zoe z cafem to ci nie pomoge, bo kiedys wybajmowalam kawalerke w paryzu (wlasnie w 8 i w 7). ta w 8arr. mialam kontrakt, ale pojawil sie problem z woda : nie mialam wody i sie po 3m-cach wyprowadzilam w poplochu do 7ki. przez ten problem prawnie zerwalam kontrakt bez zadnej kaucji, odskzodowan ani niczego. W 7ce za to mialam wynajmowane na czarno, wiec ani wczeniej bo nie mialam czasu w 3 m-e, ani pozniej nie staralam sie o APL - pomoc do mieszkania. w innych kwestaich CAf mnie nie dotyczny, nic mi sie nie nalezy, pomoce do dziecka (i tak sa dopiero od drugiego, chyba z jakis problem, samotna matka, itp), nawet becikowego mi nie przyznali pod koniec ciazy. wiec tam od 2 lat nie chodze, nie dzwonie.
a co do mieszkania, to nie wiem czy pomoge, bo my nie wynajmowalismy. wlasnie sprzedalismy nasze prywatne, szybiej niz sie spodziewalismy (poszlo 9 dni!!! a dalismy sobie pol roku nawet do roku przed drugim dzieckiem-dodatkowym pokojem!)
wiec wlasnie na szybko wynajelismy w wersalu, ale przez osobe prywatna, z agencjami to za dlugo trwa, plus wieksze oplaty. my mamy ostatnie pietro 95 metrow za 1800 wiec luz metrazem/cena, mozemy przeczkac spokojnie nawet dwa lata az cos fajnego sie trafi do kupienia. tera zna szybko w miesiac nie chcielismy, zrestza przed zima marna oferta... z wynajmem tez radze sie pospieszyc, ludzie nie chca sie przeprowadzac zima!
ogloszenie znalezlismy na stronie pap.fr, sprawdz tez paru-vendu.fr wieksozsc ruszy na wiosne!
z agencji polecam la foret i guy hoquet, bo century 21 - maja glownie drogie rzeczy
przy czym agencja kosi ok.1600-2000 za posrednictwo. obojetnie czy agencja czy osoby prywatne z reguly zasad ajets taka, ze trzeba miec zarobki 3 razy wyzsze niz wysokosc loyer, wiec jak chcecie cos za 1000, to musicie miec ykazane 3000 zarobkow
osoby prywtane moze to pomina, lub choc troche przymkna oko, biorac pod uwage ze zwykla kawaelrka 10-15m w paryzu to juz 500 euro, wiec zarobki 1500!!! a rodzina raczej wiecej pokoi potrzebuje... ja wiem ze jak wynajmowalam 5 lat temu kawalerke za jeszcze wtedy 350 euro, to facet chcial zebym miala przynajmniej 800 zarobku, to nie bylo przez agencje, a poiwnnam miec 1000!