reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

ja doznałam szoku!! Michał zobacyzł kanapki (ogóras, szynka serek) to się rozpłakał. Bo wiecie jakie on ma podejscie do tych spraw. A ja tylko położyłam na to drugą kromkę i zszamał calutką bez marudzenia:szok::szok::-D:-D jestem dumna:tak:
najwazniejsze to miec sposób no dziecko, hehe.

Witusia najchętniej z kanapek to jadłaby suchą bułę ziarnistą , hehe, ewentualnie z "maśłem".

Fajnie że znalazłaś przedszkole bliżej domu, powiem ci z doświadczenia ze potem jest to naprawdę ważne, zwłaszcza jak deszcz pada i zimno się robi :tak::tak::tak:
A co do uciekających autobusów sprzed nosa to ja bym Majkę pod pachę brała i biegła na łeb na szyję :-D:-D:-D:-D

No piękną masz ścianę :-D:-D:-D:-D
Moja Maja tak farbę z drzwi łazienkowych u mojej mamy obskubała :tak::tak::tak:
Wierz mi nie maiłąm juz siły, buty niezbyt wygodne, torba w ręce, wolałam bez stresu dojśc powoli i usiaść...
Majka widze też remontowiec, hehehe

Moja córa znowu na śniadanie zażyczyła sobie naleśniki :sorry2: Anika zjadła prawie całego :tak:
Pięknie, moja nawet nie chec spróbowac, a mi takie pyszne wychodzą...

luna mąż tak mi na noc ścisnął bandażem elastycznym, że palce mi drętwiały. Odwinęłam teraz bandaż i nie wygląda to ciekawie.:no: Cała kostka napuchnięta jeszcze bardziej niż wczoraj.:baffled::baffled::baffled: Ale gdyby była kostka skręcona , to bym chyba chodzić nie mogła , cio?:unsure::unsure: A ja jakoś człapię się.:tak::sorry2:

luna a w czym problem napalić ognisko i usmażyć kiełbachę?:cool2:
Tu nie ma gdzie zrobić ogniska...
A z nogą to ty lec na izbę do szpitala i koniec. Ze złamaną też można chodzić:baffled:

EDIT:
Moje dziecię się wyspało, więc zbieram sie na zakupy. Odmeldowuję się.

Ostatnia edycja:
reklama
Justyna nie chcę cie straszyć ale moja mama też kiedyś krzywo stanęła no i noga ją zaczęła boleć ale na pogotowie jechać nie chciała bo przecież przejdzie, na drugi dzień noga spuchła ale tak jak ty mogła dalej jakoś tam chodzić i znowu na pogotowie nie pojechała i na trzeci dzień jak wstała z rana to nogę miała już jak balon i stanąć na nią wcale nie mogła no i to już ją zmusiło do pojechania na pogotowie to lekarz ją jeszcze opierdzielił że forsowała nogę zamiast od razu przyjechać. Nie wiem jak będzie u ciebie, może spróbuj altacetem przykładać a jak nie będzie przechodzić to lepiej jedź na pogotowie :tak::tak::tak:

Dziękuję jeszcze raz pieknie za zyczenia ,śpiewy i w ogóle.......:tak:a mąz obiecał zatańczyć ,a jak?:-D:-D:-D:-D:-D:-D w końcu nie codzień sie ma 29 urodziny:-D
Co do mojej stówki to walczę ze sobą nadal:baffled:

to Ty mloda dupa jeszcze jestes:-D:-D:-D:-D:-D

K: nasz doktor pozwalał dzieciakom wchodzić na usg :tak:najpierw byłam ja wywiad badanie a potem wołał resztę ferajny:tak:ale on miał słabość do mojej Julki i do jej 100 pytań do...i tego czy może się doktor myli to dziewczynka???bo przecież i tak nie wyraźny ten obraz a ten dzidziuś to jak ufoludek wygląda a ona chce siostrę.....:-D:-D:-D:-Ddo dzis jak jestem u niego na wizycie to pyta jak tam Julka od ufoludka :-D:-D:-Dd:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Witam popołudniowo :-).

Wyobraźcie sobie, że idąc z panienkami do przedszkola, odkryłam między blokami, jeszcze jedno :-D:-D:-D którego nie wiedzieć czemu nie znalazłam w necie wcześniej :confused: No więc zmieniłam swój typ bo to jest o wiele bliżej :tak:I ponoć przyjmują wszystkie dzieci :tak: Ale to się okaże :dry:Wiec jutro jeszcze raz wycieczka :sorry2:
:

super!
oby przyjeli

czesc kobietki!!
ja od samego rana na pełnych obrotach,pranie sprzatanie gotowanie!!nareszcie sie zabrałam za te moje okna(az miło popatrzec jak sie błyszcza do słoneczka)jeszcze mi zostało poprasowac zasłony i powiesic,ale z tym to poczekam na mojego M jak z pracy wruci.
zastanawiam sie czy dobrze zrobiłam ze sie wziełam za mycie okien mam cholerny katara gardło pobolewa i chyba mi ucho zawiało bo mnie cos zaczyna bolec.a szkoda gadac nadaje sie juz do wymiany!!!!!!:-:)no:
martwie sie o te moje blizniaki dalej kaszla, ]

po 1 jezeli mieli zapalenie oskrzeli to niesttey musze ta cala wydzieline odkrztusic,ty,bardziej ze pewnie jaies wykrztusne leki dostaja
po 2 po takich infekcjach kaszel moze sie utrzymywac do kilku tygodni

co do gotowania kopytasów....ledwo wrzucę na wodę a one znikają:szok::szok::szok::nerd::dry: czyli ciacho nie ten teges. Ale z hiszpańskich patatów pewnie nie wychodzą polskie potrawy:tak: próbuje z polskimi dzięki za rady;-)

A gadałąm o szyjce z nią. Powiedziała, że jak mi zakładała szew to szyjka była tak miękka, że aż rozlazła i nie donosiłabym na bank:no: ale teraz ma być ok i szew ładnie trzyma i mam żyć normalnie robic wszytko co chce oprócz sexu:baffled::baffled: biedny ten mój ślubny...nawet dzis już nei bedę go straszyć:-p a tak to luzik:-):-)

kochana czyli chcialas robic opytka z mlodych ziemniakow czy z przywiezionych z hiszpanii?
jak z tych mlodych hiszpanskich co sa teraz w sklepach to zapomnij o kopytkach!!!!!!!!!!!!!
kup nasz polskie stare:tak::tak::tak::tak:
a dobrze ze z szyjka dobrze,ale nie przeginaj bo naleje!!!!!!!!!
zadnego dzwigania,ewentualnie konieczne minimum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a sex to nie tylko po bozemu:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

[
medeuska jak zobaczyłam tą szpilę to zawyłam....:sorry2::sorry2::sorry2:. Kurna.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Wychodziłam dziś na spacer i zamykałam drzwi i jak nie rypłam ze schodka. :szok::szok::szok: Chcąc nie chcą pokuśtykałam kilka metrów za dorobkiem i wróciłam do domu.:baffled: Teraz patrzę a noga jak balon w kostce.:baffled::baffled::baffled: Cholercia , nie boli bardzo , tylko jak zginam:dry: . Na noc przyłożę mydłem i octem ( babciny sposób) a rano powinno być git.:tak::dry::dry::dry:
:

biedna nozka:-(

Medea ale biuciory!! Śliczne!! ALe ani kroku bym w nich nie zrobiła:-D:-D
Co do sexu, to mój M przyjął na klatę, powiedział mi że chyba sobie z niego jaja robię i że ci lekarze to powariowali chyba a on przez ten czas spuchnie:-D:-D:-D:-D mam jaja przynajmniej z niego:-D:-D:-D ale wiadomo, że jest sporo sposobów a on z pierwszej ciąży już wie jakie jest moje libido:tak::tak: równe zeru:-D:-D

kochana jaja to on moze miec jak z kija nie spusci:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-p:-p:-p:-p:-p:-p

a ja tam moglam do konca ciazy i mojemu to nie przeszkadzalo,zreszta wiedzial ze gdybym nie mogla czy gdyby mial dziecku zaszkodzic to bym mu nie pozwolila i tyle:-)

Ja tez oststnio odkryłem jescze jedno przedszkole całkiem niedaleko w ogóle nie było go w necie. Kujawskie dzieci. Znajomy polecił nam ich przedszkol, ale najbliższe wg netu to na końcu rąbina, więc tak troszkę na m smutno byo, a tu prosze, pare bloków dalej. No to mam już 2 blisko dość. Do któregoś musi się dostać bo załamka, hehe

to suepr ze cos jeszcze znalazlas:tak::tak::tak:

Dam dam , obiecuję, tylko usze się ogarnąć. Próbowałam już cos pstryknąc, no ale aparat w telefonie mała mi już załatwiła chyba na dobre. zdjęcia z daleka jeszcze jakoś wychodzą ale z bliska-potwory, hehe.
Ścianan piękna, rzeczywiście, hehe. Oberwałam ją, czyścić teraz nie będę bo mała jeszcze śpi, t niech dośpi, wyszykuję się w tym czasie na zakupy, wstanie, polecimy, zrobię obiadzio i do dzieła. Mam plan jeszcze okna dziś pomyć. W sumie niedawno myte, ale padało, wiec fajnie odświerzyć-chwila moment i bedzie zrobione.

Nawt nie wiesz jak Cię klnę teraz po cichutku:-D:-D:-D:-D
Od kilku ładnych lat chodzi z a mną kiełbaska z ogniska i ślika do pasa jak nie do kolan na samą myśł, a jescze chlebuś do tego , o BOOOOŻEEEEEEEEEEEEEEEEEE

i gdzie ta fotka????????????
a na ogniso zapraszam:tak::tak::tak::tak::tak:

Hej.
I u nas też piekne słoneczko.:tak::cool2:
Dorota i jak? Głowa nie boli?Ja na drugi dzień umieram po takich mieszankach.:sorry2:
luna noga odpadła.:-D:-D:-D;-) No to pochwal się kochaniutka jak nam się zmieniłaś.:tak:
Meda dzięki za przypomnienie o ginku:tak:. Właśnie zadzwoniłam i zapisałam się państwowo na .... 13 maja.:baffled::baffled::baffled: Chyba prywatnie jednak się wybiorę.:sorry2:

Miłego dzionka.:-)

ja 6 kwietnia ide
@ mi sie w sumie juz skonczyla a te gule w bliznie mam teraz starsznie napiete i bolalace:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

Witam
U nas sliczne sloneczko i pewnie jeszcze cieplej niz wczoraj:tak::tak::tak:Mlode juz od dawna nie spia tylko szaleja i bawia sie,Dominik w szkole a mi sie jak zwykle nic nie chce;-):-)
Dzisiaj maja przyjechac wozki do dziewczynek i stolik i krzeselka:tak::tak::tak:Wczoraj kurier byl dwa razy ale mnie nie bylo i mam inny numer telefonu niz ten pod ktory dzwonil hehe:no:Wiec musiala wydzwaniac do nich i umawiac sie na dzisiaj:tak::tak::tak:

KERNUS
Super ze mlody tak ladnie zjadl:tak::tak::tak:Oby tak dalej

Sorki ale reszte postaram sie poczytac pozniej bo mlode co chwile cos chca i sie kloca

Nie straszcie mnie.:unsure::unsure::unsure::unsure::hmm::hmm::hmm::hmm::hmm: Poczekam na stonkę i jak tylko wróci z pracy w te pędy do lekarza.:tak:
Macając nie wyczuwam kostki, tak jest napuchnięta .:tak: I dziś jakoś zasiniała.:sorry2:
Oj tam, dość o mojej nodze....:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Kopytka mówicie? Eeee nie chce mi się gnieść.:no: Chyba na zupkę dziś nastawię.:dry:

Witajcie .Ja bez bolu glowy :-).Nic mi nie ma ale wczoraj bylo wesolo.Kolezanka mnie nagrywala .Kupa smiechu hihih.Poszlysmy spac po 1 :-).Od czasu do czasu to i mnie mozna sie napic.To tak na odstresowanie :-).

Za chwile biore sie za sprzatanie.Pomyje kolezance okna bo lubie i tez sie troche jej tak odwdziecze :-).

Popsrzatamy,kolezanka mi pasemka bedzie robila.Jak sie uda to pozniej wam pokaze fotki.
Pozniej spacerek z dzieciaczkami.Pozniej kolezanka ma poszukac ciuszkow dla Oliwki.No i wieczorekime klachanie nas czeka :-).

LUNKA pokazuj fotki :-).
MEDEA fajne te buty.Ja tez na szpilkach nie chodze :-).
KERNA gratuluje dobrych wiesci od gina ;-).
ANKA slicznie wygladasz .

Milego dnia wam zycze

to suepr ze nocka udana

luna mąż tak mi na noc ścisnął bandażem elastycznym, że palce mi drętwiały. Odwinęłam teraz bandaż i nie wygląda to ciekawie.:no: Cała kostka napuchnięta jeszcze bardziej niż wczoraj.:baffled::baffled::baffled: Ale gdyby była kostka skręcona , to bym chyba chodzić nie mogła , cio?:unsure::unsure: A ja jakoś człapię się.:tak::sorry2:

kerna
:-D:-D:-D cudotwórca, cudotwórca ( babka gin) i to jeden na 10.000 mieszkańców.:tak::-D:-D:-D.

luna a w czym problem napalić ognisko i usmażyć kiełbachę?:cool2:

Anakonda miłego wypadu do miasta.:tak:

kochana ty ledz dzis do chirurga i to koniecznie
moja raz zle stanal i tez mu noga nielze spuchla.po 2 dniachw ogole nie mogla stanac i musialam mu kule zalatwiac zeby mogl to kibla isc bo ja nie moglam go podtrzymywac bo wielki i ciezki i ja w ciazy bylam

a tylko sobie skrecila na zwolnieniu niesiac siedzial a pozniej odpszkodowanie dostal:tak::tak::tak:

dobra moja opanna wstala a mi zostalo tylko 2 godz do wysjcia z domu iec spadam
pewnie jutro rano zajrze
milego dnia

kerna 9 cm boziuuu jaki on już duży. :shocked2::shocked2::shocked2::-):-):-):-):-)

Natalineczka oby wena jutro nadeszła.:tak:;-)

Dorotko hop, hop co u Ciebie? :confused:

medeuska jak zobaczyłam tą szpilę to zawyłam....:sorry2::sorry2::sorry2:. Kurna.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Wychodziłam dziś na spacer i zamykałam drzwi i jak nie rypłam ze schodka. :szok::szok::szok: Chcąc nie chcą pokuśtykałam kilka metrów za dorobkiem i wróciłam do domu.:baffled: Teraz patrzę a noga jak balon w kostce.:baffled::baffled::baffled: Cholercia , nie boli bardzo , tylko jak zginam:dry: . Na noc przyłożę mydłem i octem ( babciny sposób) a rano powinno być git.:tak::dry::dry::dry:

Co to ja miałam...

a...

Lidka
wiesz co? Taki kaszel może utrzymywać się dośc długo.:tak: Moje nadal czasem dychają.:baffled::baffled::baffled::dry:

Moja stonka wybyła na trening , wcześniej był świadkiem przy bierzmowaniu mojego brata ( któremu wchodzę pod pachę:szok::szok::szok:) ot i tyle go widziałam.:dry::dry::dry:
Jutro koniec rekolekcji, szkoła wita dzieci.:-):-):-) Wreszcie troche odetchnę.:tak:

Dobranoc. Miłej nocki życzę.:tak:
Oj wspolczuje z ta noga:no::no::no:Juz sobie wyobrazam ten bol
Ale mam nadzieje ze babcine sposoby pomogly i ze jest juz ok:tak::tak::tak:

Witam sie nocnie :-).
Rano ogarmialysmy mieszkanie.Pozniej wyszykowalysmy sie na spacer i jak wyszlysmy po 10 tak wrocilysmy o 17 .Tyle godzin na dworze.Dlugo po miescie lazilysmy.Byla z nami jeszcze 1 kolezanka .One sobie zakupy zrobily.Ja ze kasy nie mam to nic nie kupowalam.Pozniej 2 placy zabaw zaliczylysmy :-).
W domu jedzenie.Pozniej zas przyszla inna koezanka.I farbowalysmy mi wlosy na Blond ale ze ja mam ciemniejsze to mialy wyjsc ciemny blon ale dupa po farbowaniu kolor wogole nie jest inny.Wygladam tak samo jak przed.Zla jestem.Jutro rosjasniaczem chyba potraktujemy te wlosy .
Wypilam dzis drineczka i adwokata teraz pije.Chyba sie upije :-).
No to szalejesz Kochana:tak::tak::tak:Super:-)
hej hej hej !!!

Ptaszek śpiewa, słonko swieci , bawia się dookoła dzieci, hihihi.
No przesada, jeszcze śpią, hehe
A Ty nie spisz o tej godzinie?Ja jak moje dzieci spia to leze w wyrku na maksa ;-):-)
Tylko ze ostatnio niestety coraz wczesniej wstaja:baffled::no:

jak rosyjska ruletka...

A zapomniałąm wam powiedzieć, bede dziś tapetować, hehe.
tylko kawałek, bo mała obdarła mi kawał tapety i patrzec na tą dziurę nie mogę. Znalazłam przy wiosennych pożądkach pas tej tapety, niestety, za wąski o 1cm! więc będę kombinowała, ale i tak bedzie lepiej wygladało

Niezle arcydzielo hehe:-D:-D:-D
Napewno cos wymyslisz Kochana
I czekamy na fotki nowej fryzurki:tak::tak::tak:

Hej.
I u nas też piekne słoneczko.:tak::cool2:
Dorota i jak? Głowa nie boli?Ja na drugi dzień umieram po takich mieszankach.:sorry2:
luna noga odpadła.:-D:-D:-D;-) No to pochwal się kochaniutka jak nam się zmieniłaś.:tak:
Meda dzięki za przypomnienie o ginku:tak:. Właśnie zadzwoniłam i zapisałam się państwowo na .... 13 maja.:baffled::baffled::baffled: Chyba prywatnie jednak się wybiorę.:sorry2:

Miłego dzionka.:-)

Ale termin:szok::szok::szok::szok:Ja tez musze isc w maju na cytologie ale u mnie zapisy na maj sa po 20 kwietnia:tak::tak::tak:
A tez chodze na NFZ

ANABUBKA
Widze ze niezle szalejesz z tymi porzadkami:tak::tak::tak:
A kielbasek przy ognisku to zazdroszcze:tak::tak::tak:
Ale jeszcze troszke i ja tez rozpoczne jakies grillowanie

reklama
Witam kochane czwartkowo :happy2:
nocka ....no z lekka lepsza ale bez rewelki :no:od 24do 4.50 nie spałąm dzieci mnie budziły znów Adam Antek Adam Antek...no ale oni powoli lepiej się czują:tak:Adam wreszcie coś zjadł i Antoś po wczorajszym dni głodowym dziś zjadł rano kanapkę :tak::tak::tak:za oknem big big słonko i temperatura boska bo już jest 12 na plusie :tak:ale my nadal w domu :-:)-:)-:)-(
Medea buty boskie ale ...3 numery za małe no może 4.......:dry:
Kerna ale super że wieści u gina dobre i że szew trzyma :tak:
Dorota to pobalowałaś :-D:-D:-D
Lunka ja jestem zakręcona patrzę na tą fotkę ściany i myślę kurcze a gdzie ty jesteś no i się wpatruję az parsknełam śmiechem jak doczytałam że to fota tapety a nie twojej nowej fryzurki :cool2:
Justyś do lekarza marsz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Anabubka ja lata świetlne nie jadłam kiełbachy z gniska i chlebek boziu i ziemniaczki.................normalnie mam ślinotok:zawstydzona/y:
Lidka zdrówka dla braci ksero a ty kochana w dupsko dostaniesz za te okna no!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dowilkuś to czekam na fotki zakupowych szaleństw :happy2:
o i tyle zapamiętałam ........:cool2::cool2::cool2:

Do góry