reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witajcie dziewczynki.
Jestem już w domu.

Konsylium trwało i trwało a mi z nerwów wirował świat.:sorry2::sorry2::sorry2:
Ostatecznie dostałam tabletki,które mi lekarz sam założył.
Odkładają zabieg,bo po zabiegu to z zajściem w ciążę różnie może być....:-(
Zostały znikome ilości na ściankach macicy.
Z 15 mm endo spadło na 5 mm ,ale pozostały wszystkie tkanki.:-:)-(
Beta z 530 na 414 :tak:
Podejrzewają ,że są wrośnięte ,bo gdyby nie były to dawno to powinno pójść po tamtym Duphastonie,który brałam na podtrzymanie.
U mnie sporą przeszkodą do zabiegu są duże żylaki macicy.
Bali się ,że przy łyżeczkowaniu mógłby któryś pęknąć i wtedy było by nieciekawie.:no:
A nawet zakończyć się poważną operacją.

Do tego jestem po zapaleniu przydatków i też trochę osłabia całą regenerację.:-:)-:)-(

Ostatecznie to mi samej kazali podjąc decyzję .
Czy jeszcze próbujemy tabletkami czy już mam dość ,ale muszę wiedzieć ,że .... i wtedy powiedzieli mi o tych przeciwwskazaniach do zabiegu.
Ech życie...
Trudno trzeba żyć dalej.
Wyszłam z kliniki ,mąż odwiózł mnie do metra i obiecałam ,że wrócę do domu ;-)
Ale nie byłabym sobą ,gdybym jeszcze na zakupy sobie nie poszła:laugh2: ,odstresowałam się ,spojrzałam na świat z innej perspektywy.
I chyba pogodziłam się z rzeczywistością .
Tak musiało być ,teraz trzeba oprzytomnieć i zacząć walkę o lepsze jutro.

Jutro też jest dzień i to od nas zależy jak go przeżyjemy.:tak::biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Dzięki dziewczyny za wsparcie.:tak::tak:

reklama
Witajcie dziewczynki.
Jestem już w domu.

Podejrzewają ,że są wrośnięte ,bo gdyby nie były to dawno to powinno pójść po tamtym Duphastonie,który brałam na podtrzymanie.
Bali się ,że przy łyżeczkowaniu mógłby któryś pęknąć i wtedy było by nieciekawie.:no:

Do tego jestem po zapaleniu przydatków i też trochę osłabia całą regenerację.:-:)-:)-(

Czy jeszcze próbujemy tabletkami czy już mam dość ,ale muszę wiedzieć ,że .... i wtedy powiedzieli mi o tych przeciwwskazaniach do zabiegu.
Ech życie...
Trudno trzeba żyć dalej.
Ale nie byłabym sobą ,gdybym jeszcze na zakupy sobie nie poszła:laugh2: ,odstresowałam się ,spojrzałam na świat z innej perspektywy.

Jutro też jest dzień i to od nas zależy jak go przeżyjemy.:tak::biggrin2::biggrin2::biggrin2:

As kochana przytulam Cie bardzo mocno :*

kurcze AS ale masz jazdy:/ współczuję..

My wrócilsmy od lekarza, mocz ok, Maks zdrowy. Wodocznie to była trzydniówka.
Ja sie wlasnie wysmarowałam ta maścią... piecze jak cholera:eek: nie wiem czy powinna:confused: zobaczymy jak bede jutro wyglądać.. jak lepiej to ok, a jak nie.. to ojjj ciężko bedzie......

hEJ DZIEWCZYNKI, JA TAK SZYBKO NA BIEGU. nOCKA BYŁA OKROPNA, NIEPRZESPANA, PÓŹŃIEJ 10H OSTREGO ZAPIEPRZU -oj sorki, niezauważyłam
A teraz planuję wskoczyć pod kołderkę i modlić się by młoda szybko padła, a nie wygląda:baffled:

No to ja tez z dowcipem :-p

Dlaczego nie należy denerwować kobiet przed okresem?
Gość chciał rozweselić żonę przechodzącą właśnie TE DNI, zadając jej żartobliwie pytanie: Ile kobiet, ze stresem przedmiesiączkowym jest potrzebnych by wymienić przepaloną żarówkę?

Odpowiedz żony :
- Jedna! Tylko jedna! A wiesz DLACZEGO? Ponieważ jest jeszcze ktoś w tym domu, kto wie JAK wymienić przepaloną żarówkę! Ty nawet byś się nie zorientował, że jest PRZEPALONA! Jak każdy mężczyzna siedziałbyś w ciemnościach TRZY DNI zanim by do ciebie dotarło, że coś ***** jest nie tak! Tacy wszyscy jesteście! Nawet, kiedy już dotrze do was, co się stało, nie jesteście w stanie znaleźć w domu zapasowej żarówki, pomimo tego, że od 17 lat żarówki SĄ ZAWSZE w tej samej *******onej szafce! A jeżeli już stałby się CUD i w jakiś niewytłumaczalny sposób znajdziecie w końcu te *******one żarówki, to przez dwa ****** dni problemem nie do pokonania będzie POSTAWIENIE KRZESŁA pod żyrandolem i WYMIENIENIE tej *******ONEJ ŻARÓWKI. Kolejne DWA kurewskie dni zajmie wam ODSTAWIENIE tego ******go KRZESŁA na miejsce! A tam, gdzie ono stało i tak na podłodze zostanie *******ony, PUSTY, ZGNIECIONY KARTONIK po wkręconej żarówce bo wy nigdy *****, ale to NIGDY NIE POTRAFICIE po sobie posprzątać! Gdyby nie my, to do usranej śmierci brnęlibyście po pachy w śmieciach i dopiero gdyby zginął wam *******ONY PILOT DO TELEWIZORA zatrudnilibyście (pod hasłem: AKCJA RATUNKOWA) całą *******oną armię do tego ******go sprzątania! I TAK ***** DO ZA****NIA, CAŁE ŻYCIE Z KRETYNAMI!!!!...

Bombowy:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Iwcik Lenka przepięna królewna. I ciesze się z powodu teściowej.

Agnes widze pasowanie u was wyszło o niebo lepiej. Bo koniec końców to paspwany był mój mężus, hehehe

Medea współczuję problemów z cerą. Jak na moje piec nie powinno.
Możesz mi zapodac pokolei co i jak ćwiczysz??? Plissssssss

Ad trzymaj sie kochana

As Kochana trzymaj się cieplutko :tak: tulam Cię mocno :tak:

Witam wieczorem :tak: my już po kolacji, zaraz Kubę kładę spać i mam nadzieję że zaśnie szybko bo mama chce film obejrzeć na tvn :-) M się gania z Kubą po domu :sorry2: dziwie się sąsiadom z dołu że jeszcze nam uwagi nie zwrócili :-D jutro mam wolne od obiadu ;-) M robi jakiś obiad :tak: a mi się nic nie chce nadal :-p idę zjeść coś słodkiego na noc i się kładę do jutra Laseczki :-D

Dwóch kolegów w pracy : - Ty stary czy rozmawiasz z żoną po stosunku? - Jak zadzwoni to czemu nie?!

- Czy oskarżony jest żonaty? - pyta sędzia. - Nie, proszę wysokiego sądu. Ja tylko tak głupio wyglądam.

Późny wieczór. Nowakowie przyłapali nastoletniego syna, jak wymykał się z domu z wielką latarką w dłoni. - Dokąd to?! - pytają. - Na randkę - przyznał syn. - Ha! Jak ja chodziłem w twoim wieku na randki, to nie potrzebowałem latarki - zakpił ojciec. - No i popatrz na co trafiłeś...

witam i ja przeleciałam po ostach jak perszing ze nawet nie pozznaczalam:baffled::baffled:

Meduska szok kupic w aptece krem i jeszcze pozniej leciec ponownie zeby usunąć skutki wczesniejszego:baffled::baffled:

Beatko nie słodz mi tak bo jak na razie to wygladam jak słon :tak::tak::tak:wielka i olbrzymia:-D:-D:-D

AS trzymaj sie

dziewczyny piszecie tak o dietkach i cwiczeniach ze az mi cos sie robi bo diet mam dosc a cwiczen jakos weny brak ale jak tylko skoncze karmic piersia lenke to sie ostro wezne za siebie nie ma głupich bo zle sie czuje .gdzie ta moja waga z przed ciąz 55kg wazylam ale to juz niemozliwe raczej , ucieszyła bym sie z wagi 60kg:-):-):-)

Witam z rana :tak:
U mie znowu deszcowo, ale Helena sie ciesy, bo poszła w kaloszach do przedszkola :-D:-D:-D
Niska znowu ma zaropiałe oczy :wściekła/y: ale okulista wyposażyła mnie w baterie leków więc dajemy radę :-p
Mój małż, co nigdy nic nie zauważa, dzisaj stwierdził, że te moje "wygibasy" to działaja :szok::-D

...
Dwóch kolegów w pracy : - Ty stary czy rozmawiasz z żoną po stosunku? - Jak zadzwoni to czemu nie?!

- Czy oskarżony jest żonaty? - pyta sędzia. - Nie, proszę wysokiego sądu. Ja tylko tak głupio wyglądam.

Późny wieczór. Nowakowie przyłapali nastoletniego syna, jak wymykał się z domu z wielką latarką w dłoni. - Dokąd to?! - pytają. - Na randkę - przyznał syn. - Ha! Jak ja chodziłem w twoim wieku na randki, to nie potrzebowałem latarki - zakpił ojciec. - No i popatrz na co trafiłeś...

:-D:-D:-D
witam i ja przeleciałam po ostach jak perszing ze nawet nie pozznaczalam:baffled::baffled:

Meduska szok kupic w aptece krem i jeszcze pozniej leciec ponownie zeby usunąć skutki wczesniejszego:baffled::baffled:

Beatko nie słodz mi tak bo jak na razie to wygladam jak słon :tak::tak::tak:wielka i olbrzymia:-D:-D:-D

AS trzymaj sie

dziewczyny piszecie tak o dietkach i cwiczeniach ze az mi cos sie robi bo diet mam dosc a cwiczen jakos weny brak ale jak tylko skoncze karmic piersia lenke to sie ostro wezne za siebie nie ma głupich bo zle sie czuje .gdzie ta moja waga z przed ciąz 55kg wazylam ale to juz niemozliwe raczej , ucieszyła bym sie z wagi 60kg:-):-):-)

Laska, pieknie wygladasz :tak: Dietami sobie głowy nie zawracaj, musisz mieć siłe żeby niuśke mała wykarmic to najważniejsze :tak:

Kokusia tekst dobry :-D fakt kasy więcej no ale nie o to chodzi żeby w pracę uciekać :no:
Meduska a ile za to dałaś :confused: ja kupuje raz na jakiś czas vishy normaderm :tak: i na mnie działa :tak: teraz mam żel i krem na dzień :tak: fakt kosztuje to ponad 50-60zł ale raz na jakiś czas sobie można pozwolić :-) radzę Ci kup to :tak:

A ja nie mam co ze sobą zrobić jak nigdy :-D M z Kubą śpią obiad mam zrobiony, ciasto się upiekło więc siedzę i czekam :-D chyba na zbawienie :-p
a ja przy czarku mialam taka wysypana buzie bo nie dośc ze hormony to jeszcze palenie rzucałam i toksyny mi przez buzie niestety wyskoczyły:sorry:
ale mi pomógł żel oczyszczający z nivea taki z drobnym peelingiem i dodatkowow przed tym peeling gruboziarnisty z lidla ten ich najtańszy:tak::tak::tak:
do tej pory tak stosuje i jest nie do przebicia:tak::tak:
a co najlepsze to kosztuje nie całe 20 zł:tak:
sorry ze tak wyrywkowo... tylko zejrzałam, ze MH zadowolona z ćwiczeń- cieszę się:-) Mówiłam, ze są super, sama nie wierzyłam, że jest efekt po tak krótkim czasie;-)

co do strech- to ja bym prędzej poleciła na pośladki albo na nogi, bo rozciąganie nie dużo daje- to raczej są ćwiczenia rozgrzewające przed tymi wszystkimi ;-)

*^*^
na 15.30 ide z maksem do kontroli z wynikami moczu, zobaczymy co nam powie

no a ja się mecze od 2 dni z tradzikiem(podobno, bo ja bylam pewna, że to wysypka)

kupiłam sobie serię pharmaceris na trądzik na noc i na naczynka na dzien i tak mnie wysypało!!!! w życiu nie miałam tylu krostek! dzisiaj byłam u dermatologa, dostałam maść z antybiotykiem, zobaczymy czy zejdzie, nigdy nie kupujcie Pharmaceris, takie G.. ze w pale sie nie miesci!!

kurde kupisz sobe w aptece kosmetyki z myślą ze bedziesz miałą lepszą cerę a tu takie coś:eek: najlepsze ze na trądzik, powinny leczyc pryszcze, wągryitd, a tu masz kurde 500% wiecej tego:no: miałam tylko raz na jakis czas jakies pryszcze, a teraz mam całą twarz w kaszce dosłownie! nie podaruje im tego, za dużo kasy wydałam na te *****, żeby im to podarować! jak tylko sie wylecze to podlicze ich za wszystko, całe leczenie itd, jazde im zrobie zeby mi pieniadze oddali!! bez jaj :baffled:
no kurde, żebys sie szybko z tym ustroństwem uporała:tak::tak::tak:
No to ja wam laski zazdroszczę tej motywacji i silnej woli do ćwiczeń,:tak: bo mnie się doopki nie chce ruszyć. :zawstydzona/y: Może gdyby waga nie spadała...:rolleyes2:
Wiem, że muszę coś zrobić z tym moim bębenkiem , ale... tylko na wiedzy się kończy.:-p Na razie wklepuję w siebie balsam i wmawiam sobie , że jest dobrze.:sorry2:

Witajcie dziewczynki.
Jestem już w domu.

Ech życie...
Trudno trzeba żyć dalej.

kochana trzymaj się ;-)
cieszy mnie że uśmiech na twarzy znów zagościł:tak:
oby tak dalej;-):tak::tak:
Drogie koleżanki polecenie z góry nadeszło :tak:, więc czynię swój obowiązek i wklejam wam informację,

ogłoszenie :tak:;-):-):​

https://www.babyboom.pl/forum/mamy-...nia-moderatorow-37533/index2.html#post6215913
niestety mnie to nie dotyczy:-(
As Kochana trzymaj się cieplutko :tak: tulam Cię mocno :tak:

Witam wieczorem :tak: my już po kolacji, zaraz Kubę kładę spać i mam nadzieję że zaśnie szybko bo mama chce film obejrzeć na tvn :-) M się gania z Kubą po domu :sorry2: dziwie się sąsiadom z dołu że jeszcze nam uwagi nie zwrócili :-D jutro mam wolne od obiadu ;-) M robi jakiś obiad :tak: a mi się nic nie chce nadal :-p idę zjeść coś słodkiego na noc i się kładę do jutra Laseczki :-D

ten ostatni genialny:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Beatka ty mi się juz z kawałami kojarzysz:-D:-D
Mój małż, co nigdy nic nie zauważa, dzisaj stwierdził, że te moje "wygibasy" to działaja :szok::-D
kurcze chyba wyegzekwuje z czasu pracy te 8 min:eek::tak:

witajcie wlasnie zajadam sniadanko i popijam kakałkiem:-D
takim mlecznym bardziej:sorry:
ale dobra odmiana:-D
mloda zasnela w foteliku wiec zaraz trza sie za robote wziasc:tak:
jakos chalupe ogarnąc i pozniej na zakupki znow sie wybrac:sorry:
ale tym razem chyba musze jedno w domku zostawic ale jeszcze zobacze;-):tak::tak:

reklama
Witam i ja w ten deszczowy poranek :-):-)
Sprzątanie mnie dzisiaj czeka i prasowanie bo próbuję namówić siostrę żeby do nas przyjechała a co za tym idzie potem nie będzie na to czasu :tak::tak:
Maja nadal w nocy strasznie kaszle - ale tylko w nocy :sorry::sorry:, wczoraj kupiłam jej herbapect - może coś pomoże :confused2::confused2:
As kurcze, współczuję bardzo a że lekarze tobie pozostawiają podjęcie decyzji co dalej to jeszcze boleśniejsze :-:)-(
MH tak zachwalasz te ćwiczenia, że może sama je wypróbuję :tak::tak: Jak na razie ćwiczę 30 min dziennie na hula hop z wypustkami i też widzę że szyneczka na bioderkach się zmniejsza, ale ile przy tym siniaków mam to mąż tylko się śmieje żebym na obdukcję szła ze się nade mną znęca :-D:-D:-D

Do góry