reklama

Mamy z Austrii

no wlasnie, no wlasnie! gdzie reszta mamusiek!?

dzis wreszcie mam termin u gina. mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok, ze wreszcie dostane zaswiadczenie do pracy i takie tam. Napiecie rosnie, chcialabym juz zawiadomic firme i moje drogie kolezanki. zreszta wiecie, jak to jest - chcialoby sie zawiadomic caly swiat!

nudnosci nadal nie ustepuja. najgorzej jest rano i wieczorem (!) - pogadajmy o porannych nudnosciach, co? ;-)

w czwartek na wieczor jade do Warszawy na weekend. mam juz bardzo malo dni urlopu, wiec jade na szybkie odwiedzinki i wracam w poniedzialek rano pociagiem nocnym.
pojem sobie pierogow u mamusi :-)

no a poza tym nic wiecej, siedze sobie w pracy i czekam na dzisiejsza wizyte u gina :-)

ach Beabea, masz racje - ciagle czekanie!!!!!

reklama
czesc dziewczeta!

wczoraj bylam u lekarza. moj dzidzius ma juz 1 cm dlugosci! widzialam tez bijace serduszko! bosko!
zawiadomilam tez juz dzis firme i kolezanki. bardzo sie cieszyly i gratulowaly.

:-)

poza tym mdlosci mi dokuczaja ale trzeba jakos przezyc....

hej
paula -proktolog to po niem.Proktologe a proktologia to-Proktologie
Bardzo podobnie jak po polsku.Az taka madra nie jestem,ale w slowniku sprawdzilam.Czyzby hemoroidy dokuczaly?;-)
poziomeczko no to fajnie ze juz moglas oficjalnie wszystkich poinformowac o swoim stanie i ze wszystko rozwija sie dobrze.Mnie mdlosci ominely na szczescie.Pokupowalas juz ksiezki o ciazy?Masz zamiar sie ksztalcic w tym kierunku?;-)Ja czytalam wszystko co popadnie ,kupowalam w Pl gazetki" M jak mama" a i grube tomiska nie omieszkalam przeleciec tak bylam ciekawa jak to wszystko wyglada i jak aktualnie sie dzidzius w brzuchu rozwija:biggrin2:
POZDROWIENIA

czesc dziewczyny!

oczywiscie, ze jestem ciekawa, co sie tam w moim brzuszku dzieje kazdego dnia.
narazie ksztalce sie w internecie ale kolezanka ma mi przyniesc ksiazke "w oczekiwaniu na dziecko"
slyszalam, ze jest dobra.

jutro bede w warszawie, to moze nakupie sobie kilka gazetek.

a jesli, Beabea, masz jakies dodatkowe ksiazki i chcialabys mi je pozyczyc, to bedzie to tez mila okazja do spotkania :-) reszta dziewczyn oczywiscie zaproszona!

milego dzionka!

poziomeczka wlasnie mialam ci polecic "w oczekiwaniu na dziecko". Bardzo fajna ksiazka, sama z niej korzystalam w czasie ciazy. A teraz czytam druga czesc "pierwszy rok zycia dziecka". Jest tu wiele cennych porad o karmieniu, kupkach, kolkach... Ta pierwsza czesc pozycz sobie od kolezanki a ta druga kup bo przyda ci sie na dluzej. Ja mam obie pozyczone i jest na nich cena 55zl. wiec niewiele.

Co do mojego problemu to tak myslalam ze proktolog bedzie jakos poobnie tyle tylko ze na spisie lekarzy nie znalazlam takiego specjalisty i teraz nie wiem czy mam sie udac do lekarza chorob wewnetrznych czy chirurga (bo gdzies wyczytalam ze to czesc chirurgii) Sama juz nie wiem.
Mam juz dosc chorob jak na to polrocze.:-(

paula, to musi byc chirurg. na hotfrogu widzialam kilku.

dzieki za porady ksiazkowe. zakupie.

najadam sie u mamusi barszczu ukrainskiego i chyba pojde sie zdrzemnac godzinke, bo mnie to wszystko zmoglo troche.... :-)

pozdrowienia z warszawki

witam
wreszcie wochenende,ciesze sie bo jestem wykonczona opieka nad mala,maz juz 2-tydz bierze nadgodziny i pozno wraca.A jutro i pojutrze gdy jestesmy razem troche mnie odciazy.Jestesmy po zakupach na caly tydzien,czesto w piatek to juz zalatwiamy,zeby soboty nie zaczynac od sklepow:wściekła/y:
Jesli chodzi o ksiazki to ja tez pozyczylam od kolezanki "W oczekiwaniu na dziecko" i dopiero z miesiac temu oddalam:biggrin2:a sama dla siebie kupilam "Poradnik dla rodzicow od ciazy do 3-go roku zycia" tak wiec do tej pory jeszcze korzystam.No i inne jak"Niemowle i male dziecko" a takze "Choroby wieku niemowlecego":biggrin2:
poziomeczko mysle ze napewno sie kiedys spotkamy w jakis jesienny weekend:tak:
Dobrze ci ze u mamusi jestes:biggrin2:i cie tam dobrze podkarmiaja:biggrin2:Korzystaj!
paula mam nadzieje ze skoncza sie twoje klopoty zdrowotne:biggrin2:Pobralas juz becikowe?
Pozdrawiam

Oj dobrze, ze juz weekend. Dobrze tez ze sie troche ochlodzilo.
Moj maz tez ostatnio robi jak szalony od rana do wieczora. Siedze sama z dzidza, nawet dzisiaj. Ale jutro ma wolne wiec moze wybierzemy sie na jakas wycieczke, gdzies pospacerowac. Oby tylko nie padalo.
Beabea nie pobralam w Polsce becikowego bo sie o to nawet nie staralam. A ty dostalas? Nawet nie zameldowalam w polsce dziecka. Jak na razie to czekam na decyzje z finanzamtu zeby dostac kindergeld:-)

reklama
u nas w Warszawie dzis pada.

chcialam z mama przejsc sie do sklepu z wozkami, zobaczyc jaki jest wybor - wiem, ze to jeszcze za wczesnie ale w Polsce bede pewnie nastepnym razem dopiero na swieta albo w ogole, to trzeba sie juz zaczac rozgladac.

a wy dziewczyny? gdzie kupowalyscie wozki?

czytalam w tescie konsumenta, ze zaden wozek, nawet z tych najdrozszych, nie wypadl dobrze. Jakies substancje rakotworcze i inne pestycydy. straszne!

strach dzieci rodzic.

GLODNA JESTEM! permanentnie! :tak:

paula, a tak apropos to najlepiej wez sobie skierowanie (Uberweisung) od hausarzta na tego proktologa, to on ci moze nawet jakiegos poleci.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry