poddaje się obowiązkowi szczepienia, badaniom sanitarnoepidemiologicznym, zabiegom sanitarnym, kwarantannie lub izolacji, a u której podejrzewa się lub rozpoznano chorobę szczególnie niebezpieczną i wysoce zakaźną, stanowiącą bezpośrednie zagrożenie dla zdrowia lub życia innych osób, może być zastosowany środek przymusu bezpośredniego polegający na przytrzymywaniu, unieruchomieniu lub przymusowym podaniu leków.”
Oprócz tego ustawa nakazuje prowadzenie rejestru wszystkich niepożądanych skutków ubocznych wynikających ze szczepień (lekarze i felczerzy mają 24 godziny na dokonanie zgłoszenia podejrzenia lub rozpoznania skutków ubocznych) a producentów szczepionek zobowiązuje “do podejmowania wszelkich działań, aby wprowadzany produkt nie stanowił źródła zakażenia dla ludzi”.
Ustawa została przyjęta przez Sejm z poprawkami Senatu 5 grudnia 2008. Prezydent podpisał ją 10 dni później. Ustawa wchodzi w życie 1 stycznia 2009, za wyjątkiem Art. 9, który będzie obowiązywac od 1 stycznia 2010.
Pełną treść ustawy można przeczytać TUTAJ.
Opracowanie: Maurycy Hawranek
Dla “Wolnych Mediów”

A to sporządził pewnien tata,który chciał wg prawa zaszczepić dziecko.
Żaden z lekarzy w Warszawie nie zaszczepił mu dziecka ,gdy przedstawił takie poświadczenie szczepienia.

POŚWIADCZENIE SZCZEPIENIA

Ja ........................ oświadczam,że szczepionka (nazwa,producent,nr serii) ............................................ przeciwko ....................... ,którą zaaplikowałem/am dziecku(imię i nazwisko dziecka) ........................................ dnia .......... w (przychodnia,szpital) ........................................ jest szczepionką w pełni bezpieczną dla życia i zdrowia dziecka. Zapewniam, że po zaszczepieniu dziecka nie wystąpi choroba, przeciwko której szczepionka została przygotowana i wykonano szczepienie oraz nie wystąpią żadne inne powikłania bezpośrednie* czy zgon.

Oświadczam, że jako lekarz jestem zaznajomiony/a z ustawą o niekorzystnym wpływie szczepień (Dz.Ust.Nr 241 poz.2097 - ”Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dn. 23.12.2002 r. w sprawie niepożądanych odczynów poszczepiennych). W wypadku wystąpienia jakichkolwiek fizycznych lub psychicznych powikłań poszczepiennych i ich następstw jako osoba odpowiedzialna za zaszczepienie zobowiązuję się zapłacić stosowne odszkodowanie w wysokości ...................................zł (jako koszty leczenia, rehabilitacji i opieki) w stosunku do ofiary lub jego rodziców/opiekunów prawnych lub w wypadku niewypłacalności przejąć częściową opiekę nad dzieckiem, które w wyniku tej szczepionki dozna urazów czy upośledzenia.

Niniejsze oświadczenie stanowi również podstawę do dochodzenia pośrednich odszkodowań od firm czy instytucji mogących być powiązanych z tą sprawą na drodze sądowej w oparciu o stosowne przepisy prawa polskiego lub dekretów prawnych Unii Europejskiej.

................................................... ........................................
miejscowość dnia

........................................................ .....................................
podpis lekarza w pełnym brzmieniu pieczątka lekarza

* zapalenia, porażenia lub inne uszkodzenia mózgu (np. autyzm); uszkodzenia nerek; zapalenia wątroby; objawy neurologiczne takich jak encefalopatia, zespół nieustannego płaczu (krzyku), drgawki, zespół hyperaktywno-hypotensyjny; przewlekłe zapalenie stawów; plamica małopłytkowa; poszczepienne porażenne poliomyelitis; nowotwory.
kto szuka ten znajdzie;-)
i jestem na chwilkę,ale sie u mnie zimno zrobiło,było dziś 22C a teraz po deszczu i małej burzy jest 12C :szok::szok::szok::szok::szok::szok: ale zmiana
niezly skok temperatury:szok:
no niestety ja tez sie dowiedzialam....
za pozno i teraz jak widze ze Weronika przeszla do tej pory przez te szczepineia bez powiklan i czeka ja ostatania dawka.....
Paulina zaczela sie dziwnie zachowywac po ostatnije szczepionce jak miala ok.1,5 roku wlasnie
u wiekszosci dzieci autyzm pojawia sie ok.1,5-2lat
niby Paulina nigdy nie pokazywlaa niczego palcem ale jak miala 1,5roku to zaczela sie na prawde dziwnie zachowywac
A moja miala taki okres 2tyg ze pokazywala mi palcem i stekala ale ja wtedy jej mowilam ze mama nie wie o co chodzi ze Laura potrafi ladnie mowic:sorry2:I jakos minelo jej to
Witam wieczorowo:tak::tak: my juzz po spacerku Emily troche marudzila w drodze powrotnej ale byla chyba glodna bo szybko mleczko wypila a tak to zawsze ma czas z piciem:tak::tak: Tez szybko usnela bo nie zdarzyla wyjsc z pokoju a ona juz miala oczka zamkniete:tak::tak:
Zab mnie jakos znowu zaczyna pobolewac:no::no: a ja nie lubie chodzic do dentysty bo sie strasznie boje:no::no:

A to moja mala maruda przed dzisiejszym spacerkiem:tak::tak:

slicznotka Kochana.Glodna byla i zmeczona:tak:
Aga zmien dentyste:wściekła/y:Ja juz tam nie pojde do tej babki:no:

A my zjedlismy wspolnie kolacje, ogladnelismy filmik z piwkiem w rece a teraz czas na sen
Musialam tu wejsc nim poszlam spac heheh
Dobranoc

O Boże , ledwo żyje. Wszystko mnie boli, spałam 2h, miałam koszmary, zalało mi znów w nocy sypialnię, małej wyrzynają sie 3 zębólki na raz i kuźwa @ jeszcze nie poszła.
Kaszana!:-)

A tak poza tym to witam Was kochane. Ide czytać póki mała dosypia, chyba tez niewyspana, a jak obudzi sie taka marudna jak matka to ja sobie juz współczuję.

Załączniki

• 006.jpg
    006.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 32
  • malysz.jpg
    malysz.jpg
    43,1 KB · Wyświetleń: 29
  • na_kacu3.jpg
    na_kacu3.jpg
    46,5 KB · Wyświetleń: 37
  • Uf048.jpg
    Uf048.jpg
    32,8 KB · Wyświetleń: 33
Dzien dobry u nas nocka dobra pogoda troche taka nie zabardzo a ja dzisiaj kompa wyłączam na cały dzień bo chce domek wysprzątać posiedze do 9:00 bo musze w linki kliknąc jeszcze jak która chce to podam wam linka do nowej pracy klikania ide@@@

Witam :-) mąz pojechał po kwiaty na ślub a ja jeszcze musze przeprasowac sobie spodnie i męzowi koszulę no i dzieciakom ugotowac bo ja robie miejsce na jedzenie na weselu ;-) takze kobietki dzis juz nie zajrze i jutro tez moze uda mie sie dopiero wieczorem :-D miłej soboty i niedzieli mama nadzieję dobrze sie bawic :tak:(nadziej matką glupich :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D) Pa

Witam :-) mąz pojechał po kwiaty na ślub a ja jeszcze musze przeprasowac sobie spodnie i męzowi koszulę no i dzieciakom ugotowac bo ja robie miejsce na jedzenie na weselu ;-) takze kobietki dzis juz nie zajrze i jutro tez moze uda mie sie dopiero wieczorem :-D miłej soboty i niedzieli mama nadzieję dobrze sie bawic :tak:(nadziej matką glupich :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D) Pa
Kochana baw sie dobrze:tak:

reklama
Asiu, ładny, ale jak dla mnie za żółty. Nie cierpię złota itp;-)

cos w tym jest Mąż najlepsze lusterko :-D:-D:-D
Zgadzam się zupełnie. Nój ma świetne oko. Ja moge szuakć i szukać, on wchodzii pokazuje co ma być-i jest idealne.

melduje się:happy2:
lece poczytać i wracam:tak:
mam świetny humor i jasrem wyspana jupiiiiii:-D
Cieszy takie cieszenie:-D

hej:-D:-D:-Dwłaśnie się przekonałam jak niebezpieczne może być picie kawy w pracy:szok::szok::szok::szok::szok: zalałam kawą faktury:szok::szok::szok::szok:cholera, ale kicha:baffled::baffled::baffled::baffled: fatalnie wyglądają:baffled::baffled::baffled:
zaraz poczytam co u Was:tak:
hihihi, a nie powinnas ratowac faktur?:-D

tarararam o 11 leci perfekcyjna pani domu na tvn:-D
i chyba c piątek leci z tego co widze:confused: nie wiedziałąm:confused: chyba ze od niedawna:confused::confused::confused:
uwielbiam ten program:-D jak widze ten syf u tych ludzi czasem:szok::szok: masakra, jeszcze jen jest fajny, z tymi dwoma babami coprzyjezdzają do ludzi- to woglóle sajgon:szok:
Tak, miło popatrzeć jak ktos ma gorzej.:-D. A poważnie, też to lubię...

NO TO KTÓRA MI ZNAJDZIE AWATAR Z MALINKAMI COOOOO?????????:-D:-DA POZA TYM SEZON TRUSKAWKOWY ROZPOCZEŁAM:-p
No ja znalazłam, ale spóźniłam się kilka stron
maliny obrazek - Wyszukiwarka Grafiki Google

JUŻ wam podaję przepis na wyspanie energię i dobry humor:
-weź chłopas swego i z nim pogadaj
-ustal z nim plan
-konsekwentnie go przestrzegaj
-niech zrobi wieczorkiem wam kolacje
-otworzy dobre winko
-zaserwuje ci masaż
-potem dobry sex
-potem winko +truskawki-potem wspólny prysznic
-potem znów sex
--potem zaśnij w niego wtulona
-śpij jak zabita i/lub udawaj że nie słyszysz nocą dziecka niech on wstaje
-rano niech obudzi cię kawą i śniadankiem w łóżku
sumując wyspanie dobry humor energia gwarantowane właśnie to przerobiliśmy działa:tak::tak::tak:amen lecę na t
Jak zwykle Twoje przepisy sa pierwsza klasa i godne wypróbowania!!!:-D:-D:-D:-D

a dziewczynki trzymajcie kciukasy mój synuś pojechał na 2 etap olimpiady z angielskiego przeszedł etap szkolny dzisiaj etap gminny a potem jak dobrze pójdze etap wojewodzki i ogólnopolski:-):-)
Nu nu nu, dumna mamuśka, a co...

dziewczyny coś na T
Zajarzyjcie i napiszcie co sądzicie o takim zakupie.:tak:
plizzz
Lecę, znów spóźniona, ale lecę

Martynkka-Witam nową mamuśke

a to fotka ze środy.
Nawet nie zdążyłam zrobić strzemion a moje dziecko już mnie obfociło.
Ja wyszłam okropnie ,bo nawet pozycji jeźdżca nie zdązyłam przybrać.Za to Orina wyszła cudnie i dlatego ta fotka tutaj.:-D:-D
No właśnie, taki garb na koniu??? Wstyd moja pani, taki przykład od Ciebie??:-D:-D:-D

Witam i ja
My juz po sniadaniu od m siostra w koncu se poszla:tak::tak: jakos jej nie umie strawic:no::no: sama nie ma dzieci a najwiecej ma zawsze do powiedzenia :tak::tak: zawsze wszystko jej nie pasuje a to ze Emily jest leniwa i nic nie robi albo ze mala albo ze chuda:wściekła/y::wściekła/y: ja sie potem tylko wkurw...am:angry::angry: bo nie sadze zeby przy wadze ok 8,5kg za chuda byla a ciuchy jej kupuje na 86cm wiec mala tez nie jest:szok::szok: a jak by byla leniwa to by nie raczkowala i nie bylo jej by wszedzie pelno:tak::tak:no ale coz jak ktos jest zalosny i nie ma pojecia to nic na to nie poradze:no::no:

Musze sie wam pochwalic ze Emily wyszedl w koncu nastepny zabek :tak::tak:ale nie jak przypuszczalam jedynki na gorze bo tam ma wszystko spuchniete tylkko dwujka na dole:szok::szok: no ale jednyki na gorze mam nadzieje ze tez za nie dlugo wyjda bo juz zeby widac przy dzasle tylko jeszcze sie nie przebily:no::no:
Kochana, te co g..wiedza zawsze lubią wszystko wiedzieć najlepiej i wtryniac się niepotrzebnie, a juz na pewno nie pytane. Jak jest taka mądra, to zadaj jej kilka niezbyt łatwych pytań na które Ty znasz odpowiedzi a ona raczej nie i ją pozaginaj. Ja tak zrobiłam z sąsiadką. No aż mi dęba włosy stawały jak ją widziałam.

No i gratulujemy zębuszka.

dziewczyny od kiedy mozna dawać dzieciom zwykłą taką owocową herbatę???
bo Oliwka jeszcze pija te herbatki z Hippa :tak::tak::tak::tak::tak:
Ja podawałam juz od 10 mies, bardzo żadko ale owszem.

Krugera nie kupujcie.
Tam sporo chemii jest.
Lepsze herbatki są Ekolandu.
Ta jest pyszna
Kliknij : Ekoland Napój herbaciany o smaku maliny z pomarańczą 350g : Warszawskie Delikatesy Spożywcze Palcelizac.pl
polecam
Dokładnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I ja je Wam polecam. Patrzcie na skład, chemia jest bee.
A To jest wykaz, co jest dzieciom ZAKAZANE!!!! w składzie
E211-benzoensan sodu
od E220 doE228-siarczany
E621-glutaminian sodu
Aspartam
E102-tetrazyna
E110-żółcień pomarańczowa
E122-azorubina
Część z nich u małych dzieci może powodować chamowanielub cofanie rozwoju umysłowego, problemy z układem nerwowym, więc to nie przelewki.

dziewczyny w realu duże promocje na zabawki z okazji dnia dziecka gdyby kt,óraś była zainteresowana.....
No że ja kuźwa nie mam tutaj:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

jprzewijam ją b cząsto smaruje mocno sudocremem ale i tak ma już odbparzenia na pupie :no::no::no: może macie jakiś sprawdzony środek ?
Ja mam , nazwy Ci nie podam, ale jak pójdziesz do pediatry i poprosisz o robiona maść na odparzenia to Ci wypisze recepte. Tyle tego co średni sudocrem kosztuje 5 zł, i jest rewelacja. Moja jak dostała odparzen az krew leciała ( kupki po czyms co zaserwowała jej tesciowa ) to pomogło po 1 smarowaniu.
Polecam

No nestety nie mój numer.

malinka Ty zawsze o mnie myslisz;)
I ja zawsze o Was myślę, a widzę, że o mnie to żadna:-:)-:)-(

A ja z innej beczki.
Wreszcie znalazłam to czego szukałam od dawna.
Koniec sankcji za odmowę szczepień!
I dobrze!!! Ja Miałam oststnią dawkę dla małej i już zaszczepiłam, bo kurcze nie miałam nadziei na taki obrót sprawy, odpukać nic się ie dzieje, chyba...

a ku ku............
a ku ku................
a ku ku...............
a ku ku........
a ku ku............
a ku ku.....
a ku ku.............
No zdecydowanie widać, ze dobry chumor:-D

ja powinnam zaszczepic Weronike na polio ostatania dawka juz jakos miesiac temu i narazie odwlkema
ale kurcze polio jest niebezpieczne i krztusiec i reszta
i sama nadal mam mieszane uczucia czy ja szczepic czy nie
ostatania dawka
Ja tez tak miałam, strach.

niby Paulina nigdy nie pokazywlaa niczego palcem ale jak miala 1,5roku to zaczela sie na prawde dziwnie zachowywac
Mogłabys mi na to jakiegoś linka rzucić??? Albo się rozpisać???:confused:

A to moja mala maruda przed dzisiejszym spacerkiem:tak::tak:
Ale słodkości, no bomba, a jak pięknie stoi...
A zakup mysle bardzo udany...

Luna co to za zdjęcia
śmieszne:-)

Do góry