reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Bradford

Tynia stolik prezentuje się super ale ja mam w kuchni stół ze szklanym blatem i stwierdzam, że to masakra:wściekła/y: Ciagle pucowac trzeba:wściekła/y:

Agaam myślę że z tym okresem to nie ma reguły. Jedne nie mają kilka miesięcy innym wraca dosc szybko:tak: Jedno jest pewne.....znów jesteś w pełnie płodna więc ostrożnie:-D;-)

Olcia biedulko ale się wycierpisz przez tego zęba:-( ale dobrze, że się Tobą zajeli:-)

reklama
Nefretete- ale się masz z tym choróbskiem. Szybkośc angielskiej służby zdrowia pozostawie bez komentarza:sorry: Czyżbyś była fanką wykładzin? Bo ja nie moge ich znieść. Marzy mi się dom z panelami:rofl2: Zazdroszcze Ci urządzania domku. Tym bardziej, że urządzasz swoje:tak:
Olcia_rom- oj masz się z tym zębem. Współczuje. Nie pomoge Ci w sprawie bółu po założeniu leku bo nawet nie pamiętam jak to było. Może spróbuj się do nich dodzwonić.
Aggam- ja niestety też bardzo szybko dostałam okres mimo, że karmiłam tylko piersią. Przy Filipie było tak samo. Jakieś 2-3 mies. po porodzie. Nie musze Ci chyba pisać jak się ucieszyłam:crazy: W dodatku teraz mam bardzo nieregularny cykl i nie znam dnia ani godziny;-):-D
tyniaiwiki- stolik bardzo ładny ale jak widze te ostre szklane rogi to mnie ciarki przechodzą. Ja bym się bała taki kupić mając dziecko w domu. No i przy okazji tak jak napisała Sylwia wiecznie trzeba czyścić. Ja miałam szklany stolik w Pl i wiecznie ścierałam z niego łapki Filipa:sorry:

AGAAM-ja dostałam okres po 8 miesiącach,ale właśnie każdy oragnizm jest inny i nie ma reguły na to:tak:

TYNIA I WIKI-stolik fajny,ale wlaśnie przy dzieciach też bym się niezdecydowała na taki,zresztą pamiętam jak ja byłam mała i rodzice mieli szkalny stolik-w sumie to nie był zwykły stół i na to kiedys kładło się szybę i ja coś położyałam i zbiłam
:shocked2:

NEFRETETE-no to trochę nie wporę tak choroba cię dopadła:-(

ANIA1812-ja dlatego mam wszędzie panele,bo też nie mogłam na te wykladziny patrzeć:no:

BOŻENA M-no to gartulacje dla Marcela:-)oj zdolne te nasze dzieci są:-D:-D

OLCIA ROM-moze przez jakiś czas po założeniu lekarstwa ma boleć:eek::eek:

własnie skonczyłam czytac chyba wszystkie zaległe posty matkooo ileż tego sie uzbierało prawie 50 stron:-D:-D:-D:-D:-D

Doris - niom i gratulacj dla Kuby bo włansie doczyatałam że tez jestes po wywiadówce:-)

Moja znajoma miała taki stół szklany tzn ławe i jej synek jak raz podczas zabawy uderzył w kant :szok::szok::szok:, naszcęscie obeszło sie małym szyciem i nic więcej ale normalnie sama na ten widok doznałam :szok::szok::szok::no::no:

Agaam- ja dostałam okres po 2 miesiącach od urodzenia Milenki a cieszyłam się jak głupia. Tylko uważaj bo można zajść w ciąże:tak::tak:.

Tynia i Wiki- ja miałam podobny stolik na starym mieszkaniu dość że ze ścierką non stop goniłam to niebezpieczne kanty są. Z resztą Ola leciała kilka razy na kant i musieliśmy ją łapać żeby nie robiła głowy

Olcia ja mialam leczony ząb w PL i założyli mi tymczasowo trutkę ale po 4 dniach od założenia dzwoniłam że będę zaraz obgryzać ściany z bólu i kazali przyjechać i wyciągnęli. Lekarz mówił mi wtedy że to trochę może boleć bo ząb się odtruwa ale bez przesady.

BYłam z OLą i Milenką dzisiaj na spotkaniu w szkole i okazało się że nie skończyli remontu klasy dla REception i Ola musi chodzić na part time do Nursery aż do stycznia. Pani dyrektor wytłumaczyła mi i pokazała klasę gdzie Ola będzie od stycznia.
Nursery - wprost cudowne dla OLi miała być rozmowa ze mną i Olą ale córeczka nas olała i poszła się bawić. Musiałam ja stamtąd wyciągac po dwóch godzinach. Najbardziej Oli podobał się kącik gdzie dzieci lepiły ludziki z ciastoliny i basen dla kaczuszek. Wiem że mimo że nie ma nikogo kto mówi po polsku moje dziecko będzie w dobrych rękach i szybko się zaklimatyzuje. A ja takie obawy miałam co do niej. I nawet jej nie przeszkadza że dzieci mówia innym językiem niż ona. Sama ich próbuje uczyć po polsku:-D:-D
i zaczynamy od poniedziałku o 13 Oli przygode ze szkołą- moje dziecko całe podekscytowane chodzi . Nawet obiad zmiotła w 20 min bo stwierdziła że już duża jest i nie musze jej pilnować. Az mi szczęka opadła. Myślałam że kolejna walka mnie z nia czeka o jedzenie a tu szok.

Milenka mi dopadła dzisiaj budyń widziała że jem i oczywiście musiałam się z nia podzielić- taka sama akcja jak Ola jadła grysik dwa dni temu bo sobie zażyczyła na wieczór Ola spróbowała a MIlenka dokończyła. A jak nie chciałam jej więcej dać to tak się darła jakby ja ktoś wrzatkiem oblał. Ale alergii ani widać

Najprzyjemniejsza czesc dnia, szkoda tylko ze ja na nic nie mam sily. Wszyscy juz spia i nikt nic ode mnie nie chce :-D

asinka_z - no widzisz, Ola sobie poradzila, bardzo sie jej spodobalo, nie potrzebne byly nerwy mamy

tynia - no mnie tez przerazil ten stolik, choc jest bardzo ladny

Olcia - po zatruciu zab moze bole do kilkunastu godzin, jak nie przejdzie to idz z powrotem do dentysty, a poki co to moze paracetamol pomoze

Agaam - no ja nalezalam do tych szczesciar, co mialy jeszcze ok 6-8 miesiecy luzu po porodzie

A u mnie poczta "chodzi" regularnie i codziennie widze rano auto jak rozwozi paczki. Wiec moze te strajki jakies regionane sa tylko.
Ja dzis caly dzien myslalam, ze jest piatek i jutro weekend i B sie bedzie dziecmi zajmowal. A tu jeszcze jeden dzien mordegi.

a wybieram czarny zeby mi pasowal do sof bo bede miala biale ale boki tzn rama sob jest czarna moze wy cos znajdziecie to dajcie znac a jesli chodzi o sprzatanie to mi to nie przeszkadza bo w polsce tez mialam szkalny

Dzieki za odpowiedzi. Przespalam dzisiaj pierwsza noc od jakiegos tygodnia, i to bez tabletek przeciwbolowych. Troszeczkę czuje ten zab, tak mnie jakby swedzi, ale nie boli maskrycznie, wiec mam nadzieje że bedzie ok.

Tynia stolik bardzo ladny. :tak:widzialam podobne w tym sklepie Range na Girlington. Ale ja juz na szklane nie ide. Teraz mamy szklany i musze trzymac te chusteczki jednorazowe do szkla pod sofa, bo nigdy nie wiem kiedy sie przydadza, ale srednio co godzine. :tak: Jestem przerazona co bedzie jak moj maly robaczek zacznie ten stolik lapkami obmacywac.:wściekła/y:

Swoja droga to ja jestem jakas nie dopasowana do was totalnie. Zauwazylam ze zycie na forum rozpoczyna sie jak ja juz ide spac. :-D Od kiedy jestem w ciazy to chodze spac o 20 a wstaje o 6 rano. :szok: Po prostu wieczorem padam z nog.:cool:

reklama
dzien dobry
ja sie wpadlam przywitac i uciekam.idziemy z nikola zaszalec do miasta:-). chalupka ogarnieta:-), obiadu nie ma:-D:eek::cool2: hhahah
jak wroce to dam znac jak mi poszlo.ide do miasta z postanowieniem, to co maialm kupic wczesniej kupie dzis i wcale nie bede sobie zalowac(bo zawsze sobie zaluje i odkladam wszystko na potem:-().
milego dnia;-):tak:

Do góry