M
maxmama2
Gość
Witam Dziewczyny.
Ide malemu pobrac krew do labolatorium.Ale jestem w tym 21 Bez.zielona. Wiecie moze,ktore jest takie "delikatniuchne" dla dzieci z podejsciem? Moze poziomeczka,cos wiesz? Bo jestes tu juz obcykana!
Pozdrawiam!:-)
Ide malemu pobrac krew do labolatorium.Ale jestem w tym 21 Bez.zielona. Wiecie moze,ktore jest takie "delikatniuchne" dla dzieci z podejsciem? Moze poziomeczka,cos wiesz? Bo jestes tu juz obcykana!
Pozdrawiam!:-)

. Tez tak mialyscie jak dzieci poszly do przedszkola? Czy tylko ja mam takiego pecha???
.Duzo zdrowka wszystkim zycze
tzw Mutterschutz czyli bezwzgledny zakaz pracy dla kobiet w ciazy obowiazuje 8 tygodni przed porodem i 8 tygodni po porodzie. w tym czasie dostajesz pensje tzw Wochengeld z Krankenkasse; naliczana jest ze sredniej Twoich trzech ostatnich pensji. Lekarz nie wyznacza do kiedy masz pracowac; podaje jedynie date porodu i na tej podstawie pracodawca sam oblicza do kiedy pracujesz. Musi Cie o tym powiadomic pisemnie! Ja jeszcze wybralam przed Mutterschutz zalegly urlop i praktycznie dwa i pol miesiaca przed porodem juz nie chodzilam do pracy. Po Mutterschutz zaczyna sie Karenz i masz prawo byc na wychowawczym do ukonczenia przez dziecko 2 lat. Musisz pisemnie powiadomic pracodawce do 8 tygodni po porodzie o dlugosci Karenz i musisz pisemnie dostac potwierdzenie.