reklama
medeuska
październikowa mama'09
WITAM
zdycham
wczoraj było super- ale sie schlałam
wróciłam o 5 rano
ale wlasnei sobie przypomniałam dlaczego nie pije

ogrrrrrrrrrrrromniasty kac
wychlałam 0,5 litra żubrówki i 3 piwa
to chyba za ten rok nie picia

zrobie sobie herbate z cytryną i ide spać dalej

zdycham

wczoraj było super- ale sie schlałam

wróciłam o 5 rano

ale wlasnei sobie przypomniałam dlaczego nie pije

ogrrrrrrrrrrrromniasty kac

wychlałam 0,5 litra żubrówki i 3 piwa

to chyba za ten rok nie picia

zrobie sobie herbate z cytryną i ide spać dalej

Dzień Dobry!
Ja tylko na chwilkę, bo od rana ogarniam po-weekendowe skutki tajfunu spowodowanego przez moich chłopaków.

Nie nadrobię, bo za dużo, a w weekend pracowałam, więc nie miałam czasu zajrzeć, no ale mam nadzieję, że wybaczycie!
Oprócz tego, że kiblowałam w pracy, rozglądaliśmy się też za lodówką, którą bardzo chciałabym kupić przed świętami, bo do tej starej mi się wszystko nie zmieści. Mam kilka na oku i może dziś albo jutro się na którąś zdecydujemy.
Wczoraj wieczorem ubraliśmy choinkę i Piotruś jest absolutnie zachwycony - co jakiś czas podchodzi i woła "ho ho ho" - tak po mikołajowemu

Ach i jeszcze w weekend uzupełniliśmy prezenty gwiazdkowe, więc to już mamy z głowy.
Za to jeszcze przede mną mega zakupy.
Wprawdzie w domku spędzamy tylko wigilię, a resztę świąt u rodzinek, ale chcę od razu zrobić zapasy aż do Sylwestra. 
Zmykam sprzątać dalej. Jak skończę to może uda mi się do was na jakąś kawkę wpaść. :-)
Ja tylko na chwilkę, bo od rana ogarniam po-weekendowe skutki tajfunu spowodowanego przez moich chłopaków.

Nie nadrobię, bo za dużo, a w weekend pracowałam, więc nie miałam czasu zajrzeć, no ale mam nadzieję, że wybaczycie!

Oprócz tego, że kiblowałam w pracy, rozglądaliśmy się też za lodówką, którą bardzo chciałabym kupić przed świętami, bo do tej starej mi się wszystko nie zmieści. Mam kilka na oku i może dziś albo jutro się na którąś zdecydujemy.

Wczoraj wieczorem ubraliśmy choinkę i Piotruś jest absolutnie zachwycony - co jakiś czas podchodzi i woła "ho ho ho" - tak po mikołajowemu

Ach i jeszcze w weekend uzupełniliśmy prezenty gwiazdkowe, więc to już mamy z głowy.

Za to jeszcze przede mną mega zakupy.

Zmykam sprzątać dalej. Jak skończę to może uda mi się do was na jakąś kawkę wpaść. :-)
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
MEDEUSKA a pochal sie z kim tak balowas?U kogos czy gdzies bylas w knajpce?????Musimy sie w nowym roku wybrac razem Co ty na to???????Wspolczuje kaca A M co na to??Jak sobie teraz radzisz z Maksiem ??????MYSZUNIA no to pochalw sie choineczka Cyknij fotki i wklej My zjadlysmy manne z Oliwka Ona rozrabia jak zawsze A ja ide odkurzyc poki Oliwka nie spi Pozneij podlogi chcialam pomyc Pranie sie pierze
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
Co tu tak pusto??????Odkurzylam i wzielam sie za usypianie Oliwki ale predzej ja bym usnela niz ona Normalnie oszaleje jak ona dzis nie bedzie miaal drzemki
Wszystkie zawzięcie sprzątają przed świętamiCo tu tak pusto??????Odkurzylam i wzielam sie za usypianie Oliwki ale predzej ja bym usnela niz ona Normalnie oszaleje jak ona dzis nie bedzie miaal drzemki

Ciesz się, że Oliwka jeszcze idzie na drzemkę od czasu do czasu. Piotruś od jakiegoś miesiąca już nie chce spać w dzień nawet kiedy jest bardzo zmęczony, a co za tym idzie marudny

A nasza choinka wygląda tak:
Załączniki
medeuska
październikowa mama'09
M obrazonyMEDEUSKA a pochal sie z kim tak balowas?U kogos czy gdzies bylas w knajpce?????Musimy sie w nowym roku wybrac razem Co ty na to???????Wspolczuje kaca A M co na to??Jak sobie teraz radzisz z Maksiem ??????MYSZUNIA no to pochalw sie choineczka Cyknij fotki i wklej My zjadlysmy manne z Oliwka Ona rozrabia jak zawsze A ja ide odkurzyc poki Oliwka nie spi Pozneij podlogi chcialam pomyc Pranie sie pierze

co tu tak pusto

czyzby juz swiateczne przygotowania pelna para?
Ech to podam Wam jeszcze przepis dla tych co lubią mało się narobic a dobrze zjeść

Robię to mięsko juz od dwóch lat i zawsze jest pyszne
MIĘSO PIECZONE BEZ PIECZENIA

2 kg mięsa - ja używam schab,karkówkę,boczek,filet z indyka
2 litry wody
1/3- 1/2 szklanki soli (według kawałka mięsa; jeśli kawałek jest płaski, jak w przypadku schabu, można dać mniej; jeśli jest to bryłka mięsa, np.
łopatka- można dać więcej)
1 łyżka cukru
1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu czarnego
1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu ziołowego
5 ząbków czosnku (dużych)
2 łyżki majonezu
Inne przyprawy: Liść laurowy,
ziele angielskie
kolendra,
ja dodaję zioła prowansalskie i tone majeranku

lub inne według swojego uznania
W dużym garnku wymieszać wodę ze wszystkimi przyprawami i majonezem.
Majonez rozbić w małej ilości wody ,żeby nie było kulek.
czosnek pokroc na plasterki.
Całość zagotować i ostudzić.
Do całkowicie zimnej zalewy dodać kawał mięsa.
Doprowadzić do wrzenia i pogotować..... 5 minut. Przykryty pokrywką garnek z mięsem pozostawićdo momentu aż całkowicie wystygnie
Znów doprowadzić do wrzenia i gotować mięso następne i ostatnie 5 minut.
Przykrywamy pokrywką garnek. Kiedy zalewa zupełnie wystygnie, wyjmujemy mięso i ...... gotowe.
Można w czasie " leżakowania " w zalewie mięso obracać, ale nie jest to konieczne,
bo zawsze wychodzi smaczne i mięciutkie.
smacznego

Robię to mięsko juz od dwóch lat i zawsze jest pyszne
MIĘSO PIECZONE BEZ PIECZENIA

2 kg mięsa - ja używam schab,karkówkę,boczek,filet z indyka
2 litry wody
1/3- 1/2 szklanki soli (według kawałka mięsa; jeśli kawałek jest płaski, jak w przypadku schabu, można dać mniej; jeśli jest to bryłka mięsa, np.
łopatka- można dać więcej)
1 łyżka cukru
1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu czarnego
1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu ziołowego
5 ząbków czosnku (dużych)
2 łyżki majonezu
Inne przyprawy: Liść laurowy,
ziele angielskie
kolendra,
ja dodaję zioła prowansalskie i tone majeranku

lub inne według swojego uznania
W dużym garnku wymieszać wodę ze wszystkimi przyprawami i majonezem.
Majonez rozbić w małej ilości wody ,żeby nie było kulek.
czosnek pokroc na plasterki.
Całość zagotować i ostudzić.
Do całkowicie zimnej zalewy dodać kawał mięsa.
Doprowadzić do wrzenia i pogotować..... 5 minut. Przykryty pokrywką garnek z mięsem pozostawićdo momentu aż całkowicie wystygnie
Znów doprowadzić do wrzenia i gotować mięso następne i ostatnie 5 minut.
Przykrywamy pokrywką garnek. Kiedy zalewa zupełnie wystygnie, wyjmujemy mięso i ...... gotowe.
Można w czasie " leżakowania " w zalewie mięso obracać, ale nie jest to konieczne,
bo zawsze wychodzi smaczne i mięciutkie.
smacznego
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
Oliwka miala drzemki codziennie Kilka razy sie jej zdazylo jakis czas temu kilka dni nie spac w dzien No i od wczoraj zas :-(Tylko ze moja Oliwka o rok mlodsza od Twojego synka Wiec chyba powinna jeszcze spac To sobie wyobraz jak ja mam jak ona spac nie idzie A maudna wtedy strasznie Choineczka przesliczna Mnie cos brzuch na @ boli Znajac zycie dostane @ na same swieta i bede zdychac z boluWszystkie zawzięcie sprzątają przed świętami
Ciesz się, że Oliwka jeszcze idzie na drzemkę od czasu do czasu. Piotruś od jakiegoś miesiąca już nie chce spać w dzień nawet kiedy jest bardzo zmęczony, a co za tym idzie marudnyNo więc wyobraź sobie co przeżywam codziennie
A nasza choinka wygląda tak:

reklama
B
Beata1988
Gość
Hej Kochane. Przepraszam że nie zaglądam ale przed świętami ktoś musi mamie pomóc i jeszcze Kubek na głowie to już kompletnie nie daje ostatnio rady
nie nadrobię bo od ostatniego posta to mam 10 stron
Kochane a Wy co przed świętami nic nie robicie tylko na BB siedzicie? 

Wiem wiem uzależnienie
a tu dla Was Kochane bo nie wiem czy dam radę zajrzeć przed świętami jeszcze. Trzymajcie się cieplutko 

Wesołych bombek, złotych trąbek, anielskiego włosia i pieczeni z łosia. Makowca z sosnowca, rolady z szuflady i udanej Pasterki bez żadnej usterki. Wesołych Świąt! ! !
_________________________')
__________________________('))
_________________________(((')))
________________________(((('))))
_¶¶_____________________•×.│.ו
___¶¶____¶¶____________*•.¸_¸..•*
___¶¶¶¶_¶¶_____________*•.¸_¸..•*
_____¶¶___¶¶___________*•.¸_¸..•*
_¶¶¶__¶¶_¶¶__¶¶¶_______*•.¸_¸..•*
__¶¶¶¶¶¶_¶¶__¶¶¶_______*•.¸_¸..•*
_____¶¶¶¶¶¶___¶¶¶¶¶__¶¶*•.¸_¸..•*
___¶¶¶__¶_¶¶_¶¶¶¶¶__¶¶_*•.¸_¸..•*
________¶¶¶¶__¶¶_¶¶¶¶__*•.¸_¸..•*
______¶¶¶_¶¶__¶¶_¶¶_¶¶¶*•.¸_¸..•*
_________¶___¶¶¶¶___¶¶¶*•.¸_¸..•*¶¶
__________¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶___¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
_____¶¶¶_____¶¶¶____¶¶¶¶___¶__¶¶
_______¶¶¶¶¶___¶_¶¶¶¶¶_¶__¶¶__¶
_¶¶¶¶¶¶___¶¶¶__¶¶_¶¶¶_¶¶¶¶_¶_|
____¶¶¶¶¶¶__¶¶¶¶__¶¶_¶¶¶¶¶___|
¶¶¶¶¶¶¶¶¶_¶¶__¶¶_¶¶____| _____|
________¶¶¶¶__¶¶_¶¶____| _____|
¶¶¶¶¶¶__¶_¶¶_¶¶¶¶¶_____| ___i
_____¶¶¶¶¶¶___¶¶¶¶_____| __i
__¶¶¶¶¶¶_¶¶__¶¶¶_______| ___i
_¶¶¶__¶¶_¶¶__¶¶¶_____i
______¶¶_¶¶___|_____i
_____¶¶___¶¶__|______i
______________|
______________|
____________i
___________i
____________i

Wesołych bombek, złotych trąbek, anielskiego włosia i pieczeni z łosia. Makowca z sosnowca, rolady z szuflady i udanej Pasterki bez żadnej usterki. Wesołych Świąt! ! !
_________________________')
__________________________('))
________________________(((('))))
_¶¶_____________________•×.│.ו
___¶¶____¶¶____________*•.¸_¸..•*
___¶¶¶¶_¶¶_____________*•.¸_¸..•*
_____¶¶___¶¶___________*•.¸_¸..•*
_¶¶¶__¶¶_¶¶__¶¶¶_______*•.¸_¸..•*
__¶¶¶¶¶¶_¶¶__¶¶¶_______*•.¸_¸..•*
_____¶¶¶¶¶¶___¶¶¶¶¶__¶¶*•.¸_¸..•*