reklama

Mamy z Austrii

mn.k zadne szczepienie nie jest obowiazkowe ale wizyty to i owszem
Edit: teraz zobaczylam ze w MuKiPassie jest napisane ze pelne Kinderbetreungsgeld dostaje sie po dostarczeniu potwierdzenia przeprowadzonych badan odpowoednio po ukonczeniu przez dziecko 25, 17, 13 i 10 miesiaca zycia. czyli jesli nie dostarczylas podstemplowanej 65 i 66 strony z MuKiPassu po 9 miesiacu to juz masz potracone KBG.

Beata to musi byc strasznie ciezkie dla Was... Nie wyobrazam sobie tak zyc na dluzsza mete. Z przeprowadzka tez na pewno nielatwa sprawa.. szkola, jezyk hmm..

Ostatnia edycja:
reklama
mn.k ja wlasnie w tamtym tygodniu bylam zaniesc Mutter Kind Pass do WGKK, pan wytargal mi dwie strony na ktorych sa pieczatki, o tym ze mam przyjsc z ksiazeczka matki i dziecka dowiedzialam sie listownie, powiadomi mnie gdzie i do kiedy musze sie pojawic.

My juz wrocilismy z weselicha bylo super, tak sie wybawilam ze hoho a teraz powrot do rzeczywistosci czyli gugugaga i dziecko wiszace przy nodze, bo ostatnio Kuba na wiecej nie pozwala :-)

magdalena6, moja siostra też miała robione prześwietlenie jak była w ciąży, ale urodziła zdrowego dzidziusia, dziś ma już 7 lat. To jak zadziała promieniowanie zależy od organizmu, jak to lekarz powiedział mojej siostrze co ma być to będzie, jeżeli płód jest silny to wszystko będzie w porządku..powiedział jej też że czasami mogą się wtedy urodzić bliźniaki, ale nie wiem ile rzeczywiście w tym prawdy..

Nie zamartwiaj się, i tak już nie masz na to wpływu, a stres jest bardzo niekorzystny w początkach ciąży...Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

ONLY - ja też miałam okropne mdłosci przez pierwsze 3 mies. od świtu do nocy..
jedyne co mogłam jesc w tym okresie to były jabłka..
:tak:tylko po nich nie wymiotowałam.Ale koleżanka po fakcie mówiła ze podobno jest tutaj cos w aptece przeciw wymiotne dla kobiet w ciąży,wiec najlepiej jak byś zapytała.

marti_w ja jeszcze żadnych pieczątek nigdzie nie zanosiłam, a pieniądze normalnie przyznali, z tego co jest napisane w MKP to dopiero po 10. miesiącu życia dziecka się donosi żeby dostać pełne KBG.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry