reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ja go teraz tak przetrzymałąm..ale on daje rady. obiad miał o 13..potem nic...uparcie odmawiał aż do 20!!!!! Aż dostał spazmy i w końcu kaszkę bo głodnego nie położę go spać.....wymiękam....

ok kasze na kolacje mu dawaj,nie mówię nie ale w dzień mu nie popuszczaj,wiadomo ze nie uda ci sie to w jeden dzień ale spróbuj tak przez kilka dni,powinien odpuscic i zacząć próbować.

moja tez tak czasem ma ze nie chchce jakiejś nowości spróbowac to jej wcisnę z 2kęsy lub łyżki zalezy co je a potem zasmakuje i sama je.

moze tak spróbuj,zagadaj go,zabaw nawet,wsuń mu do buzi i moze mu posmakuje:tak::tak::tak::tak:

reklama
Mlodzi wykapani i dziewczynki wlasnie koncza kaszke z nutritonem:tak::tak::tak:

AGNES
No to niezle mloda podsumowalam M siusiaka:-D:-D:-D
A z tym biciem i kopaniem to wspolczuje:no::no::no:Ja na szczescie tak nigdy nei mialam:no::no::no:
Zdazaja sie fochy moim dzieciom ale nigdy takie:no::no::no:

Dominik na spotkanku czul sie jak w raju i neizle dogadywal sie z Laura:tak::tak::tak::tak:
A aparat to rzeczywiscie szcypiory popdrowadzily i zostawily w kuchni na takiej poleczce gdzie mialam zawsze trociny dla chomika
dowikla na szczęście moja psota juz spi od jakiś 20minut :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

a Dominik to moze zauroczył sie w Laurze co?????:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p

a nie mówiłam ze szczypiorki go podprowadziły :-D:-D:-D:-D:-D tak czułam :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D że to mogły byc tylko one :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

no właśnie ja mu wsuwam żeby spróbował a on sie wścieka jeszcze bardzije że przymusem go......filozof jeden....ja te problemy mam od kilku tygodni!!!! rano akszka, obiad i potem kaszka...czyli wielkieG.
A z siusiakiem to mieliście radochy:-D

Witam,ja po zakupach - szal kupiony,podnośnik zużytej mleczarni w turkusowym kolorze,farba do włosów(już pomalowane),antyperspirant i krawat dla M.I poszło mi niecałe 40zł;-):tak:.
Olek dziś nam pobudkę zrobił o 10-ej,nim sie zebrałam,mieszkanie ogarnęłam to była 12:30 wybyłam na zakupy z domu i dopiero po 18-ej wróciłam:-p:tak::cool::cool:,posiedziałam w sklepie chrzestnego (kumpela od paznokci tam pracuje),nawet 1 koszulę sprzedałam:-p:tak::-D:-D.
Madziula, As, Dowikla,zdjęcia przeurocze:tak::tak:.
As,mój na takie wyznania to tylko po % się zdobywa;-):tak:.
Kerna,ja Ci co do jedzenia nie pomogę:no:,Julu zjadły kupę aby tylko smakowała ;-):tak:a Olek to na diecie monotonnej:wściekła/y:.

qwa poryczałam się...dla mnie to za dużo...psycha mi siada....
Kurcze juz sama nie wiem jak ci pomoc Bo meczysz sie biedna strasznie:-(
Witam laseczki
ja dopiero teraz bo caly dzien bylam zajeta:tak::tak::tak:Po sniadanku jechalismy an zakupki,ktore troszke na m zajely:tak::tak::tak:A pozniej odwiedzila nas ANKA:-):-):-):-)
Spotkanko sie mega udalo:tak::tak::tak::tak:ANKA jest super baba a Laura jest kochaniutka:tak::tak::tak::tak:Fajnei nam sie gadalo,dzieciaki sie bawily:-):tak:
ANKA pojechala do domku po 19 a ja wzielam sie za sprzatanie i sie wykapalam:tak::tak::tak:
Teraz M poszedl sie zdrzemnac wiec aj szybko na BB;-)Jak sobie pospi to bedzie kapal dziewczynki no i wtedy postaram sie wrzucic jakeis foteczki ze spotkania bo teraz dzieciaki mi mega szaleja
Fajnie ze spotaknie sie udalo Kurcze normalnie zazdroszcze takiego spotkania :tak:I dziewczynki mialy sie z kim pobawic ;-)
oj nie wyprzesz się młodej :-D:-D:-D

no bo ledwo co stoję.
Połamało mnie nieco :-D:-D:-D

To zależy od dziecka.
Ja gdybym swojego nie karmiła tym co on lubi to pewnie by z głodu padł.
Też go chciałam przetrzymać i twierdziłam,że przecież kiedyś zgłodnieje.
Po 3 dniach głodówki też się nie upominał...:no:
My karmiliśmy się na siłę.
Jak zje 2-3 łyżeczki na siłę albo jakimś podstępem to już potem idzie.
Tak jak pisała Anabuba.:tak:
Owoców po za bananem i surówki do dzisiejszego dnia nie tknie.:no:
wrzucam fotki na fotosik ;-)
Kurcze to teraz niewiadomo czy dziecko glodzic czy nie?Ale Kerna ja ym nie glodzila Jakos dawalabym to co chce Tzn nie paluszki itp Tylko te kaszki i mleko No i obiadek je Moze srio mu to przejdzie Moze serio to na zeby :nerd:
i nasze fotki :-D:-D:-D
nie przestraszyć się proszę :szok::szok::-D:-D:-D

Fotki super Ja sie nie przestraszylam :-D:-D:-D A na ostatnim to juz widze M gotowy do akcji :-D:-p
No znalazlam aparat i zaraz wklejam focie:tak::tak::tak:
Mnie na zadnej nie ma bo ja je robilam:-p
Wlasnei dzwonila ANKA i juz dojezdza do domu tzn sie tam gdzie teraz sa czyli w Wielkopolsce:tak::tak::tak::tak:
Super super super :tak:
Oliwka mi sie strasznie od jakiegoś czasu niegrzeczna zrobiła.normalnie nie daję sobie z nią momentami rady :no::no::no::no::no::no::no::no:

bije,krzyczy,pyskuje,kopie nogami.reaguje agresją na każdy sprzeciw.jak tylko jej czegoś zabronie to od razu bije i mnie kopie,normalnie nerwowo z nia ostatnio nie wytrzymuję.znowu ten bunt dwulatka się przyplatał???
jakis czas był spokój i teraz znowu????:cool::cool::cool::cool:

a dziś mi sie smiać chciało,M sie kąpał,Oliwka wleciała mu do łazienki,było mu nieco widac bo sie wylegiwał i mówi" tato masz parówkę" :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dmyslałąm ze padnę ze śmiechu :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

potem jej wytłumaczyłam że to nie parówka tylko siusiak,to latała i wołaął za nim "tata ma siusiaka" , tato pokaż siusiaka" :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Usmialam sie z tego siusiaka :-D:-D:-D
A z tym buntem to jakbym i moja Oliwke widziala Tylko jak to u mnie nazwac Bunt roczniaczka??????????

No i nocka sie niezle zaczela Oliwka pospala do 20.30 i tak ryczala ze sie rozbudzila i i juz NIE spi od tej 20.30 nie bylam w stanie ja zatrzymac na lozku Zaraz sie z nia poloze Jestem ciekawa jakie zas histerie mi urzadzi na lozku :baffled:

Kurcze KERNA ty sie denerwujesz z tym niejedzeniem twojego dziecka A ja mam dosc mojego dziecka i jej spania Normalnie to mnie do szalu doprowadza Serio dziewczyny zaczynam miec wstret do nocek Co noc jest masakra Raz nocka bardziej przeplakana raz mniej ale zasze przeplakana i przejeczana Juz nie wyrabiam bo ilez mozna NIE SPAC ????????

no 18 na plusie!!!:tak:na minusie dziwne by nie było w sytczniu;-)
Ja go teraz tak przetrzymałąm..ale on daje rady. obiad miał o 13..potem nic...uparcie odmawiał aż do 20!!!!! Aż dostał spazmy i w końcu kaszkę bo głodnego nie położę go spać.....wymiękam....
As laska z ciebie i jakie love na fotkach:tak:
dowikla wiesz,że nic nie zbliża bardziej niż wspólne sikanie??:-D
As odpowiedziałabyś na moje pytanko kilka postó wcześniej??????
sorki ,ale zapomniałam.:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
zaraz się cofnę to Ci odpiszę.oki?
Agnes ,parówka mnie położyła :-D:-D:-D:-D
A takie nawroty histerii i furii to będziesz miała jeszcze nie raz....:tak:
trzeba się przyzwyczaić i cierpliwie przeczekać...
raz minęło ,to drugi raz też minie....

reklama
Marta weś tą swoją Oliwę przetrzymaj w łózeczku raz, dwa, trzy razy i jej minie...ja też nie spałam ponad rok..ale powiedziałam dośc! no a teraz mam inny problem....bo ja boję sie tego, że jak on niebędzie jadł tego co powinien warzyw iw ogóle to już nie będzie chciał. nawet w przyszłości..za ten tydzień czy dwa.......... a jak mi się rozanemizuje:baffled::baffled::baffled:

Do góry