reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

MALINUS
MOj Dominik jest nie lepszy:no::no::no:Na wszystko ma chyba gotowa odpowiedz:no:No i oczywiscie strzela fochy i probuje wyciem wymuszac:szok::no::no::no::no:
Pyskaty to ON byl od zawsze,ale to chyba za mna:-pBo ja to mam mega niewyparzony jezor
Czasami to nie wiem czy mam sie smiac czy ryczec jak cos palnie:no:
Moje dziewczynki tez sa za bardzo pyskate i do tego nie przebieraja w slowkach:no::no::no:
Wczoraj bawili sie tez w gotowanie wieczorem i Wiktoria przyniosla sobie garnek z kuchni.Byla w tym garnku kropelka wody a ta mala mendka na to;"ja *******e wzielam sobie mokry garnek":szok::szok::szok:
Takich sytuacji mam multum,ale staram sie na to nie reagowac

Bylam z mlodymi w sklepie i na malym spacerku:tak::tak::tak:Ale tak wieje ze szok:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Posprzatalam sobie kuchnie i obralam ziemniory,wiec niedlugo je wstawie i bedziemy jesc obiadek

reklama
Witam poczytalam ,ale mi nie zaznaczylo cytatow.:szok::szok::crazy::crazy:
Widze malina,ze Julka leci podobnymi tekstami jak moja Klaudia :baffled::baffled::-D:-D
Pozdrow pyskata ode mnie....;-):-):-):-)

Mh znam te problemy przedszkolne :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
U nas bylo to samo ;-)i dokladnie taki sam problem.:rofl2::rofl2:

zdrowka dla chorowitkow

Dowikluś :-D:-D:-D:-D:-D:-D mój Antek podłapał ode mnie niestety :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: cholera:baffled::baffled::baffled: i jak cos jest nie po jego myśli to sobie pod nosem choleruje:baffled::baffled:
MH Anaconda nie jest to takie straszne to dorastanie :sorry2::sorry2: ot pare nie przespanych nocy...trochę siwych włosów....trochę łez..... ale nasi rodzice przechodzili to samo a mnie pociesza fakt że kiedyś moje dzieci będą miały to samo :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: a Julka oj nie da sobie cholera mała w kasze dmuchać :no::no: ale jedno co muszę przyznać jest sprawiedliwa i prawdomówna :tak::tak::tak: nawet jak coś oszuka to sie przyznaje :tak::tak::tak:
As dziękuję gwiazda pozdrowiona :-D:-D:-D:-D
A ja miałam w domu rewolucję :szok::szok::szok: nasi właściciele z racji tego że dostają kosmiczne rachunki za gaz (nasze mieszkanie jest cieplutkie nawet przy ogrzewaniu na 3 ) postanowili ze swojego komink zrobić rozprowadzenie rurami i montowali dziś u nas w suficie w naszym pokoju i pokoju dzieciaków nawiewy:szok::szok:oj syfu było a jutro chyba w kuchni i w łazience :szok::szok: oj jak dobrze że ja jutro cały dzień w pracy:-D:-D:-D ale Antoszka tak się bał tych wierceń że obiad robiłam z nim na rękach :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled: oni faktycznie jak dadzą czadu z ogrzewaniem to my mamy grzejniki na 1 i chodzimy w majtkach a u nich ledwo 21-22 * :szok::szok::szok::szok: a jak u nas jest tak jak zawsze przeciętnie 22-23* w mieszkaniu to Oliwka do nas przychodzi (córka właścicieli) w kurtce bo u nich jeszcze zimno bo nie napalili w kominku a u nas hawaje :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D zresztą nie dziwie im się za ostatni miesiąc dostali 1800 zł za gaz :szok::szok::szok::szok::szok: ja bym chyba padła :szok::szok::szok:

Malina u nas za gaz jest 3100 ostatni rachunek :baffled::baffled::baffled::baffled:
fakt ,ze mamy cieplutko w domu caly czas ,ale bez przesady bo jest na stale 22 st

Dowikla widze ,ze twoje szczypiory tez juz ladnie daja popalic :tak:;-):-):-):-)

Melduję się dziś i ja :-D. Mam dziś więcej czasu dla siebie (w końcu) i mogę trochę ponadrabiać zaległości w czytaniu. Tak czytam Wasze posty i nie wierzę :szok:. Wydaje mi się, że teraz jest chyba jakaś "moda" na buntowanie się rodzicom. Wiem to po mojej 16-sto letniej siostrze. Jak tylko poszła do 2-giej klasy gimnazjum zrobiła się pyskata i zadziorna niestety do wszystkich bez wyjątku. Choć suma sumarum pamiętam jak ja przechodziłam ten "ośli wiek" :-D. No ale trzeba ten trudny okres jakoś przerzyć. Poprostu Wam współczuję. Dobrze, że mam syna ;-)bo dziewczyny z reguły chyba są bardziej pystkate niż chłopcy.

As o matko tyle:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Fanta to cię nie pocieszę ja mam syna 12 letniego i oj jo joj :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
Dobra laesczki mykam się szykowac do pracy do spisana po weekendzie :tak::tak::tak::tak: piszcie troszkę co bym miała co czytać :-D:-D:-D :****

Malina, u mnie tez 3 -3,5 za dwa miechy :crazy: u mnie cieplutko :-p Parter troszke chlodniejszy.

a ja nieopatrznie rekami mojego ojca podpisałam umowę na nestrade z tv i teraz rozpaczliwie próbuje to cholerstwo oddac :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

AS,MH
Ale macie kosmiczne rachunki:szok::szok::szok:Jakie macie metraze chat?
Bo rozumiem ze grzejecie w kazdym pomieszczeniu
Ja teraz czekam za rachunkiem za gaz i na bank bede miala jakos ponad 400zł:tak::tak::tak:A ogrzewanie mam wlaczone non stop jakos od wrzesnia:tak::tak::tak:Moj metraz chaty to cos kolo 70 m2 a mam w domu kolo 22 stopni w dzien a w nocy kolo 21:tak::tak::tak:

Ja sie wykapalam i umylam sobie glowke:tak::tak::tak:A mlodzi stali mi pod drzwiami od lazienki i miauczeli an caly glos jak koty:szok::-D:-DWczesniej sobie oczywiscie porysowali geby dlugopisem:szok:
Pomyslow to Im nie brakuje:-D:-D:-D

hej ja tylko na chwilke bo lenka spi a jak długo to nie wiem bo po 15 min zasypia kaszle kastar i wymiotuje wszystkim czym sie da tylko zakaszle i juz wogóle nie cchce jesc a jak zje to gora pół godziny i zwraca w nocy do 3 nie spalam nawet przez sen nie chciała wypic mleka wiec jak o 19 wypila mleko i je zaraz oddała tak cała noc nic nie wzieła do buzi az do rana 8 wypiła mleko i tez zwróicła :-:)-:)-(wiec jest ciezko bo nawet wody ani herbatki nie chce i jestem mega zmeczona :baffled::baffled::baffled::baffled:tyle dobrze ze antybiotyku nie zwraca i oby szybko zaczął dzialac bo zwariuje:baffled::baffled::baffled:

reklama
Malina, u mnie tez 3 -3,5 za dwa miechy :crazy: u mnie cieplutko :-p Parter troszke chlodniejszy.

a ja nieopatrznie rekami mojego ojca podpisałam umowę na nestrade z tv i teraz rozpaczliwie próbuje to cholerstwo oddac :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Oj kochana to kombinuj ,żeby to jakoś odwrócić i się wywinąć od tej umowy. ;-):wściekła/y::wściekła/y:

AS,MH
Ale macie kosmiczne rachunki:szok::szok::szok:Jakie macie metraze chat?
Bo rozumiem ze grzejecie w kazdym pomieszczeniu
Ja teraz czekam za rachunkiem za gaz i na bank bede miala jakos ponad 400zł:tak::tak::tak:A ogrzewanie mam wlaczone non stop jakos od wrzesnia:tak::tak::tak:Moj metraz chaty to cos kolo 70 m2 a mam w domu kolo 22 stopni w dzien a w nocy kolo 21:tak::tak::tak:

Ja sie wykapalam i umylam sobie glowke:tak::tak::tak:A mlodzi stali mi pod drzwiami od lazienki i miauczeli an caly glos jak koty:szok::-D:-DWczesniej sobie oczywiscie porysowali geby dlugopisem:szok:
Pomyslow to Im nie brakuje:-D:-D:-D
400 zł?:szok::szok::-D:-D:-D
To u nas nawet w lato jest chyba więcej. :-D:-D:-D
Ja mam kochana do ogrzania 3 piętra po 136 m i poddasze 122 m .;-):rofl2::rofl2:
Trochę tego jest to i rachunek duży ;-):rofl2::rofl2::rofl2:

hej ja tylko na chwilke bo lenka spi a jak długo to nie wiem bo po 15 min zasypia kaszle kastar i wymiotuje wszystkim czym sie da tylko zakaszle i juz wogóle nie cchce jesc a jak zje to gora pół godziny i zwraca w nocy do 3 nie spalam nawet przez sen nie chciała wypic mleka wiec jak o 19 wypila mleko i je zaraz oddała tak cała noc nic nie wzieła do buzi az do rana 8 wypiła mleko i tez zwróicła :-:)-:)-(wiec jest ciezko bo nawet wody ani herbatki nie chce i jestem mega zmeczona :baffled::baffled::baffled::baffled:tyle dobrze ze antybiotyku nie zwraca i oby szybko zaczął dzialac bo zwariuje:baffled::baffled::baffled:
Iwcik kochana współczuję Ci bardzo serdecznie.
Kurcze ona jest jeszcze malutka pilnuj ,żeby Ci się nie odwodniła.
Jak Ci zwraca mleko to chociaż ją po 5-10 ml przepajaj co jakieś 15-20 min.
Tyle nie powinna zwrócić.
Ja tak z małym robiłam .:tak:
Nie dawałam normalnie z butelki tylko łyżeczki wlewałam do dzioba i już .
Praktycznie tak małej ilości to nie ma jak zrzucić ,bo się po buźce rozpływa .;-)
A na wymioty śmiało możesz jej podać leki na chorobę lokomocyjną .
Naprawdę działa ,bo blokuje odruch wymiotny.
Może być Lokomotiv lub homeopatyczny Vomitusheel
Dużo zdrówka dla malutkiej.
Trzymajcie się kochani .

A ja właśnie wróciłam z klubu .Byłam na Pilatesie .
Grupa malutka ,bo zaledwie 6 osób ,więc było bardzo fajnie .
Trenerka świetna i już bym mogła isć ponownie. ;-):-):-):-):-):-)

Do góry