reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy w danii

Ja mam obronę magisterki we wtorek, więc siedzę w książkach, do netu mało zaglądam :)

Friggia, miałaś jakieś wskazanie do USG? Bo z tego co ja się orientuję, to są tu tylko 2, połówkowe ostatnie... A o zdjęcia trzeba poprosić na początku, żeby zrobili, płaci się za nie 50DKK za jedno.
2kg w ciąży, jeju, ja już do tej pory złapałam 11, a dopiero 7 miesiąc się zaczął.
Odnośnie planowanej cesarki, dobrze wiedzieć wcześniej na się stoi, możesz się psychicznie naszykować, to jakiś plus :)

hopsasanko, ja też się czuję strasznie zdeprymowana, jak staram się mówić po duńsku, a ktoś mnie nie rozumie :/

reklama
Echo 3mam kciuki za magisterke w takim razie :)
Wskazania do usg nie mialam, jak dostalam na poczatku list z terminami usg, to od poczatku mialam 3 terminy, w 2miesiacu, 4m., no i teraz. A o zdjecie prosilam na poczatku za kazdym razem, no ale albo dziecko sie na nas wypielo ;), no albo pani od usg zapomniala, wczoraj obiecala zrobic jakis profil dla mnie, no ale jak juz poszlismy do lekarza to okazalo sie, zrobila tylko te do dokumentacji. Trudno, jeszcze sobie odbije jak dziecko juz bedzie z nami ;).

Echo ja również życzę powodzenia na obronie !

friggia szkoda, że nie dostaliście tych zdjęć USG, ale na pewno nadrobicie tymi robionymi z tej strony :-) Nie zapomnij jednak o sobie i zrób kilka fajnych zdjęć jak jesteś w ciąży. Mi mąż takie zrobił i po tak krótkim czasie już są dla mnie świetną pamiątką.

Pochwalę się, że dzisiaj po raz pierwszy odkąd mamy Nikodema, wychodzimy z domu sami, bez niego, poimprezować na mieście ze znajomymi :-) Nie wiem kiedy będzie następna taka okazja...

Dzisiaj piękne słonko, więc korzystajcie!

ka-mila Kochana Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!
Duzo szczescia i pociechy z małego Danielka:-):-):-)
ja jestem w pl i oczywscie brak czasu na wszystko,ciagle cos załatwiamy i odwiedzamy itp.wiecznie mi niedobrze i spac mi sie chce i w ogole nie mam ochoty na nic:no:
jak tylko bede miala czas to oczywscie bede Was odwiedzała i nadrabiała:-)
pozdrawiam kochane mamuski:-)

hej mamusie :)

No w końcu miałam co poczytać.. :)
i w końcu mam czas żeby wo góle zajrzeć w internet ;-)

Co do tych żłobkowych wyprawek to przyzwyczajcie się dziewczyny bo tak będzie też przez całe przedszkole i nawet na początku szkoły. Dzieciaki zawsze muszą mieć komplet przeciwdeszczowy, kalosze i termosæt.
Z ponad rocznego doświadczenia powiem Wam, że te rzeczy są na prawdę potrzebne, bo dzieciaki chodzą na dwór niezależnie od pogody. Poza tym chronią też normalne ubranie, bo np spodnie przeciwdeszczowe ubiera się na zwykłe spodnie czy tam legginsy u dziewczynek i w ten sposób ubłocą się tylko te przeciwdeszczowe.
Moja Kamila w piątek wróciła z przemoczonym kompletem przeciwdeszczowym i nawet kalosze były mokre.. ;) Pewnie miała super zabawę w kałużach.. nie chcę myśleć jakby wyglądały jej ubrania po takiej zabawie bez kompletu przeciwdeszczowego... :-)
Wózki do dagpleje możecie zawsze kupić możliwie jak najtańsze bo będą służyły tam tylko do spania, a na gul&gratis jest na prawdę duży wybór takich właśnie tanich wózków do spania... ;)

Hopsasanka kiepsko z tą dagpleje że nie możecie się dogadać.. nie napisaliście przy składaniu wniosku że chcecie taką która mówi po angielsku? My tak zrobiliśmy i nie było problemu. Teraz tylko nie mogę się przestawić na duński, a to dużo praktyki by mi dało.
Wiesz.. różne są dagpleje. Ja mam doświadczenie z dwoma (plus kilka innych gæstedagpleje) i powiem Ci że ta pierwsza zachowywała się podobnie jak Twoja na pierwszym spotkaniu.. słaby kontakt z Kamilą, nawet się z nią nie przywitała, nie oprowadziła po domu, nie pokazała pokoju do zabaw itd... Potem ją zmieniliśmy, bo były z nią problemy. I ta następna (obecna) całkowite przeciwieństwo. Od razu się zainteresowała Kamilą jak przyszliśmy pierwszy raz.. nie mówiąc o tym że opiekuje się dziećmi na medal....

dobra.. chciałam napisać więcej i poodpisywać wszystkim ale mały się już drze więc dokończę później albo jutro... :-)
buziaki..

Echo powodzenia ;-) pochwal sie koniecznie jak poszlo
friggia a Ty wolisz cc czy sn ?
hopsasanka to wyszalej sie za wszystkie czasy :-)
anansie odpoczywaj zamiast tyle biegac. trzeba sie oszczadzac
Kamila widze ze malego krzykacza masz w domu. jak Coreczka reaguje na braciszka?

ja codziennie gdzies chodze i brzuch boli o dziwo coraz mniej, ale nadal mecze sie nieziemsko.
koncowka jest ciezka. trzeba to przyznac. udanego wieczoru laski

herbata zdecydowanie wole sn, juz nie mowiac o tym, ze wszystko co zwiazane ze szpitalem mnie przeraza, bo na szczescie nigdy nie musialam w zadnym sie znalezc, wiec cc nie wydaje mi sie najmilszym doswiadczeniem. Ale zobaczymy jak bedzie :).
No a koncowka jest coraz ciezsza, przyznaje Ci w tym racje..

ka-Mila Jak tam z dwoma bablami w domu?

friggia ja tez wole sn rodzic, jednak szybciej dochodzisz do siebie,a mi nie bedzie mial za bardzo kto pomoc przy malej, wiec wole byc na silach. Tobie zostalo jeszcze mniej niz mi, wiec nawet nie wyobrazam sobie jak teraz Ci ciezko. mnie meczy doslownie wszystko, ale staram sie chociaz na spacery chodzic, bo niedlugo to mi dupa to fotela przyrosnie ;-)

reklama
herbata Az tak ciezko mi nie jest, moze to przez to, ze nie przybralam zbytnio, no i jestem przyzwyczajona do wlasnego ciezaru ;-). No, ale lekko tez nie jest ;-).
A co z Twoim brzuszkiem? Masz jakies problemy, ze Cie boli?

Do góry