Marti są kaszki po skończonym czwartym miesiącu, np ryżowa, bananowa. Ja zaczęłam lekko zagęszczać mleko kleikiem ryżowym po czwartym miesiącu właśnie, a taką na gęsto łyżeczką później zaczęłam podawać. Nie wiem jednak jak to jest w przypadku wcześniaków, może poradź się lepiej pediatry, tak samo z tymi kupkami
Fana nie wiem jak u Twojego lekarza, ale generalnie gdy chodzi się na kasę i nie ma się dokupionych częstszych wizyt to ostatnia wizyta jest na miesiąc przed terminem i to w dodatku bez USG, przynajmniej ja tak miałam u mojego gina, którego zresztą już zmieniłam. Pierwsze KTG dopiero w dzień terminu porodu. Jednak myślę, że gdy powiesz o stawianiu się brzucha i skurczach to tego nie zbagatelizuje.
Co do kredytu to ostatnio nasi znajomi bez problemu dostali na mieszkanie Genossenschaft, tylko to nie była duża kwota, coś koło 20 tys € i tylko mąż pracuje, żona jest na Karenz. Na te mieszkania spółdzielcze to młode małżeństwa mają fajnie, bo miasto dopłaca do takiego kredytu, oprocentowanie jest tylko 1%. Znajoma była grubo po trzydziestce i też dostali taki kredyt, to w Banku Austria jest. Nie wiem jak z takimi dużymi kredytami na kupno mieszkania za całą kwotę czy np na budowę domu, może ktoś inny się wypowie