reklama

Mamy z Austrii

Hejka
Weekend znow przelecial nie wiadomo kiedy...
Kathinka mam pytanko-jestes zadowolona z suchej karmy dla swinek? tak na 80% chociaz?Bo ja nie bardzo,juz tyle ich zmienialam i nie moge trafic na taka coby moim lakomczuchom smakowala.Wreszcie maja swieza trawke:tak: i odkrylam ze b. lubia arbuza!wcinaja razem ze skorka.

Dziewczyny nie katujcie sie dietami.Cala prawda o odchudzaniu lezy w glowie! trzeba zmienic sposob myslenia a co za tym idzie przyzwyczajenia i nawyki.Zasada jest jedna :dostarczyc organizmowi mniej kalorii niz jest w stanie spalic.Tyle i az tyle.Zreszta to temat rzeka.Zadna dieta nie pomoze jesli wroci sie do starych nawykow.Szkoda wyrzeczen,stresu i czasu. Tylko ze wlasnie poukladanie sobie w glowie jest najtrudniejsze.
To mowilam ja-dietetyczka:-p
Naila ciebie zdaje sie nie witalam,a wiec juz to robie-WITAJ wsrod nas
Asiunia -bedzie dobrze!!!

reklama
Hej dziewczyny!!!
Ojej... tyle napisalyscie, ze musze sporo nadrobic. :-D Witam nowe kolezanki: Klaudusia, Nuska, Naila.

My wrocilismy wczoraj, cali, zdrowi i pelni sil na dalsze starania :-). Wyladowalismy w Rzymie. Przeszlam go wzdluz i wszerz. Pogode mielismy znakomita- nawet troche sie opalilismy :-D. Ale ciesze sie, ze jestesmy z powrotem, bo Rzym jest strasznie glosny, ale za to bardzo piekny.
Teraz czeka nas mnostwo pracy (bo firma nie dzialala i nie bylo nas dla nikogo- o jak dobrze bylo:tak:), ale warto bylo.
Co do staran- w przyszlym tygodniu W. ma termin u lekarza i to juz prawie pewne, ze czeka mnie w maju/czerwcu IUI. Maja to robic w klinice. Nadal jestem na etapie poszukiwania ginka, wiec za wszelkie namiary bede wdzieczna. W tym miesiacu mamy mala przerwe, bo ja niestety bez lekow na astme nie wytrzymam (to chyba rekordowy rok jesli chodzi o pylki brzozy). Ale cale szczescie nie musze ich brac caly rok (tylko przez te najgorsze 1-2 tygodnie). Lepiej jednak nie ryzykowac.

Pisalyscie o oswiadczynach. Ja nasze tez milo wspominam- W. oswiadczal mi sie 5 razy! I dopiero po 5 latach wzielismy slub cywilny, rok pozniej koscielny. Czas szybko leci. :tak:
Asiunia: Trzymam kciuki, nie przejmuj sie, bledy zdarzaja sie najlepszym. :tak:

Witam. Mam pytanie mając najpierw meldunek nebenwohnsitz po trzech miesiącach dostałam anmeldebescheinigung to dalej jest to meldunek tymczasowy i mogę mieć stały meldunek w Polsce.

Kathinka-a bylas moze na diecie takiej 14-sto dniowej? Nie znam nazwy,dokladnie jest wypisane co jesc podobno wyniszczajaca ale dziala? Moze wiesz cos na jej temat?
Ja nie polecamzadnych uderzeniowek bo to taka dieta i efekt jojo 100%

Czesc kochane,
Widze, ze tu dietowo. Ja zalecam duzo ruchu, warzyw i owocow. Nie polecam zadnych diet. Ja kiedys walczylam z waga i bez przerwy odstawialam slodycze, mniej jadlam, ale po pewnym czasie wracalam do starych nawykow. U mnie przelomem byl ostatnie poltora roku studiow. Zapisalam sie na porzadny aerobik. Chodzilam 2 razy w tygodniu. Po paru miesiacach regularnych cwiczen i normalnego jedzenia waga stala w miejscu, ale moje cialo wyszczuplalo. Takze, nie patrzcie na wage, tylko na wyglad waszego ciala. Odkad zaszlam w ciaze musialam zrezygnowac z aerobiku.z
.
A ja jestem wegetarianka haha jjem duuuuzo warzyw owocow i ruszam sie tez ale niestety kochane kluseczki ser zolty i chleb to moje zmory nie mowiac o slodyczach na gorsze dni
U mnie musze miec rozpisane dzien w dzien co jesc wtedy sie bede trzymac bo zmiana zycia na np jdz polowe konczy sie napadem na lodowke po 3 dniach ;)
Najtrudniej nie wracac do nawykow kochajac lody sery i slodkie ;)

beabea no wlasnie tego klik w glowie trzeba a u mnie jescze go nie bylo ostatnio bo nie wytrwalam w postanowieniach nawet 3 dni wrrrrrrrrrrr

Dziewczeta ja sie chyba juz zegnam choc moze jeszcze w sobote bede torty mam Max jutro w domu
Jedziemy wczesniej do Polski bo tato Damiana lezy w ciezkim stanie w szpitalu

ada22 anmeldebescheinigung jest to tylko potwierdzenie zameldowania a tak dalej jestes na tymczasowym

Ostatnia edycja:
Kathinka spokojnej podrozy i zdrowia dla tescia.
Happy wspolczuje alergii. Rzeczywiscie teraz jest szczyt pylenia, moj maz tez ledwo oddycha. Najgorsze sa noce. Z jednej strony pobudki do Laury, z drugiej jego swiszczacy oddech. Takze chodzimy nieprzytomni.
Beabea to jako dietetyk moze udzielisz mi pewnej rady:-)Odkad przeszlam na diete bezmleczna to mam tak ogromna ochote na slodkie, ze nie moge sobie z tym poradzic. Czego brakuje w mojej diecie?
Warzywa i owoce, to u mnie norma, bo uwielbiam, poza tym sporo produktow sojowych i pelnoziarnistych.
Karhinka wiesz jak ja teraz cierpie jak nie moge lodow i serow??? :tak:

Witam!
Kathinka, trzymajcie sie, wspoczuje bardzo! Ale na pewno wszystko bedzie dobrze!

Dzieki dziewczyny za wsparcie, i musze przyznac ze nie bylo zle, a raczej b. dobrze. Szefowa mi cos zlagodniala czy co. W kazdym razie niepotrzebnie sie tak martwilam. A popielniczki nawet nie zauwazyla:-) (albo nic nie mowi)

Z praca jakos sie wyrabiam, juz odliczam dni do wyjazdu, w sumie to z dzisiejszym dniem to jeszcze tylko 5 dni do pracy!!!

Pogodna super, co? Taka "wiosenna". Moje oczy sie dzis nie chca otworzyc.

Beabea, masz racje co do diet, wszystko w glowie siedzi. Tylko ze jak mnie taka ochota na cos slodkiego najdzie to organizm glowy mi nie slucha. Np wczoraj, gloda na wszystko mialam, najadlam sie jak prosiak, a dzisiaj cierpie!
I jeszcze jedno, kiedys pisalas, ze zla mama jestes bo slodycze dajesz dzieciom. Nie martw sie, jest nas dwie!:-) Staram sie ograniczyc itd. ale skoro sama lubie to jak dziecku zabronic. A lody to je naokraglo przez caly rok. Ale w sumie to sie hartuje przez to.

A co tam u Vici! Poziomeczka sie malo odzywa!

Happy, fajnie ze wakacje sie udaly. A firma nie zajac, nie ucieknie! A mozna wiedziec jaka firme macie? Tak z ciekawosci.

Kathinka-trzymaj sie.I zdrowia dla tescia! m_1 dzieki za opis kasz! Deszczowo i ponuro za oknem!A ja wzielam sie za porzadki mialam myc okna ale czy warto na taka pogode? Ale mam dzis lenia!!!!

reklama
Beabea, Happy dziekuje za powitanie :) ja Was rowniez witam!
kathinka szczesliwej drogi zycze i zdrowia dla tescia.
Ja dzis usypiam, wprawdzie poszlam wczoraj pozno spac, ale pospalam tez do 9.30 takze chyba ta okropna, deszczowa pogoda tak na mnie wplywa - usypiajaco :/
Tak poza tym to ja sie chyba w ostatnim czasie od allegro uzaleznilam :P po prostu nic innego bym nie robilam tylko ciuszki dla dzieci i ogladala. To moze jakis syndrom kobiety w ciazy hehehe;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry