reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Medeuska a nie możecie wziąć na raty tych paneli?
oj nie- nie ma szans- my mamy tyle rat że:szok::szok::szok::szok: bie starcza mi wyplaty- a teraz jescze doszły tabletki i to, że on na l4 ciągle i dostaje tylko 80% wyplaty-(ah- żeby 80%- składki mial placone tylko z najniższej krajowej- nie z tej wypłaty którą dostawał do ręki:eek::eek::eek:

Ostatnia edycja:
dobra laski ja spadam
podszykuje obiad.wyjelam jakies miecho i zrobie jkie bitki czy cos.
mala isedzi na nociku i golda jedyowe przedszkole

do pozniej babeczki
trzymajci sie cieplo w ten zimny dzien
jesien idzie...jesien....

Witam absolutnie nie wyspana

Dziewczyny Kuba dziś odwalił podobno najlepszy numer w historii szkoły :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-D:-D:-D:-D.
Usiadł sobie na angielskim przodem do oparcia i przełożył nogi do środka.Siedział tak,więc dla świętego spokoju już mu nic nie mówiły nauczycielki.
W pewnym momencie w ułamku sekundy zjechał w dół i przełożył łapki przez ten otwór między siedziskiem i oparciem.Przeszedł do szyi a dalej ni w ząb.
Zaklinował się głową.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dziewczyny kombinowały,ale nic nie mogły zrobić.Poruszenie w całej szkole było.
W końcu dozorca młotkiem rozbijał krzesło przez pół lekcji ,bo krzesło na nity montowane.Po 25 minutach udało się Kubusia uwolnić.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Na początku byłam wściekła teraz już to sobie na spokojnie wyobrażam i leję ze śmiechu :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D.
Nie chcę nawet myśleć o czym jutro będa w szkole mówić.:-D:-D:-D:-D:-D
ale model!

As ale kubulec ma pomysły:-D:-D:-D:-D:-D:-D
słuchajcie dostałam propozycje pracy w bibliotece od stycznia.1800 zł na ręke wszystko fajnie kasa też super ale musiałabym antka oddać do żłobka albo wynająć opiekunkę no bo ktoś musiałby też odbierać julkę ze szkoły no i odpada też wtedy wychowawczy i rodzinne...więc niestety narazie muszę odmówić a szkoda bo praca fajna biblioteka przy zacvhodniopomorskiej szkole biznesu projekt unijny kasa pewna no żal gdyby to było rok później ale znajoma tryma ręke na pulsie i mówi że za rok jak tylko coś będzie wolnego to jestem numer jeden a ona bardzo chciała ze mną tam pracwać ona tam pracuje już 5 lat zaczynała z pensją 1600 na ręke a teraz ma 2600 na łapkę.praca przyjemna w ciepełku nie stresująca najwięcej pracy wiadomo przed sesjami no i ten plus ze pracownicy mogą za połowe czesnego studiowac u nich..................szkoda mi ze muszę odmówić:-:)-(
Nie wiem, czy warto siedziec na wychowawczym jak ma sie taka propozycję??? ja bym sie długo nie zastanawiala kochana i szybciutko zlobka szukala. albo opiekunki, czy fajnej sasiadeczki.

A ja znowu mam nerwa. Ale mam dzisiaj paskudny dzień. Poszłam po Seweryna do przedszkola a Seweryn płacze więc pytam się go co się stało on ćoś powiedział i nie zrozumiałam i pani do mnie podchodzi i mówi że mają takiego chłopca co bije dzieci. Więc pytam ktury to pokazała i pytam go czemu go uderzył a on że Seweryn go udeżył na to pani że to nie prawda bo oglądali bajkę i Seweryn się do niego odwrócił a ten go kopnął w buzie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Dobrze że się mu nic takiego nie stało gówniaż jeden. I okazuje się że ja wychowuje dziecko że nie wolno bić po to żeby obrywało:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Jak jeszcze raz coś takiego sie wydaży to mu wytłumacze jak mam się bronić. Pani powiedziała że porozmawia z mamą a to prawdopodobnie ta mamusia co poszła na skargę do pani dyrektor że pani za stara i że dzieci przychodzą brudne z przedszkola. A w domku sie okazało że jeszcze jakiś Hubert wykręcał mu ręke. W sumie to wiem jaki Hubert bo na wiosce to się prawie wszystkich zna przynajmniej z widzenia. A wychowałam synka że będzie teraz przez mamusie cierpiał ale jak będzie trzeba to go przeszkole albo do wojków na szkólłke pójdzie i się oduczą bić mi syna:crazy:
A u mnie bylo tak
W przedszkolu bylam rozrabiaka, w zerówce obiecalalm byc grzeczna, to mnie jeden lał non stop, jak przyszlam znow z palczem dodomu o dostalam opiernicz od ojca, ze bic sie umiem, no to go popilam, ale chyba za mcno. no i tak mi zostalo az do koncaszkoly sredniej. Poxniej obiecalam Piciowi niebic sie juz wiecej i jestem grzecną dziewczynką.
Niech sie broni, ale z umiarem

Proszę bardzo można się śmiać:-p;-):tak:.
Zobacz załącznik 168409
Nie ma z czego, fajna fryzurka!

A M zaczyna się podlizywac po wczorajszym występku.rano odwalił super śniadanko,przed chwilą zadzwonił z pracy czy może nie mam ochote na jakiegos gyroska to mi przywiozą :szok::szok::szok::szok::szok::szok: nigdy nie dzwonił tak sie pytając :no::no::no::no::-D:-D:-D:-D:-D:-D
skoro mysli ze mnie gyrosem przekupi to się grubo myli :-D:-D:-D:-D:-D ale nie przeczę miałam ochotę ale byłąm twarda ,powiedziałm że nie i odłozyłąm słuchawkę :tak::tak::tak::tak:

a jutro ma wolne to dam mu popalić.
obiad niech sobie sam gotuje,zobaczymy jakie zdziwko zaliczy jak obiadu nie dostanie :tak::tak::tak::tak::tak:
Dawaj mu dawaj!!! tak trzymaj

kupilam dzis jej 6 puszek mleka wiec na miesiac powinno juz satrczyc i jeszcze masc dla malej i dla mnie tabletki na kaszle i 100zl w aptece zostawilam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

zabek zaklejony juz plomba:-):-):-):-):-)
plomba panstwowa bo kawalek tylko bylo ale za to za kaalowe doplacilam tylko 50zl:-D:-D:-D:-D
denstystka zanjoma i wie jak jest wiec ze mnie nie sciaga:-)
poki co (nie liczac tych osemek),mam spokoj z zebami:-):-):-):-)
na wiosne pojde na kontrol.bo przez jesein i zime wiadomo jaka pogoda a jak pomysle ze wroce ze szkoly i potem na piechote znow taki sama kawal zasuwac do dentsyty to mi sie nie chce.no i nie ma co robic:-):-):-)

Luna-od razu inaczej jak 23cm:-D:rofl2:
ja adidasy to mam rozmiar 40:-D a dlugosc stpoy 25cm,zobacze te buki co mam to moze Ci podesle:-)

dobrez ze ja sama sobie moge nagrzac w domku jak zimno:-):-):-):-):-):-)
ale jak wynajmowalismy to mialam ten sam problem i Paulina zawsze we wrzesniu mi chorowala.
Luna a jak mala?
No my tez wczoraj do Kauflandu po jadło dla malej-250 zł za nic , kurde,a dzis jeszcze apteka mnie czeka

Nareszcie tego zeba zrobilas, oby to juz koniec byl. Ja musze sie z Monia umówić, bo fajna dentystke znalazła i ma mi pokazac gdzie.

Zazdroszcze ci tego samogrzania, u nas zimno, kurde strasznie
Mała jeszcze nie wiem, bo spi, ale po poludniu juz bylo super

Witam! Troszkę nadrobiłam. wczoraj cały dzieeń poza domem a wieczorem przesiedziałam na kibelku. Myślałam że wirus jakiś ale dzisiaj spokój więc pdejrzewam że pizza mi zaszkodziła:sorry::eek:

A. wziął polopirynke i poszedł pod pierzynke -coś go rozkłada od wczoraj.Jutro jedziemy na rehabilitację.
Jak pizza jest gorąca i wsadza w folię i ta sie sparuje, to jakby sie ugotowala po upieczeniu, ja zawsze tak mam na drugi dzien a P z krwia. W koncu otworzyli pozadna pizzerie...

Nas tez cos bierze, fuck...

A więc M wrócił z pracy i zaczał rozmowę :-D:-D:-D:-Dale ja uparta jestem i ani słówka do niego,widze ze to moje milczenie go wpienia i nie wie co zrobic :-D:-D:-D:-D

bo zauważyłam ze jak gadam i wrzeszczę an niego to on olewa bo sobie mysli pogada pogada i bedzie oki.a tu prosze zdziwił się biedaczek,nie będzie teraz tak łatwo.

powiedział ze on nie chce takiej atmosfery w domu jak jest teraz ,że przeprasza i ze jeżeli chce to moze oddac ten monitor ,bo jest taka mozliwość do 10dni :tak::tak::tak::tak::tak: no prosze jak sobie wymyslił :tak::tak::tak::tak:

powiem Wam szczerze że do monitora sie już przyzwyczaiłam i jest ok ale i tak dam mu nauczke aby na drugi raz tak nie zrobił,popamięta mnie :tak::tak::tak::tak::tak:
Sczeze, to ja bym kazala odac, dla zasady. ale z drugiej strony promocja, no to juz twoj tylko wybór. I dobrz mu robisz, tzn nie dobrze:-D

Chyba każdego chłopa milczenie doprowadza do szału bo mojego też:-D:-D:-D:tak::tak::tak:
a nu

witam porannie
paskudnie
zimno
mokro
pizga gorzej niz w kieleckiem.....
brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Paulina przestala sikac w nocy jak miala 2,roku-ale zawsze na pocztaku kilka nocy sucho potem jedna mokro i tak na zmiane:-)

ale mialam sposob pozniej.ja zawsze pozno chodzilam spac wec jak ona zasypiala kolo 21 to ja ok.24 to ja przez sen wysadzalam mna nocnik i pozniej juz spokojnie psala do rana:-)
Musze spróbować, moja placze jak jej pampki na noc zakladam, tylko ona tyle wody pije, ze rano pampers przemoknięty, a uzywam Dady-wiecie jakie dobre.

no to nadrobilam, siku!!!!!!!!!!!!!!

No u mnie też się słoneczko skończyło :eek:
A myślałam, że skoczymy na spacerek, a tu się nie chce wychodzić z domu, no ale jeśli nie będzie padać to może się ruszymy.

Luna ja swojej skasowałam picie w nocy :tak: i skończyło się sikanie, bo pieluchy nie chciała a piła na potęgę :eek: No i jestesmy od czerwca bez nocnej wpadki, odpukać :sorry: A bez pieluchy w nocy to od lutego :sorry:

reklama
Witam Dziołch. U nas pogoda paskudna. Założyłam Sewerynowi do przedszkola rajtki. Z Sewerynem nigdy nie miałam problemu z przedszkolem u niego problem to iść do domu. Ale mam z nim inny problem płacze mi w nocy że koszmar mu się śni i nie umie powiedzieć co. Nie wiem z czego te koszmary.
Musze jechać do skarbówki do rodzinnego załatwić a strasznie mi się nie chce ale juz dzisiaj musze pojechać bo do dzisiaj mam przegląd potem nie będe miała czym jechać

Dziewczeta
Witam Was
Wpadam jak po ogien bo tylko sie przywitac i zameldowac ze jeszcze zyje hihih
jutro jedziemy po dowod bo tak to wleczemy i wleczemy :sorry:
no a kiedys to trza zrobic :tak:

Powoli kupujemy coraz wiecej rzeczy i znosimy sobie na nowe mieszkanko bo juz nam miejsce Panstwo G. zrobili - bylismy u nich na kawie wczoraj i ugadalismy sie z nimi ze mozemy tam juz znosic :-):tak:

Ok ja lece i pozdrawiam Was wszystkie :laugh2:
No to fajnie że już możecie znosić i coś się dzieje

amoze dzieciak ma ADHD albo inny problem?albo poprostu to lobuz.
taki swiat
Mi się wydaje że racze łobuz

Chyba każdego chłopa milczenie doprowadza do szału bo mojego też:-D:-D:-D:tak::tak::tak:
Mojemu to nie przeszkadza a raczej mnie bardzie wkurza

a co to wszystkie jeszcze śpią???? :szok::szok::szok::szok::szok:
dzis spalismy do 6.20 ale nocka spokojna więc ok.

muszę sie pochwalić,jestem badzo dumna z Oliwki.
dzis miała pierwszą noc bez pampersa i sukces,nie chcę zapeszać ale dziś cudownie.
wczoraj wieczorem jej tłumaczyłam że śpi bez pampersa i jak zachce jej się siku to ma mamę wołać.
i w nocy o 3.00 woła więc szybko do toalety i nasikała tyle ze szok,cały nocnik miała spust :-D:-D:-D:-D:-D:-D i posżła grzecznie spać ,od razu usneła i spała do rana.super.
ale ona już od 3 dni chyba wieczorem jak jej zakłądałam pampersa to już mówiła "mamo pampers nie" wiec widac było ze juz jej przeszkadza.
mam nadzieję ze będzie tak cudnie jak dzis i bez zadnych wpadek.
ale się cieszę,moja duża córa :-):-):-):-):-):-):-):-):-)

a pogoda do bani,skrzaniła się,wiatrzysko,pada od połowy nocy ,teraz też tak siapi.nic się nie chce w taka pogodę.:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
No to gratulacje

luna665 Mój m wczoraj wrócił i powiedział Sewerynowi że jak ktoś go uderzy to ma mu oddać dwa razy mocniej ale tylko jak ktoś go uderzy. Ale nie wiem czy to dobrze. Trochę się boje iść dzisiaj po niego do przedszkola. Zobaczymy.

na razie spadam pa pa

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry