reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy z Austrii

reklama
hi Kobitki.

Witam w ten piękny dzień, młody spi wiec mam czas dla was.
Teraz ja wam sie pochwale jaki mój mężuś jest zdolny. Ostatnio mi sie wydawało ze strasznie utyłam i juz chciałam jakaś dietę zaczynać bo nie mieściłam sie w moje jeansy, a co sie okazało mój mężuś mi je wyprał w 60'C. Teraz nie wiem czy lepiej schudnąć do spodni czy kupić nowe?
A i mogę sie młodym pochwalić, sam potrafi ułożyć puzzle 15 częściowe, robi to z wielkim zamiłowaniem. JAk usiądzie to 2 rożne obrazki ułoży.
Och te zęby, zawsze z nimi problemy sa, najgorsze jak sie zaczynają tak wcześnie psuć. Ja mojemu myje pasta z weledy i ta polecił mi lekarz od pierwszego ząbka, nie ma sacharyny i fluoru w składzie i dla maluchów jest idealna co nie potrafią wypluć.
Maxmama- nieslyszalam o koncentracie soku z aloesu, jak koncentrat to prawdopodobnie w czasie produkcji stracił wiele swoich składników. Ja bym Ci poleciła ten z DM , albo Bio market, sa naprawdę rewelacyjne.
klaudusia-Witam serdecznie. Nie jestem zaskoczona ze ma twój synek próchnice, tyle soków?Cukier i kwasy owocowe sa zabójcze dla mleczaków. A czy w tych sokach to czasem nie ma dodatku cukru?Podawaj mu w nocy tylko czysta wode. Wybacz ze sie mądruje ale jeśli o ząbki u małych dzieci to jestem strasznie wrażliwa. Ja sama mam bardzo słabe zęby i robię wszystko aby młodego uchronić przed tym co ja musiałam przejść. JAk byłam ostatnio w Pl, to musiałam sie długo naszukać soczku dla dzieci bez dodatku cukru.
Asiunia- a może najlepsze dla twojej szefowej byla by Tagesmutter? Jest taka katolicka organizacja Oma dienst, i można przez nich znaleźć fajne opiekunki. Gratuluje premii, a chyba tak na spacerek wyskoczyć w godzinach pracy to nie jest źle?
Beabea-Gratuluje osiągnięć synka. To tak milo z twojej strony ze narobiłaś pierogów dla mnie, kiedy mogę wpaść do Ciebie i ja odebrać. Wyglądają super.
Poziomeczka- Teraz to Ci sie zacznie maly chaos w domu, gratulacje dla Maji osiągnięć.

Pozdrawiam i miłego dnia

Hej

Witaj Klaudusia!!!!
Wspolczuje wam problemow z zabkami.Nikolka ma 20 mleczakow i na razie nie widze zeby cos zlego sie dzialo.Pomalu zbieram sie na pierwsza wizyte u dentysty i cos czuje ze beda problemy ze zgryzem,bo tak calkiem gorna szczeka nie zachodzi na dolna,zobaczymy....
A Kevin ma 8 zebolkow juz jakis czas i stanelo....
A ja tak calkiem z innej beczki.
Czy ktoras zna sekret zupy pikantnej tej ktora podaja w chinskiej?????
My lubimy chodzic do chinki,dawniej dosc czesto zesmy sobie folgowali,ostatnio wiadomo rzadziej.Wiem ze ta zupa rozni sie troche smakiem w roznych knajpach.Mam taka jedna w 10 bez.co dla mnie i smak i konsystencja tej polewki jest idealna:tak:
Nie wiem czy jest do odtworzenia w warunkach domowych:confused:

Pochwale wam sie ze ide 19 kwietnia na masaze,psiapsiolka mi strzelila taki prezent na urodziny,podobno jest bosko bo sama byla.Babka godzine masuje plus stopy do tego.Wstyd przyznac-:-pNigdy nie bylam na zadnym masazu-to bedzie moj debiut.
Ja uwielbiam wogole jak mi ktos robi przy glowie,jak mnie mizia,ugniata, drapie,zwl po plecach:tak:Tak ze nie moge sie doczekac...
A w Pl siostra z kolei jak na Swieta przybede juz mi wykupila 2 seanse pilingu kawitacyjnego:angry:(IMIENINOWY GESCHENK)
Chyba to wszystko przez to ze kiedys sie zalilam jaka ja to "zapuszczona",zasiedziana i te de i te pe:baffled:To teraz mam,ha,ha
Ok wrzuce wam jeszcze linka ,moze ktoras znow skorzysta,tym razem chodzi o rozmiarowki butow,szczegolnie dla dzieci.
Tabela rozmiarów - obuwie

Witajcie serdecznie:)
Jestem tu calkowicie nowa i jeszcze straszliwie zagubiona mam nadzieje ze mnie przyjmiecie:)
Mieszkam w At od 6 lat ale z powodu jezyka ktorego wciaz nie moge sie nauczyc czesciej niestety bywalam w Polsce.
Mama3,5 roczna coreczke Jessice:) ktora chodzi od wrzesnia do przedszkola i mieszkam niedaleko St.Pölten.
Pozdrawiam Was i mam nadzieje ze powoli sie tutaj z Wami rozkrece:)

Klaudusia witaj! Co do zabkow moj synek tez ma 2 latka ale dzieki Bogu nie ma oznak prochnicy.A od dawna dajesz mu soki kubusie. Ja przyznam sie ,ze bardzo uwazam na diete i nie dopuszczam zadnych sokow ani serkow dla doroslych. Choc i tak pewnie wszedzie jest ta "niby bez konserwantow" no ale. Ja tez mieszkam w12 stym ..
Katharinka przy jakim deptaku mieszkasz. Bo moze mieszkamy tak niedaleko?Choc 12 jest duzy .
sylvia.
kurcze t tym aloesem to mnie zaskoczylas. JA mam z FOREVER,czyzby nabili mnie w butelke????A taki drogi. To o jakim mowisz z DM .W butelce czy kartonie?
Beabea ale fajnie masz,Ja uwielbiam masaz nog,ale nie bylam nigdzie tylko mooj maz mnie tk dopieszcza.Tylko ostatnio cos mnie chyba zaniedbal!!!!
Dziewczyny buzialki i milej nocy,;-)

maxmama2 hej:* w polsce jak jeszcze bylismy to mu dawalam takie soki jak Kubus i rozne inne takie dla dzieci tez ale juz wiem ze to zle i mu nie daje,pije herbatki i teraz polubil wode mineralna o smaku rabarbaru-taka woda moze byc dla niego? ja tez serkow mu nie dawalam dla doroslych tylko te soczki bo mi sie zdrowe bo z marchewka wydawaly, a Ty gdzie dokladnie mieszkasz? ja blisko U6- Niederhofstrasse

Kurcze, nie nadazam Was czytac!
Nuska, witamy serdecznie!

Beabea, z zupa nie pomoge, bo ja dziwolag jestem i chinskich nie lubie, ani zadnych pikantnych. Zazdrosze masazu!!! Tez chce takie prezenty!!! Ja tez nigdy nie bylam na zadnym masazu (oprocz plecow co w ciazy mialam) Wogole mi sie marzy takie calodniowe spa, zeby sie ktos mna zajal!!! Od stop do glow!
Co do zgryzu, to moja ma tzw zgryz otwarty, jedynki i dwoji gorne nie stykaja sie z dolnymi, ale dentystka mi powiedziala ze przy mleczakach to sie jeszcze nic nie robi, trzeba czekac na stale.

Wieje dzisiaj. Bylyscie juz na dworzu? Leb chce urwac. U nas sie mowilo "pizdzi jak w kieleckim" - a wlasnie z kieleckiego jestem:-) Tu w miescie to tak nie czuc bardzo ale u mnie w 22gim to normalnie szok. W sumie to tam prawie zawsze wieje, nawet jak maly wiatr jest to tak smiga miedzy blokami. A dzis to juz koszmar!

Biore sie do roboty bo sporo mam!
Milego dnia!!!

reklama
klaudusia te wody smakowe tez zawieraja sporo cukru. Wedlug mnie juz lepiej zrobic herbatke i ostudzic. Tylko wiele herbat tez ma cukier. Trzeba czytac etykiety.
Nuska witaj.
Beabea ZAZDROSZCZE :tak::-D:-D:-D No, ale przyda Ci sie odpoczynek. Dwojka maluchow, Twoje niedawne problemy zdrowotne (wszystko juz ok??), to przyda Ci sie troche relaksu.
Asiunia jeszcze tylko pare godzin i tez masz wolne;-)
Ja dzis mam sporo planow, ciekawe co uda mi sie zrealizowac. Jutro zaczynamy kurs Babyschwimmen. Mam nadzieje, ze moje slonce dobrze zareaguje na taaaka ilosc wody;-) Milego weekendowania

Do góry