reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Bradford

reklama
Roksanna - to witaj w klubie, ja tez zdycham, a wczoraj to myslalam, ze sie przekrece, zapomnialam wziac z rana tabletki i przez caly dzien bylam przyklejona do kibelka :-(
Z chlopakami o tym czasie juz mi mdlosci przechodzily, a tu zero poprawy :no:
Kasiek27 - no tak to tutaj z nimi jest, ale z drugiej strony co polozna by zrobila? nie ma przeciez scanu w oczach, nie zamartwiaj sie, na pewno wszystko bedzie dobrze
jsystysiak - milego urlopowania w PL
mojadzidzia - no tak to jest z maluszkami, strasznie sie je rozpieszcza, bo slodziutkie i takie malutkie, a te bestie sie szybko ucza :tak:
alexnow - to super, ze mieszkanko Wam spasowalo i ze macie spoko wlasciciela, tyle mniej nerwow bedzie
natalka - przykro z powodu kotka, moze byl na cos chory :-(

Hej :-D

dziewczynki sama nie wiem dlaczego kotek zdechł :-( bo ten ostatni dzien juz tak chodził nie chciał mleczka pić a pózniej jak poszedł spać to mój zauważył ze nie oddycha:-:)-(

mojadzidzia ja mam to samo z Claudią :wściekła/y:małe cwaniary z tych naszysz córeczek

Kasiek27 jak przestałaś plamić to pewnie juz jest ok :tak: a polski lekarz pewnie polecił by Ci luteine a ona nie wiem czy pomaga ja brałam te tebletki bo w polsce mi je dali i strasznie po nich przytyłam :wściekła/y: a tutaj mówią ze juz sie tych tabletek nie stosuje i chyba maja racje :tak: a kiedyś sie Ciebie pytałam czy przypadkiem nie pracowałyśmy razem i mi nie odpowiedziałaś :sorry:

agnieszkaUK Ty to naprawde w kuchni jestes najlepsza :tak: a ja nie wiem co gotować nie mam jeszcze wprawy w tym :-( jak bedziesz miała czas to dasz mi jakiś przepis na cos gotowanego ?? bo smarzonego nie chce jesc :sorry:

jstysiak udanego urlopu :cool2:

tynia i wiki super ze juz jesteście na swoim:-)

mamatrójeczki napisz jak tam nocka mineła :tak:

Witam dziewczyny w tak piękny dzień:-):-):tak:
Od rana tylko pranko robie i rozwieszam (troszkę mi się tego nazbierało):szok::szok:
Nefretete - życzę powodzonka, mam nadzieję że wszystko się ułoży po twojej myśli :tak::tak:
Natalka - przykro mi :-:)-(
Roksanna1 - Zdrówka życzę
Kasiek27 - wszystko będzie dobrze.:tak::tak: I mam nadzieję że dostaniesz bardzo dobre wieści od rodaka-lekarza :-):tak:
AgnieszkaUK - Kobitko ty bojowa jesteś:szok::szok: :-D:-D:-D Napewno wszystko załatwisz:-D:-D:tak:;-)
kasia.J - mam nadzieję że dolegliwości szybko miną:tak::tak:
Katin - nie za bardzo męczą cię w tej pracy?:tak::wściekła/y:
jstysiak - miłego urlopu
A co do wieku w którym dzieci mówią to różnie bywa. Zależy to tylko i wyłącznie od dziecka. Moja Wiki mówiła ładnie a potem gdzieś stanęła. Może dlatego że doszedł jej nowy język do przyswojenia. Ja zaczęłam mówić bardzo późno i moja Mamuśka już chciała się ze mną przespacerować po specjalistach (bo inne dzieci już mówiły sporo, a ja ni w ząb):-D:-D:-D Leniwa byłam:-D:-D Ale jak poszłam do przedszkola to nadrobiłam wszystko bardzo szybko, więc nie masz co się przejmować. Każde dziecko ma swój własny tryb nauki:tak::tak::tak:

Miłego dnia :-):-):-)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki widzę że z rana był trochę ruch na forum a teraz to straszna cisza:-(.My z Ampar3 byłyśmy dzisiaj na kuleczkach chłopaki się wyszaleli :tak:.Pózniej byłam jeszcze na zakupach i spacerku a teraz siedzimy i się nudzimy:cool:.Czekam aż R wróci z siłowni żeby wypędzic go z małym na rower bo cały dzień mi dzisiaj marudzi że chce na rower a ja nie mam siły go pchac bo niestety jeszcze sam nie potrafi :no:.Kasiek27 to dobrze że u Ciebie już lepiej pewnie stresu Ci nie brakowało w ostatnim czasie:sorry:.Roksanna jak tam u Ciebie choróbsko się rozwija?Sylwia.m i Doris78 piszcie dziewczyny a nie tylko po sklepach biegacie z kuzynkami i kasę wydajecie;-):tak:.jstysiak to szerokiej drogi kochana:tak:;-).I szybko wracaj;-).Co do mówienia dzieci to nie ma reguły więc się nie dołuj twoja młoda jeszcze ma czas. agnieszka uk na pocieszenie powiem CI że mój R też jest w trakcie szukania dentysty i straszna lipa:cool:.A mnie od kilku dni strasznie swędzi brzuch normalnie wytrzymac nie idzie :no:.

Natalka i Mojadzidzia Nocka minęła prawie tak jak zawsze, poza tym, że kilkakrotnie musiałam wstać by podać małemu butlę i zmienić pampera. Ale do rana spał sam :-) . A w dzień sie okazało, że jak mój położył go na drzemkę to ona trwała ponad 3 godziny :szok::szok::szok: . Standardowo było zawsze 1-1,5 :eek: . No zobaczymy jak dzisiaj będzie. Jak już się to unormuje ,to będę kombinować z piciem. Bo jak narazie nadal jest to w granicach 1 litra przez noc :wściekła/y:.
Roksana - zdrówka!!! Miejmy nadzieję, że to nie świńska :eek: . Byłaś u lekarza?
jstysiak - miłego urlopu, a co do mówienia to tak jak pisała Paradosia, to jest różnie. Mój starszy syn zaczął mówić jak miał 18 miesięcy (pojedyńcze słowa), a przestał jak urodziła się Natalka. Nie mówił nic przez 3 miesiące. Córka mówiła od około 18-20 miesiąca. A najmłodszy ma 21 miesięcy i nadal pepluni po swojemu :tak: . Natomias koleżanki synek będzie miał teraz 2 latka i mówi już krórtkimi zdaniami. Każde dziecko ma swoje tempo. A najlepsze to to, że zawsze jako rodzice czekamy kiedy nasze dzieci zaczną np. siadać,chodzić, mówić , a jak do tego dojdzie to czasami mamy ochotę wrócić do czasów gdy tego nie robiło :-D . Bo , np jak już zacznie gadać to nie potrafi przestać , albo ja zacznie chodzić to czasami nie można nadązyć z usuwaniem przed nim przeszkód :szok:.

Hej Hej:-)

Ciężarna każe pisac a ciężarnej się nie odmawia więc melduję się grzecznie:tak::-)

Dzisiaj zlatałyśmy się [po sklepach. Spodziewałam się czegoś większego w tym Castleford ale i tak całkiem nieźle, pewnie tam pojadę jeszcze nieraz;-) Zdąrzyłyśmy jeszcze pojechac do White Rose Centre:tak: Cośtam nakupowałam ale nic specjalnego:sorry: Na chrzciny kupiłam tylko sweterek, który założę na zwykłą białą bluzkę bo w tych sklepach to naprawdę kicha:wściekła/y:

Jstysiak każde dziecko rozwija się we własnym tempie i naprawdę Amelka ma jeszcze mnóstwo czasu:tak: Marcel też nie gada......

Roksanna duzo zdrówka:-)

Zmykam kąpac Marcela

reklama
Ja tez sie melduję:-):-)
Ja to tez w sumie nic nie kupiłam:no:bo miałam niezłą sprzeczke z moim J i już mi sie odechciało zakupów:-(On to zawsze musi mi uprzylrzyć zakupy:wściekła/y::wściekła/y:a

JSTYSIAk-wlaśnie tak jak Sylwia napisała każde dziecko rozwija się inaczej.U mnie Kubus zaczął dopiero mówić jak miał 3 lata,zaś Dawid zaczyna juz jakieś pojedyńcze wyrazy powtarzać:-)ale sie przy tym naśmieje:-D:-D

ROKSANA-chyba nie zaraziłaś się od mojego Kubusia??:shocked2::shocked2:
Zdrówka życzę:tak::tak:

RENUSKA-dziękuję bardzo za te karty zniżkowe:-):-)w sobotę napewno je wykorzystam:tak:zreszta to juz będzie ostatni dzwonek

Do góry