reklama

Mamy z Austrii

Czesc dziewczyny!!!
Malutka mi usnela:-).
Jade dzis o koleznki...
Poziomeczko Ma troche katar. Dupka juz praktycznie w porzadku pomogla chyba kora debu przemywalam dupke wacikami no i inotyol salbe chyba to bo jeszcze uzywalam maki ziemniaczanej troche termontiolu ......najwazniejsze ze juz prawie czysciutka dupka .....teraz walcze z tym katarem robie inhalacje no i smaruje dekold czosnkiem z olejem (minimalna ilosc wycisnietego czosnku) nie chce jej tak do tego nosa tych chemi ciagle psikac.
mb 1 Nie stresuj sie tak tym jedzeniem ja nawet kalaifory i troszke kapusty jadlam musisz mala obserwowaca a nie sluchac tu i tam no bo wszedzie ci cos powiedza i praktycznie stwierdzisz tak jak ja ze nic nie wolno jesc podczas kamienia!!!!:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
happy79 Wspolczuje Ci bardzo.... nie potrafie sobie wyobrazic Twojej sytuacji bo nam praktycznie od razu sie udalo....nie wiem sama co napisac .... musial ci tez kropeczkowe nadzieje robic!!!!:angry::crazy:
Jestescie mlodzi napewno wkotce wyjdzie.....

reklama
Kathinka: Juz mi lepiej, wczoraj tak jakos sie rozkleilam, no i ubylo mi w portfelu minimum 60 euro :wściekła/y: USG- 35, a test 25, a na koniec na poprawe humoru poszlam jeszcze na zakupy :tak:. Drogie to planowanie. Jezeli chodzi o metode termiczna to troche sobie poczytam o tej metodzie..., jak bede miala pytanka to napisze, dzieki. @ nie ma nadal, wiec w tym miesiacu nic nie wyjdzie, ale to nic, za jakis czas na pewno sie uda :tak:.
Wczoraj rozmawialam z mama i postanowilam, ze na poczatku listopada pojade z W. do Polski. Juz prawie rok nie bylam, wiec bardzo sie ciesze. :-) A dzisiaj sprzatam i pracuje. Mam pytanko: mam w domu poduszki z puchowymi kuleczkami w srodku (hmm nie wiem jak to opisac :nerd:) . Mam jednak z nimi problem, po jakims czasie te kuleczki zbijaja sie i z poduszki zostaje niewiele, probowalam kuleczki "rozbijac" rekoma (zeby byly bardziej puszyste), ale przestalam, bo zajeloby mi to caly dzien, macie na takie poduszki jakies sposoby? Jakie poduszki polecacie?

mb_1: co do surowych warzyw, to pewnie dlatego nie polecaja, bo takie sa ciezko strawne i to prawda- lekko wzdymajace. Lepiej jesc ugotowane. Ale to chyba sprawa indywidulana.

Milego dnia!!!

Dzieki dziewczyny za odpowiedz. Bede jadla tak, jak do tej pory. Nie mam zamiaru tego zmieniac. Laura tylko czasem ma jakies problemy z brzuszkiem, ale w sumie nie placze z tego powodu, tylko sie bardzo nadyma i puszcza baczuchy. Czasem az chce nam sie z jej min i odglosow smiac.
Co do spania. Sprobujemy jeszcze pare dni klasc ja godzine wczesniej. Zobaczymy, moze potrzebuje czasu zeby sie przestawic.

Hej
Poziomeczka zdolniacha z ciebie:szok:
A co do katarku to nie wiem czy wiecie ze moze byc on zwiazany z zabkowaniem wlasnie:tak:

Happy nie zrazaj sie prubujcie dalej !!!!!!!!!!!!

Mb1 ja odkrawam skorke od dyni,kraje ja w kostki do woreczkow i do zamrazarki -uwielbiam zupe dyniowa,mniam....

Kathinka a coz to jest ta chondomolacja rzepki II stopnia i czym sie objawia?

Dzis bylam z dzieciakami u pediatry.Mala miala bilans 2-latka robiony a Kevin 2 dawke szczepienia 6 w 1 .Moj bohater kochany tym razem nie zaplakal tak go pani dzwoneczkami u sufitu zabawila.
Gorzej ze mna bo od wczoraj mnie gardlo pobolewalo a dzis juz smarkam,,ech a gdziesz ja to przeziebienie zlapalam,od poniedzialku siedzialam w domku:confused2:
Raczej niewykonalne zeby sie od dzieciakow odizolowac i pewnie na nas teraz kolej,brr.........

Vici gdzie sie podziewasz?Ale bedziesz miala do nadrabiania,bo sie dziewczyny wziely za pisanie:biggrin2:

Macie pomysl na prezent dla mojej lada moment dwulatki???Zaznaczam ze pokoik peka w szwach od zabawek.Rowerek tez jest,taki trojkolowiec ale ona jeszcze nie za bardzo umie pedalowac.
Jezu dziewczyny jaki dwulatek potrafi byc wykanczajacy,mozna gardlo zdzierac a i tak malo kiedy poslucha,nieraz to bym ja rozdarla na strzepy!!!!!!!

Mlodemu zalozylismy Bausparkasse,wreszcie bo nigdy czas na to nie bylo,no i odkladaja sie pieniazki na posag ha,ha:-D
Tyle u nas

Beabea to tak w skrocie
Chondromalacja rzepki to degeneracja chrząstki stawowej rzepki, szczególnie przy krawędziach. Zmiany zwyrodnieniowe w chrząstce są efektem nadmiernegonacisku.

Choroba objawia siębólem w przedniej części kolana, pojawiającym się w czasie chodzenia i biegania, bólami w przedniej części kolana w czasie wykonywania przysiadów, wchodzenia i schodzenia ze schodów, pod górę i z góry, nawracającym wysiękiem, odgłosami trzeszczenia w czasie zginania i prostowania kolan, sztywnością

Co do prezentu to jak mala wszystko ma to moze kolczyki ?? Ma uszka prezklute?? Bo z zabawek to kuchnie barbie proponuje albo zwierzaka gadajacego jakiegos , Z innych wyjazd do Märchenpark choc teraz zimno

poziomeczka GRATULUJE

Hejka,
Poziomeczka jesli odwiedzicie mnie w St.Pölten, to ja sie pisze na spotkanie:-D
Gratuluje egzaminu!
Happy, Beabea dzieki za info co do dyni. W tym roku niestety nie zamroze. Mamy jeszcze za mala lodowke, ale za rokm jak sie juz przeprowadzimy do naszego mieszkania, to na pewno zrobie zapas.
Wczoraj wykapalismy niunie o 18:30, o 20 nakarmilam ja i... spala do 23, wtedy drugie karmienie, nastepne o 3 i 6:30. Wieczor mialam dla siebie, bo maz mi wybyl z kolegami na piwo, a i w sumie sie wyspalam.
Dzisiaj chce sprobowac polozyc Laure pierwszy raz na noc w lozeczku. Ciekawe jak jutro bedziemy wygladac:-D Ona w nocy wydaje takie odglosy, ze nieraz sie budze ze strachem, czy aby sie nie dusi.
Mam do was pytanie co do szczepien. Na watku wrzesniowym, to teraz nr jeden:tak: Tylko, ze w Polsce kalendarz szczepien chyba sie troche rozni od tego tutaj. Szczepilyscie tylko na te podstawowe choroby, czy cos jeszcze?
Milego dnia

dziendoberek!

mb_1, ale fajnie miec wieczor dla siebie, co?
powodzenia w dzisiejszym eksperymencie lozeczkowym! a teraz jak zasypia? przy cycusiu?

Beabea, niestety jeszcze nie mam doswiadczenia w "dwulatkowych" sprawach, wiec nie pomoge....
jak tam przeziebienie? mam nadzieje, ze nie przelazlo na maluchy!

happy, ja nigdy dyni tak nie robilam, jak dzeiwczyny opisuja, a tez bardzo lubie! ale juz tyle odpowiedzi dostalas, ze nie musialabym nic pisac, nawet gdybym wiedziala :-)
a co do poduszek, to tez mi sie tak robi...:-( i sposobu na to nie mam...

Kathinka, co za cholerstwo z ta rzepka! wspolczuje ci!!!!

dzis piateczek, mazus wczesnie wroci i bedziemy sobie siedziec we trojeczke! :)

a za tydzien jedziemy nad Wolfgangsee na weekend przedluzony! do bauernhofu!
a za 2 tygodnie do Loipersdorfu do thermy! juhu! Misiunia bedzie plywac po raz pierwszy!!!:-D

acha, mb_1, szczepienia Maja miala te polecane przez min. zdrowia. tzn na rotawirusy i te 6 w 1, dzis mamy wlasnie druga dawke. A poza tym bede ja szczepic na pneumokoki ale dopiero po 7 m-cu, zeby tylko 2 dawki byly a nie 3. No i wszystkie te, ktore sa w kalendarzu szczepien.
wiem, ze jest duzo opini teraz na temat szczepien, wachalam sie i zastanawialam, ale doszlam do wniosku ze szczepie i koniec!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej
co do szczepien to my sie szczepilismy na wszystkie szcz. obowiazkowe,a wiec mamy za saba(w przypadku malego) dwie dawki na rotawirusy i dwie dawki (wlasnie wczoraj) na 6 w 1 -czyli 6 chorob (musialabym popatrzec w ksiazeczke zeby je wszystkie wymienic)
Natomiast ani Nikoli ani Kevina nie szczepilam na pneumokoki (nieobowiazkowe i pokrywa sie z wlasnej kieszeni).Nikole zaszczepie na te pneumokoki dopiero w przyszlym roku przed pojsciem do przedszkola (gdyby szla do zlobka to zrobilabym to teraz) ze wzg. wlasnie na inne dzieci.Po 2 roku zycia jest 1 dawka z tego co wiem.
Ja osobiscie jestem ostrozna (pewnie poczytalam za duzo)Bo jest tych szczepien sporo nadobowiazkowych np. na kleszcze,na menignokoki itp.
Natomiast nie wiem jak to tu jest ale mam zamiar core zaszczepic na tego wirusa co wywoluje raka szyjki macicy-zapomnialam w tej chwili nazwy(w PL zdaje sie 12,13 letnie dziewczynki sie szczepi tez koszt rodzice ponosza i jest to nowa szczepionka,ale mamy jeszcze czas)
KATHINKA no faktycznie niewesolo z tym kolanem.Widze na obrazkach ze twoje dzieciaki mialy niezla zabawe z farbami,ha,haZaraz sobie wyobrazilam jak sprzatam po tym wszystkim,brrr:biggrin2:
Mala ma uszy przebite juz od 9 miesiaca swojego zycia.Dzieki za podpowiedzi,faktycznie szkoda ze pogoda nie za fajna na wyjazd do tego parku.

POZIOMECZKA my przynajmniej w planach mamy isc na basen na Oberle i tez malego mialam zamiar do wody wsadzic(przeciez to cieplutka woda)(Tyle zem przeziebiona i czekam na reakcje poszczepienna mlodego,dlatego nie wiem czy nie przesuniemy w czasie) Nie wiem gdzie jest Loipersdorf A co tam taniej i lepiej jest?A co ciekawego jest nad Wolfgangsee?bedziecie spacerkowac czy jak?

Na szczescie dzieciaki ode mnie nie przeziebily sie ale to za wczesnie zeby to powiedziec ostatecznie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry