reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
WITAM:confused2:

zdycham:confused2:

wczoraj było super- ale sie schlałam:szok:
wróciłam o 5 rano:szok:
ale wlasnei sobie przypomniałam dlaczego nie pije:confused2::confused2:
ogrrrrrrrrrrrromniasty kac:crazy:
wychlałam 0,5 litra żubrówki i 3 piwa:szok:
to chyba za ten rok nie picia:confused2::confused2::confused2::confused2:

zrobie sobie herbate z cytryną i ide spać dalej:confused2::confused2::confused2:

Dzień Dobry!
Ja tylko na chwilkę, bo od rana ogarniam po-weekendowe skutki tajfunu spowodowanego przez moich chłopaków. :-D:-D:-D:-D
Nie nadrobię, bo za dużo, a w weekend pracowałam, więc nie miałam czasu zajrzeć, no ale mam nadzieję, że wybaczycie! :tak:
Oprócz tego, że kiblowałam w pracy, rozglądaliśmy się też za lodówką, którą bardzo chciałabym kupić przed świętami, bo do tej starej mi się wszystko nie zmieści. Mam kilka na oku i może dziś albo jutro się na którąś zdecydujemy. :sorry:
Wczoraj wieczorem ubraliśmy choinkę i Piotruś jest absolutnie zachwycony - co jakiś czas podchodzi i woła "ho ho ho" - tak po mikołajowemu :-D:-D:-D
Ach i jeszcze w weekend uzupełniliśmy prezenty gwiazdkowe, więc to już mamy z głowy. :tak:
Za to jeszcze przede mną mega zakupy. :eek: Wprawdzie w domku spędzamy tylko wigilię, a resztę świąt u rodzinek, ale chcę od razu zrobić zapasy aż do Sylwestra. :tak:
Zmykam sprzątać dalej. Jak skończę to może uda mi się do was na jakąś kawkę wpaść. :-)

MEDEUSKA a pochal sie z kim tak balowas?U kogos czy gdzies bylas w knajpce?????Musimy sie w nowym roku wybrac razem Co ty na to???????Wspolczuje kaca A M co na to??Jak sobie teraz radzisz z Maksiem ??????MYSZUNIA no to pochalw sie choineczka Cyknij fotki i wklej My zjadlysmy manne z Oliwka Ona rozrabia jak zawsze A ja ide odkurzyc poki Oliwka nie spi Pozneij podlogi chcialam pomyc Pranie sie pierze

Co tu tak pusto??????Odkurzylam i wzielam sie za usypianie Oliwki ale predzej ja bym usnela niz ona Normalnie oszaleje jak ona dzis nie bedzie miaal drzemki
Wszystkie zawzięcie sprzątają przed świętami :-D:-D:-D
Ciesz się, że Oliwka jeszcze idzie na drzemkę od czasu do czasu. Piotruś od jakiegoś miesiąca już nie chce spać w dzień nawet kiedy jest bardzo zmęczony, a co za tym idzie marudny :confused2: No więc wyobraź sobie co przeżywam codziennie :sorry::wściekła/y:
A nasza choinka wygląda tak:

Załączniki

• P211209_12.390001.jpg
    P211209_12.390001.jpg
    38,8 KB · Wyświetleń: 39
MEDEUSKA a pochal sie z kim tak balowas?U kogos czy gdzies bylas w knajpce?????Musimy sie w nowym roku wybrac razem Co ty na to???????Wspolczuje kaca A M co na to??Jak sobie teraz radzisz z Maksiem ??????MYSZUNIA no to pochalw sie choineczka Cyknij fotki i wklej My zjadlysmy manne z Oliwka Ona rozrabia jak zawsze A ja ide odkurzyc poki Oliwka nie spi Pozneij podlogi chcialam pomyc Pranie sie pierze
M obrazony:confused2: on sie Maksem zajmuje i nawet rosół robi:rofl2::rofl2: chyba z mysla o mnie zebym na kaca miala:rofl2:

co tu tak pusto:sorry:
czyzby juz swiateczne przygotowania pelna para?

Ech to podam Wam jeszcze przepis dla tych co lubią mało się narobic a dobrze zjeść:-D:-D:-D:-D
Robię to mięsko juz od dwóch lat i zawsze jest pyszne

MIĘSO PIECZONE BEZ PIECZENIA:tak::-D
2 kg mięsa - ja używam schab,karkówkę,boczek,filet z indyka
2 litry wody
1/3- 1/2 szklanki soli (według kawałka mięsa; jeśli kawałek jest płaski, jak w przypadku schabu, można dać mniej; jeśli jest to bryłka mięsa, np.
łopatka- można dać więcej)
1 łyżka cukru
1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu czarnego
1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu ziołowego
5 ząbków czosnku (dużych)
2 łyżki majonezu
Inne przyprawy: Liść laurowy,
ziele angielskie
kolendra,
ja dodaję zioła prowansalskie i tone majeranku :-D:-D
lub inne według swojego uznania

W dużym garnku wymieszać wodę ze wszystkimi przyprawami i majonezem.
Majonez rozbić w małej ilości wody ,żeby nie było kulek.
czosnek pokroc na plasterki.
Całość zagotować i ostudzić.
Do całkowicie zimnej zalewy dodać kawał mięsa.
Doprowadzić do wrzenia i pogotować..... 5 minut. Przykryty pokrywką garnek z mięsem pozostawićdo momentu aż całkowicie wystygnie
Znów doprowadzić do wrzenia i gotować mięso następne i ostatnie 5 minut.
Przykrywamy pokrywką garnek. Kiedy zalewa zupełnie wystygnie, wyjmujemy mięso i ...... gotowe.

Można w czasie " leżakowania " w zalewie mięso obracać, ale nie jest to konieczne,
bo zawsze wychodzi smaczne i mięciutkie.
smacznego

Wszystkie zawzięcie sprzątają przed świętami :-D:-D:-D
Ciesz się, że Oliwka jeszcze idzie na drzemkę od czasu do czasu. Piotruś od jakiegoś miesiąca już nie chce spać w dzień nawet kiedy jest bardzo zmęczony, a co za tym idzie marudny :confused2: No więc wyobraź sobie co przeżywam codziennie :sorry::wściekła/y:
A nasza choinka wygląda tak:
Oliwka miala drzemki codziennie Kilka razy sie jej zdazylo jakis czas temu kilka dni nie spac w dzien No i od wczoraj zas :-(Tylko ze moja Oliwka o rok mlodsza od Twojego synka Wiec chyba powinna jeszcze spac To sobie wyobraz jak ja mam jak ona spac nie idzie A maudna wtedy strasznie Choineczka przesliczna Mnie cos brzuch na @ boli Znajac zycie dostane @ na same swieta i bede zdychac z bolu :wściekła/y:Z tej wscieklosci na mala wyzylam sie przez telefon na G choc on niczemu winny A od wczoraj mamy postanowienie juz noworoczne hihi Ze sie bedziemy oboje starali Ciekawe na jak dlugo I mamy sobie przypomniec jak to bylo kiedys fajnie miedzy nami :tak:

reklama
Hej Kochane. Przepraszam że nie zaglądam ale przed świętami ktoś musi mamie pomóc i jeszcze Kubek na głowie to już kompletnie nie daje ostatnio rady :no: nie nadrobię bo od ostatniego posta to mam 10 stron :szok: Kochane a Wy co przed świętami nic nie robicie tylko na BB siedzicie? :-D:-D:-D Wiem wiem uzależnienie :tak: a tu dla Was Kochane bo nie wiem czy dam radę zajrzeć przed świętami jeszcze. Trzymajcie się cieplutko :tak::tak::-D:-D
Wesołych bombek, złotych trąbek, anielskiego włosia i pieczeni z łosia. Makowca z sosnowca, rolady z szuflady i udanej Pasterki bez żadnej usterki. Wesołych Świąt! ! !
_________________________')
__________________________('))
_________________________(((')))
________________________(((('))))
_________________________(((')))
_¶¶_____________________•×.│.ו
___¶¶____¶¶____________*•.¸_¸..•*
___¶¶¶¶_¶¶_____________*•.¸_¸..•*
_____¶¶___¶¶___________*•.¸_¸..•*
_¶¶¶__¶¶_¶¶__¶¶¶_______*•.¸_¸..•*
__¶¶¶¶¶¶_¶¶__¶¶¶_______*•.¸_¸..•*
_____¶¶¶¶¶¶___¶¶¶¶¶__¶¶*•.¸_¸..•*