Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Witam wszystkie Mamy z Austrii.
Milo mi dolaczyc do tego grona bo pewnie nie raz bede potrzebowala pomocy. Do Wiednia przeprowadzilam sie ok 2 tygodni temu. Nikogo tutaj jeszcze nie znam oprocz mojego taty. Powodem wyjazdu bylo zajcie w ciaze z nie odpowiednim facetem. Nie wiem za bardzo co mam robic bo ani nie znam miasta ani nawet jezyka, ale w Polsce nie moglam zostac bo bym sobie nie dala rady sama a z tego co mi tata podpowiedzial tutaj sa lepsze mozliwosci. Mam dopiero 22 lata i nie planowalam jeszcze bycia mama. Stalo sie... swoje przeplakalam a teraz nawet sie ciesze
Zaczelam od szukania pracy, w czwartek ide na rozmowe (na szczescie po polsku) ale co dalej? Dostane od razu umowe wiec chyba ubezpieczenie tez? Czy w takim razie bede mogla isc juz do lekarza bezplatnie? Jestem w 12 tygodniu a tylko raz bylam u ginekologa w Polsce na podstawowych badaniach i usg. Tutaj narazie mnie na to nie stac zeby isc prywatnie, czy moge sie ubiegac o jakies dodatki socjalne?
Jesli ktos bedzie mi wstanie odpowiedziec na pytania ktore mnie nurtuja dotyczacych praw w Austrii bylabym bardzo wdzieczna![]()
Z gory dziekuje i pozdrawiam.