reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ja już teraz mogą zameldować dzieci, nawet do kilku przedszkoli, a potem wybieram to, które mi najlepiej odpowiada. W Austrii jest przepis, że KAŻDE dziecko, które skończyło 3 lata musi dostać miejsce w przedszkolu.
Bardzo mądry przepis :-D
U nas tak nie ma niestety:no:Pierwszenstwo maja dzieci matek samotnych i pracujacych:no:A pozniej to juz chyba jak Im sie podoba ,no i gore biora oczywiscie zanjomosci:-);-)
dowikla to musisz poszukać takiego przedszkola, które będzie przestrzegać takiej diety bo nie wszystkie chcą:no::no:
Z tego co wiem to jedno takie jest napewno ale troszke daleko a ja jestem bardzo wygodnicka:-D
No i druga sprawa to gabaryty moich dziewczynek-o to boje sie najbardziej

reklama
Dzieńdoberek witam z nowego domku:tak:
narazie rozpieprz totalny bo tescie sie jeszcze nie wyprwadzili, wszystki emeble wszedzie sa, bo od nich tylko kilka dali rade wziac ostatbio we dwojke m z bratem, wazniejsze było żeby od nas wywiezc bo wczoraj zdawalismy mieszkanie, wiec sie cisne w rozpieprzu...:-D w czwartek beda wszystko wywozic i do tego czasu ja ich wyprowadzm, geeralnie to juz polowe mebli tesciowej wczoraj spakowałam :-D:-D:-D:-D wiecej miejsca dla mnie:-D:-D no i poza tym sprzatania w cholere, wiec zaraz sie ide brac do roboty:-D
nie nadrobie Was na pewno, po 1 nie ma kiedy po 2 poki co jestem na kompie tesciowej a tu tak muli ze nie ma szans -stronka sie łąduje 5 min:baffled:
Super ze jestescie juz na swoim:tak::tak: Ale ty Kobietko nie przemeczaj sie tak niech cie chlop wyreczy:tak::tak:

mama helenki no i tk masz właśnie sprzątać i gotować...siedzieć i palcem pokazywać:tak::tak::tak::tak:ale fajnie by tak było cały czas:-D:-D:-Dchociaż nie :no::no:dobram mamusia helenki kciukaski zaciśnięte doktorek zbada powie że anitka pięknie się obróciła weszła główką w kanał rodny i nic tylko czekać na rozwój sytuacji....a że 1 czerwca minął i 26 maja czyli 2 fajne terminy to teraz anitka musi poczekać do 4 lipca bo to najbliższa fajna data:rofl2:a co tobie kochana też gratis powróże:-D:-D
No prosze malinka zaczela znowu wrozyc:-D:-D i to jeszcze gratis a miala byc 9zl za smsa:-):-):-) plus vat oczywiscie

cześć babeczki:-D:-D ja dzisiaj łączę się z Wami z domu, małą chora, strasznie kaszle i rano miała temperaturę:baffled::baffled::baffled::baffled:znowu coś się przyplątało a jutro mamy iść na fiberoskopię:szok::szok::szok: po 13 idziemy do lekarza i zobaczymy co powie:baffled::baffled::baffled:

potrzebuję pieniędzy więc chciłabym zostać, pasowałoby mi na razie pół etetu tak do września:tak::tak::tak:a czy płacą? raczej kiepsko:no::no::no:bazują na najniższej krajowej:szok::szok::szok:ale zawsze to z ubezpieczeniem i liczy się do emerytury:-D:-D:-D

patrysia nie objadaj Sewiego:-D:-D:-D

ja próbowałam zelixy ale fatalnie się po niej czułam i przestałam, zostało mi praktycznie całe opakowanie, może na Ciebie inaczej zadziała bo to sprawa bardzo indywidualna:tak::tak:powodzenia

zrobię jakieś śniadanko i doczytam resztę:-D
Zdrowka zycze:tak::tak:

J a się do wszystkiego co pisze malinka -dołańczam ,bo mi czasu to zaoeszczędzi:-D:-D:-DMedeuska ,fajowo ,się cieszę ,precz z teściową:-D
Anabuba ,tez trzymam podwójnie kciukasy:tak:
Malina gdzieś ty wyczarowała zerówkę ,czemu się nie chwaliłaś??
Mój Ksawek chory ,kaszle jak stary grużlik ,poza tym ma lekki katar ,byliśmy u lekarza ,zirtec i ambrosol i mamy czekac na rozw sutuacji ahhhh:szok:
Zapierdziel mamy okropny ,bo od soboty mamy pierwszych wczasowiczów -znajomych,dodam jeszcze ,ze kobieta której nie lubię ,bo mnie wkurza swoimi mądrościami i doskonałością -Marzenka wrrrrrrrrrrrrrr:wściekła/y:
Ja na 10 idę do pracy dziś ,ale na miejscu ,nie wiem jak długo dziś tam zabawię mam nadzieję nie długo,max.5 godzin będę chciała:tak:
Mamo helenki nie rozsypujsie jeszcze ,ciesz wolnośćią
A&E mnie zaraziła bólami pęcherza coś mnie wczoraj w nocy pobolewać zaczął i ganiać ,ale zaatakowałam go wczoraj uroseptem i jest git dzisiaj
dobra lecę ,bo obiad muszę odszykować i śniadanko dla mnie i ksawka ,który biduek będzie sam w domu ,aż klaudia wróci ze szkoły ,chyba ,ze go tata na ośrodek weżmie
buziole dla was moje panie ,ja wadnę mam nadziję po południu ,bądz wieczorem:tak:
Zdrowka dla Ksewka:tak::tak:
Mam nadzieje ze bol pecherza juz przeszedl calkowicie???:tak::tak:

A to foteczka Martynki z nową lalusią
Ale slodko:tak::tak:

Witam
U mnie wszyscy spia z wyjatkiem Dominika ktory jest juz w przedszkolu:tak:
M spi w salonie bo cala noc kaszlał i budzil mi dziewczynki:no:Wkoncu przeniosl sie do salonu:no:
Klaudia spi w moim lozku bo strasznie plakala taka wybudzana w nocy a Wiktoria w lozeczku.Ja wziełam sobie laptopa i poszlam do Dominika pokoju:tak:Do malych nawet nie wchodze-niech sie wyspia bidulki

Mnie boli gardlo i jestem cała zawalona:no:

Biore sie za poczytanie
Oj kochana no to mialas ciezka noc:baffled::baffled:
Zdrowka zycze:tak::tak:

Witam was kochane:tak::tak::tak: ja wczoraj sie tak zasiedzialam przed kompem i tv ze poszlam po 1 spac a dzis rano nie umialam z lozka wstac:tak::tak::tak:
Nasza malinka nam za darmo wrozyla wiec trzeba bylo korzystac:-D:-D:-D a przynajmniej teraz przyszlosc znamy i wiemy co nas czeka:-):-):-)

mnie też wygońcie:tak::tak::tak:jestem w domu to może bym coś porobiła pożytecznego:-D:-D:-D:-D
muszę pranie poskładać bo się już spiętrzyło, sięga mi od podłogi do pasa:szok::szok::szok::szok:a ja nie mogę go poskładać i schować do szafek:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

zmykam pa pa

jest gorzej niż myślałam.... dopiero skończyłam myć piecyk!! boże jak ja to wszystyko doprowadze do ładu....:confused2: jak można miec taki uwalony piecyk piekarnik i wszystko naokoło:szok: z piekarnika ze środka 10 razy wymieniałam dosłownie(!) czarnobrązową wodę!!!!!!! i jeszcze zjakies ponad 10 brązową!!! 2 godz myłam jedną rzecz:szok:

Wiesz co, bo u mnie to jest tak, że jak mam całą trójkę w domu, to w kółko któreś cos chce i nie mam czasu na kompa, a mam umowę z mężem, że wieczorami nie siadam do komputera, tylko wieczory spędzamy razem, dlatego jestem tak rzadko :zawstydzona/y:
Ja tez swojemu cos takiego musiałam obiecac, do tego zakaz podchodzenia do kompa w weekendy. Za duzo czasu spedzalismy przy kompie, za mało razem.

Ale Ona w maju bedzie miała 2,5 wiec moze sprobowac pobrac karte i do złobka i do przedszkola:tak::tak::tak:I dac Ja tam gdzie lepiej i wygodniej a z drugiej placowki zrezygnowac:-);-)
No to pozostaje mi porządnie przyuczyć ją do wołania siusiu. W sumie to i żłobek i przedszkole pod nosem, żłobek super, przedszkole nie wiem. Jeszcze nie chodziliśmy, a chyba czas juz najwyzszy sie rozejrzec

Ja już teraz mogą zameldować dzieci, nawet do kilku przedszkoli, a potem wybieram to, które mi najlepiej odpowiada. W Austrii jest przepis, że KAŻDE dziecko, które skończyło 3 lata musi dostać miejsce w przedszkolu.
Bardzo mądry przepis :-D
ardzo madry, i u nas by sie cos takiego przydało, ale tu to tylk obiecanki cacanki

Wiki pranie wlasnie sie wiruje, no zobaczymy co z tego wyjdzie, widzialam, że czesc rzeczy pofarbowala sie na piekny delikatny róż, ciekawe czy to zejdzie. No zaraz sie przekonamy. a najlepsze, że kupiłam piekny kostium dla malej chrzesnicy, bielutki i nie zauwazylam, a on na zgięciu pasek mial od lezenia i mówie, a wrzuce, ładniejszy bedzie. no kuźwa, zaraz zobaczymy, czy ładniejszy:-D

reklama
Super ze jestescie juz na swoim:tak::tak: Ale ty Kobietko nie przemeczaj sie tak niech cie chlop wyreczy:tak::tak:
Kochana nawet nie wiesz jak mi pomaga:tak: wanne on wczoraj szorował 2 godziny:tak: ja powiedzialam mu jescze zanim sie wprowadzimy ze jej nie tkne- bo aż brązowa z brudu-jakby nie myta przynajmniej rok!!! wyszorowal pieknie do białego-az byłąm w szoku- wszystkie kotły kurzu pobieżnie mi pozmywał ja juz sobie tylko na picus glancus sama zrobie tak jak on by nie zrobił:-D no i on wiekszosc rzeczy pakuje- naprawde wczoraj baaaaaardzo dużo zrobił, no ale ja tez sie narobilam jakby nie było- teraz to ja nawet nie wiem za co sie zlapac bo w tym rozpieprzu to za bardzo tez nie mam jak-wszedzie meble nastawiane po całym mieszkaniu-ale w czwrtek beda wywozic i bedzie ok:tak::tak::tak:

Do góry