mamami1 ja z Nowego Targu dokładnie jestem:-) a w którym bez mieszkasz??:-) czytałam coś że lekarza szukałaś dla dziecka i zdecydowałaś się w końcu na jakiegoś?? też muszę jakiegoś znaleźć i najlepiej żeby po Polsku mówił:-) ja tez wszędzie z tłumaczem chodzę w szpitalu na zameldowaniu miałam taką kartkę żeby zaznaczyć czy mówię po niemiecku:-) ja też z mężem się wybieram:-) tam jest z 18 polskich położnych i jeszcze jakieś słowaczki tak że byś musiała mieć strasznego pecha żeby żadna dyżuru nie miała
a to pierwszy dzidziuś?? z tego co zrozumiałam to chłopca masz ja mam dziewczynke:-)
a to pierwszy dzidziuś?? z tego co zrozumiałam to chłopca masz ja mam dziewczynke:-)
Ja mieszkam w 19 bez. Jeśli chodzi o pediatrę to fakt też wypytywałam o jakiegoś żeby można było sie chociaż trochę po polsku dogadać. Szczerze to nie ma tu wielu takich..Jest jena Polka Pani dr chyba 23bez ale ona nie przyjmuje z innych rejonów.W 19 też jest jakiś doktor nie Polak ale umie po polsku tylko co z tego jak nie przyjmuje na ubezpieczenie...Została mi Pani
Mam nadzieje że będę to w miarę miłe relacje