reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

gratulujemy ząbków i Majeczko bądz dzielna
zielona 250mkl kaszki i wstaje w nocy jeju moja emi najwiecej zjada 150 w porywasz do 180 a jest troszke starsza
jak on to robi;-)

reklama
Mija Robie to tak jak zawsze robilam na poprzednim forum czyli nie przez image tylko ja zdjecia zmniejszam w Microsoft Office Powerpoint a przykladem jest te zdjecie co teraz zmniejszylam i wstawilam

iwonka może sprubujemy wieczormkiem wkleić razem,nie zaszkodzi a może sie uda..wiesz tak krok po kroku ...bo chodzi o zdjatko w podpisie tak ?? przy suwaczku :confused:
zielona jak masz ochote też zapraszam wieczorkiem do wklejania

ojejciu 250 kaszki :szok: moj zjada mleka 120- i nie wiecej... a kaszka z butli to wogule nie wchodzi wrachube,a i wieczorem nieraz wcale nie zje i idzie spac i rano dopiero wstaje

to jakas epidemia katarowa jest bo prawie kazde dzieciatko ma......u nas naszczescie juz mija :-D

figielek -strasznie chce wychować szczesliwe ,pogodne i odważne dziecko -
czy ty masz może jakaś złotą rade na to ?

Witajcie
Moze zlotej rady na to nie ma ,ale dzis jest tyle programow, wiedzy literaturowej i...... ze naprawde mozna sie po prostu stowowac to tych rad psychologow i bedzie ok
Dla mnie najtrudniejsze jest to ze z moimi rodzica mi czesto dochodzi do sprzeczek - ze tak sie nie robi, powinnac wczesniej , przylej jej klapsa to zrozumie i takie tak..... a naprade nadze dzieci to tez ludzie i chca byc dobrze traktowani
Nie mowmy im zawsze " nie wolno" starajmy sie tlumaczyc rozmawiac - nawet z tak malymi szkrabami.
Wydaje mi sie - ze to, ze my siedzimy razem w dziecmi w domu to tak naprade nie znaczy ze najwiecej czasu z nimi spedzamy- chodzi mi o taki "czynny czas"
Co z tego ze jestesmy razem ale nie " bawimy sie razem"tylko ja robie swoje a ono swoje Czasem godzina zabawy z dzieckim jest wazniejsza nic 5 godzin - tylko bycia- rozumienie mnie?

figielek bardzo mądre słowa popieram my z emi siedzimy 24na h razem i prawda sa chwile kiedy ona spbie spi albo sama sie bawi ale przewaznie robimy wszystko razem staram sie

reklama
Iwonka ja mialam zdjecie na starym i teraz ladnie sie nameczylam by bylo w nowym! ja to mam kolo suwaczkow normalnie nie daje tam gdzie pisze by dac zdjecie dodatkowo.to zdjecie ma 100x133 pixeli i 11949bajtow.i o ile sie nie myle w podpisie miesci sie jeszcze kilka literek...dziwne ze nie mozesz tego dac:(

Judytka zawsze szla spac o 20.20-20.40 i wtedy dostawala kaszki 180 ml (miala taki okres ze pila mleka 180 a kaszke na noc 210ml a teraz to mleko jak ma ochote 120) potem kolo 4-5 robila mi pobudke na papu 120 ml mleka i szla spac dalej do 6.20-6.40. Ostatnio zdazylo jej sie obudzic o 3 i bawic do 5! no ale zalamka:( nie wiem co to sie robi.wiem ze nie powinnam jej wyciagac by wiedziala ze to noc i nie proa na zabawy ale znow tak to szybciej ja zmecze wspolna zabawa:( mam nadzieje ze juz wiecej sie to nie zadazy. Ostatnio wstajemy juz nie o 6 ale dokladnie 7.05 lub 7.20 lub 7.40. tzn Judi sie budzi i bawi w lozeczku i daje mamusi jeszcze podrzemac.choc ostatnio to wole wstac bo zaczyna cos kabinowac ze szczebelkami i podnoszeniems ie i mimo ochraniaczy ciagle uderza sie w glowke...w dodatku czasem juz tak krzyczy ze no niestety sie nie da:(:(

Dzis cudna pogoda i zaraz po karmieniu zbieramy sie na spacerek:)
oj jak fajnie miec dzialeczke:)

Do góry