Kathinka
Fanka BB :)
poziomeczka to spotkanie jest raz w tygodniu wieczorem . Galilea ma jak narazie 10 domow tzn prywatne mieszkania gdzie przyjuje sie osoby ktore chca do Boga , chca sie pomodlic tak inaczej , lub szukaja czegos w zyciu
jest ciekawe pod wieloma wzgledami ( tu moje zdanie po jednym spotkaniu i po jednej mszy i swietowaniu)
Czyta sie fragment biblii kazdy analizuje jak chce ale nie musi modlitwy sa ,piosenki , rozmowy na rozne tematy , jak na moj gust to takie ludzkie podejscie do biblii i wiary, wiele osob z tego co wiem nawrocilo sie dzieki nim , wiele jest bardzo wierzacych a ja jestem pod wrazeniem
Raz w miesiacu jest msza w polskim kosciele prowadzona przez ksiedza dla Galilijczykow a potem swietowanie , kazdy przynosi cos do jedzenia , jest chwila rozmowy jakis temat do dyskusji a potem luzne spotkanie
To akurat juz bylo kolejne w listopadzie
I tak to mniej wiecej wyglada
jest ciekawe pod wieloma wzgledami ( tu moje zdanie po jednym spotkaniu i po jednej mszy i swietowaniu)
Czyta sie fragment biblii kazdy analizuje jak chce ale nie musi modlitwy sa ,piosenki , rozmowy na rozne tematy , jak na moj gust to takie ludzkie podejscie do biblii i wiary, wiele osob z tego co wiem nawrocilo sie dzieki nim , wiele jest bardzo wierzacych a ja jestem pod wrazeniem
Raz w miesiacu jest msza w polskim kosciele prowadzona przez ksiedza dla Galilijczykow a potem swietowanie , kazdy przynosi cos do jedzenia , jest chwila rozmowy jakis temat do dyskusji a potem luzne spotkanie
To akurat juz bylo kolejne w listopadzie
I tak to mniej wiecej wyglada
Bo cos takiego robilam w Pl 10 lat temu. Bylo calkiem fajnie.
. Na poczatku niechetnie szlam na ten kurs, ale okazalo sie ze zajecia byly super interesujace i nareszcie moglam sie na rozne tematy wygadac (a duza gadula ze mnie
). Teraz tylko praca i angielski.
A ja wcinam co troche jakas marchewke, pomidora czy ogorka. Kanapka z sama wedlina, czy serem mi nie smakuje.
... ale i tak sie nie nastawialam, co prawda @ nadal nie mam, ale dostalam duphaston, wiec i tak przyjdzie...
taki to juz ten swiat niesprawiedliwy!