reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Bradford

ehh...mowie wam,ze ja to mam przerabane:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:2 chlopy chore w domu!:szok::szok::szok:jeden(ten starszy)zasnal na podłodze,a drugi jeszcze z drzemki sie nie obudzil,czylo pojdzie spac o 11:wściekła/y::wściekła/y:ale juz mam prawie posprzatane,jeszcze salon,ale to na koncu bo głupiego robota:-D:-D
ania1812-jak ja bym wpadła na taka wyprzedaz to uuuuuu:-D:-D:-Da pozniej szlak by mnie trafial w kolejce do kasy:tak::tak:ale nie zawsze sa w next fajne ciuchy,przynajmniej ja nie zawsze cos znajde.
agaam-ty musisz mieszkac niedaleko mnie skoro do lidla zachodzisz tutaj na manchester road:baffled::baffled:a gdzie ten nowy sklep jest dokladnie?
sylwia-mi jak sie nie chce robic obiadu to zawsze robie schaby:-D:-D5 min i gotowe:-D:-D:-Ddzisiaj były:-Dale graziul mi chetki narobila na te skrzydełka z rodzynkami i musze poszperac w necie za jakims przepisem fajnym.
macie kobiety jakies ciekawe ksiazki tupu 'kwiat pustyni'czytałyscie??jak ktoras lubi takie opowiesci o tych kobietach z Afryki to mam pare fajnych.

reklama
CZEŚĆ WITAM SIĘ I JA CHOĆ Z WIELKIM WYSIŁKIEM :-:)-( ALE JESTEM :-) UZALEŻNIŁAM SIĘ JUŻ ODPISANIA TUTAJ :tak::tak::-D:-D U MNIE DZIECIAKI JUŻ ŚPIĄ :tak::tak: KAJKA CHYBA ZE ZMĘCZENIA A OSCAR TO DOROBIONY NA MAKSA :-:)-( NIE DODZWONIŁAM SIĘ DZISIAJ DO LEKARZA:wściekła/y::wściekła/y: POJECHAŁAM TAM BO MÓJ MIAŁ WIZYTĘ NA ŚCIĄGNIĘCIE SZWÓW I POMYŚLAŁAM ŻE MNIE UMÓWI A ONA ŻE JEST JUŻ FUL :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: NO TO JA DO NIEJ ŻE NA JUTRO A ONA ŻE TO MUSZĘ DZWONIĆ JUTRO RANO :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: CO ZA BABSZTYL :baffled::wściekła/y: PANI W APTECE DORADZIŁA MI CALPOL :szok::baffled: TYLE TO JA SAMA WIEDZIAŁAM :sorry2::sorry2: ZOBACZYMY JAK JUTRO SIĘ BĘDZIE CZUŁ:confused::confused: RĘCE MI JUŻ OPADAJĄ A NIE WSPOMNĘ O POGODZIE :baffled::baffled: ŻANETA JA LUBIĘ TAKIE KSIĄŻKI :tak::tak: SIOSTRA MOJA JE TEŻ ZBIERAŁA JA :tak: CHĘTNA :happy2: DORIS WSPÓŁCZUJĘ :tak::tak: MY TO CAŁY CZAS W REMONCIE :baffled::baffled::tak::zawstydzona/y: SYLWIA NO I CO UPICHCIŁAŚ ???? BO JA W SUMIE MÓJ SPAGETI:-p ANIA 1812 TEŻ LUBIMY ZUPKĘ SZCZAWIOWĄ MMM PYCHOTKA:tak: AGAM NAPISZ WIĘCEJ INFORMACJI O TYM SKLEPIE JAK MOŻESZ;-) UCIEKAM POD KOŁDRĘ ZAGRZAĆ SIĘ TROSZKĘ ;-):-) DO JUTRA

witajcie mamuski!
ja paskudna pogode spedzilam na zakupach,coprawda dalej nie mam bucikow dla dusi na chrzciny ale za to kupilam dla siebie kilka fajnych i co najwazniejsze niedrogich bluzeczek :-)
tynia i wiki wlasnie dzisiaj w argosie kupilam dla duski taki alfabet,myslalam o cyferkach ale doszlam do wniosku ze za male :-D no i teraz mam caly pokoj w kolorach,ale stwierdzilam ze zniose czesc na dol bo nadia czesto sie bawi na podlodze w kuchni a zawsze to lepsze niz wykladzina bo mieciutkie i mniej po dupce ciagnie :-D
zanetabd7 zdrowka dla pawelka! chyba nie ma nic gorszego niz chory maluszek...no chyba ze chory malzonek-liczy sie jak dwojka dzieci :-D:-D
doris78 fajnie ze bedziecie mieli J na swieta,podziwiam was bardzo ze udaje wam sie jakos przetrzymac bez J w domu,a wiedza juz moze kiedy ta fabryka blisko bradford ruszy?
graziul xxx wspolczuje ciezkiej nocy,zastanawiam sie czy moze cos w powietrzu bylo bo nadia tez mnie budzila mnostwo razy i wstalam padnieta,a do tego ta pogoda za oknem :szok:
sylwia.m ja narzekam czasami na swoja przychodnie ale jeszcze mi sie nie zdarzylo zeby odeslali mnie z samym paracetamolem,ostatnio jak duska pokaslywala to nawet dostalismy syropek :szok::sorry2: raz jeszcze zdrowka dla dzieciaczkow! ;-)
agaam w zasadzie to duska moglaby jeszcze poczekac z tym raczkowaniem bo nie mam zakupionych bramek na schody a wolalabym jednak je zamontowac,przynajmniej na gorze no ale jakby co to na wyscig sie piszemy :-D
Jstysiak zdroweczka dla Amelci i oby zabki szybko wyszly :* ;-)
katarina26 a co u ciebie? jak sie czujesz? zaprzyjaznila sie Wikusia z nocniczkiem?

Hejka Dziewczyny,
Współczuję wszystkim chorym, a zwłaszcza dzieciom, u mnie na zczęście (odpukać) wszyscy zdrowi.
Ja dzisiaj zaczynam trzeci dzień kursu, a mały kolejny dzień przedszkola. Wczoraj odprowadziła go Natalka to popłakał tylko chwilę i poszedł się bawić, ale nic przez 5 godzin, które był nie jadł. No i w między czasie też płakał. :-(

Przepraszam, ale zbyt dużo nastukałyście więc napewno nie odpiszę wszystkim :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Gratulacje dla odpieluszkowanych i cierpliwości dla mam tych co próbują lub będą próbować ( ja od przyszłego tygodnia :baffled: )
Sylwia, Agaam, Mojadzidzia - Chciałabym zobaczyć wyścigi Waszych dziewczynek ;-) ( kiedyś widziałam artykuł na internecie o takich wyścigach ale nie pamiętam gdzie je organizują, to nawet jakaś tradycja):-D
Monia ja każde USG przeżywałam jak to pierwsze. Coś cudownego. I chciałabym muc przeżyć to jeszcze raz :tak:
Tynia i Wiki - jeżeli to są piankwe puzle, to uważaj, bo mój mały je jadł i musiałam je schować :-(
Majagna - ja w ciąży to też jak wracałam z pracy to mogłam odrazu się kłaść, taka byłam senna. :szok:
Doris współczuję remontu, najgorzej to przy dzieciach. Mam nadzieję, że jak już u Was zaczną to szybko im to pójdzie. Ale przynajmniej będziesz miała odnowione mieszkanko :-)
No i na tyle, muszę się szykować, jakieś śniadanko małemu zrobić. Przepraszam, że wszystkim nie odpisałam, ale za dużo do nadrobienia :zawstydzona/y: Miłego dnia życzę, może dzisiaj będzie słoneczko.

hej:-)

czy bedziemy mieli wiosne ?:wściekła/y: bo juz mnie szlak trafia na ta pogode:wściekła/y:

ja wkoncu wczoraj doczekalam sie deliverki z mothercare tylko ze Claudia wogole nie umie chodzik w tym chodziku:sorry: ona tylko skacze ja ja postawie na podloge to skacze od tego skoczka:wściekła/y: wogole nie umie stawiac kroczkow:-( no nic oredzej czy pozniej sie nauczy ze skoczka chyba zrezygnuje chociarz Claudia uwielbia go no ale inaczej sie nie nauczy boj D mowi wczoraj do Claudii zlozymy i schowamy skoczka dla braciszka:szok: nie wiem co to mialo znaczyc :szok::sorry: zebralo mi sie wczoraj na porzatki w Claudii rzeczach i 2 worki ciszkow znowu za male:wściekła/y::-( az zal mi odkladac niektorych:-( no i stwierdzialam ze ma juz za malo tych dobrych poszlam na miasto ale kupilam jej tylko bluzeczke i bluze i rajstopki nic ciekawego nie bylo po swietach musze jej wiecej pokupywac

sylwia zaneta u mnie w przychodni tez tylko paracetamol:eek: lek cud to chyba tu jest:wściekła/y:

doris oby szybko skonczyli ten remont:-)

pozniej jeszcze zajze bo teraz chce posprzatac troche w sypialni moj tam spi po nocce ale mam nadzieje ze go nie obudze:sorry: bo mala spi w salonie;-)

czesc wszystkim:-)

My juz po sniadanku teraz czas na kawke :tak: Mala dzis spala do 7;30:tak: spodobalo mi sie to przestawienie czasu bo Vicky bynajmniej dluzej spi:-p
I wyjatkowow wczoraj zasnela bez żadnych problemow o godz 19;30 juz spala:tak: Dzieki czemu moglismy sie pogodzic:-p:-p Oczywiscie nie obeszlo sie bez powaznych rozmow:dry:
Wiec juz wszystko wraca do normy:tak:

Natalka Vicky tez na poczatku nie wiedziala co do czego dopiero po jakims czasie zalapala a teraz smiga w tym chodziku jak szalona tylko nie ma zbyt duzo miejsca ale z jednej str ciesze sie bo inaczej to bym za nia nie nadazyla:tak: a co do braciszka to dobry pomysl widzisz D mysli juz przyszlosciowo:-) a Ty nie chcesz braciszka dla Claudusi??

mamatrojeczki ja tez kiedys wlasnie widziala
m te wyscigi dzieciaczkow ale i tak najlepsi byli rodzice co oni tam wyprawiali zeby tylko dzieciaczki szybko pelzaly:-D

mojadzidzia ja tez jeszcze nie mam barierek ale po swietach juz musimy kupic bo ja Malej nie moge zostawic nawet na 3sekundy jak ide do kibelka to wkladam ja do lozeczka albo poprostu biore ja ze soba bo innego wyjscia nie mam a boje sie ze w sekund kilka moze znalezc sie na schodach:szok:

Dominisia ten sklep jest na manchester road niedaleko poczty iwsumie tez niedaleko lidla. Bylam wczoraj ale jakos bez szalu troche tych produktow maja nie powiem duzo nabialu wedlin wiec w miare jest w czym wybierac Ale widac ze kobietki dopiero sie ucza w tym biznesie bo jedna zle mnie policzyla druga cos tam zaczela mieszac no ale coz kazdy kiedys zaczynal wiec wybaczylam im:-pno i jesli chodzi o ceny to wydaje mi sie ze tak roznie bo niektore produkty wydawaly mi sie duzo dorzsze niz np w pikiniku ale znowu inne byly tanisze wiec tak roznie:-p ale pewnie od czasu do czasu bede tam robic zakupy bo jest mi zdecydowanie blizej niz do pikinia lub patsona:tak:

zaneta
ja nie bylam na piechote poprostu wracalam autobusem z miasta i wysiadlam przy lidlu zachaczylam o niego no i potem poszlam do polskiego i z powrotem do autobusu i do domku.

Sylwiam mi jak nie chce sie robic obiadu to poprostu nie robie i zamawiamy cos gotowego w prawdzie rzadko sie to zdarza ale jednak:-pjak dzieciaczki??

Ok uciekam bo mi Victoria nie daje juz pisac co chwile cos wciska na klawiaturze i musze poprawiac bledy:confused: Milego dnia zycze:tak:

Dzień doberek!

Zrobiłam sobie chwile wytchnienia od światecznych porządków i moge teraz coś naskrobać.

Zaneta- współczuje szpitala w domu:-( Ja w Nexcie zawsze coś sobie upatrze. To mój ulubiony sklep jeśli chodzi o ciuchy. Z działu dziecięcego mogłabym nie wychodzić:-D
Dominisia- faktycznie co za babsztyl. U mnie w przychodni nigdy nie było problemu żeby się zapisać na wizyte na następny dzień.
mamatrójeczki- niezłe te wyścigi. Może troszke potrenuje Adasia i weźmiemy w nich udział:-D
Natalka- rozumiem, że Ty wolałabyś drugą dziewczynke;-)

Dobra koniec przerwy. Na razie

reklama
Witam.
musze sie wytłumaczyć dlaczego znów zamilklam... od poniedziałku szaleje i szukam playgrup dla Alexa. i tak w poniedziałek go zapisałam do children centre niedaleko domku (5min) mają tam w poniedziałki zajęcia- poprostu super prowadzone:tak: co prawda załapaliśmy sie tylko na ostatnią godzine, ale chyba najfajniejsza. babeczka prowadziła zajęcia gdzie były śpiewane krótkie pioseneczki z gestykulacją... Alexowi tak sie spodobało, że po 5 sekundach stał na środku kółka tańczył i klaskał:-D:-D:-D
w czwartki maja tak zwany cresh (czy jakoś tak) od 9.15-11.45 możesz przprowadzić dziecko i isc na zakupy czy poprostu odpoczac sobie w domu. kosztuje to tylko 3 funciaki wiec mam zamiar z tego kiedys tam skorzystac tym bardziej że jest bardzo blisko.
zaskoczyli mnie, że po zapisaniu dziecka dostaliśmy starter dla młodego: książki, blok do rysowania, 3 komplety kredek świecowych:baffled:, bryloczki, magnesy, notesy itp, itd:-D
wczoraj dostałam namiary na kolejną play grupe ale okazało sie że jest od 2lat w góre wiec Alex sie nie łapie.
dziś byliśmy na kolejnej :-D Alex w końcu sie wyszalał i padł o 11.45:szok: czyli po 15 minutach po wyjściu. poznałam tam dzisiaj pare angielek, które poleciły mi jeszcze w innym miejscu zajęcia dla dzieci które sa w piątki. same tam chodza i mnie zaprosiły wiec pewnie po feriach sie wybiore bo Alex po prostu wniebowzięty :tak:;-):-)

rzucanie palenia znów nie poszło... ide zajarać:wściekła/y::-D
pozniej jeszcze wam po odpisuje
buziaki

Do góry