reklama

Mamy z FRANCJI!

Hej Mamuski!!! Chcialabym do Was dolaczyc, choc widze, ze w polowie czerwca byla ostatnia wypowiedz, ale moze sie uda:) Ja mieszkam we Francji kolo Paryza juz jakies 8lat:/ Mam '-letniego Kacperka, 2-letnia Julcie i spodziewam sie nastepnego dzidziusia:) tak wyszlo:) Mam pytanie do mam ktore orientuja sie w dofinansowaniach ze strony CAF. Mieszkamy w malym mieszkanku i chcielibysmy wynajac domek z podworkiem dla dzieciatek, tylko nie wiem czy dostane cos z Cafu bo domek w miare fajny waha sie w granicach 1000-1200€ na miesiac, niestety nie stac nas na to, ale jesli CAF pomogl to bysmy wynajeli, jeszcze pytanie ile?:) Zastanawiamy sie tez nad kredytem, tylko ze nie planujemy tutaj dlugo zostac i sama nie wiem, jestem w rozterce:( pomozcie mamusie jak wiecie cos na ten temat, prosze, buzki dla Was!!!:)

reklama
hej :)
ja niestety z cafem nie pomoge, mieszkamy na swoim, jak wczesniej na wynajmowanym nigdy nie skladalam podania, znajome mialy doplaty do mieszkan jako studentki, nie wiem jak jets z domamami.
a ile planujecie zostac we fr? pozdrawiam!

jej... teraz tak patrze : gdzie wyscie domek widzieli za za 1000-1200 euro????? ja mialam pokoj 10m na pierwszych 2 latach studiow i placilam 500 ! a dzis poza paryzem gdybysmy wyjeli nasze mieszkanie to 1300 i do metrazu domku mu daleko... ze o braku ogrodu nie wspomne dla dzieci :(

ja wlasnie jestem w trakcie szukania mieszkan i jak zobaczylam cene za domek to normalnie szok! ja widzialam mieszkania z jednym pokojem za 1000 i nie w samym centrum! takze daj znac na dzielnice gdzie sa takie ceny! ;)
a tak poza tym to witam na forum , ktorego praktycznie nie ma!!! az dziwne ze w FR nie ma mam !!(chetnych na forum) ; poki co pogadamy sobie we trzy! pozdrawiam !!!

Czesc dziewczyny.Ja za tydzien sie przeprowadzam do Paryza.Jeszcze mieszkam w Hiszpanii w Zaragozie,ale to sie niebawem zmieni.Boje sie jak diabli bo nie znam francuskiego,oczywiscie mam zamiar nauczyc sie jezyka,bo nie wyobrazam sobie zycia w Paryzu,bez znajomosci francuskiego

witam to powodzenia w nauce!!
ja mieszkam tu juz troszke i cos tam rozumiem ; moze dlatego ze po wlosku mowie , a fr troche podobny, ale tylko troche
takze siedze tu bez jezyka w domu z mala , a gdzie bedziesz mieszkac???

reklama
witajcie :)

mieszkam od 3 lat we Francji , wczsniej w Strasbourgu , a teraz przeprowadzilismy sie do Montpellier :baffled:
przedwczoraj zrobilam test i wyszedl pozytywny :szok: na drugi dzien rano nastepny i wynik dodatni tak wiec bede mamusia z tego wychodzi ....

nie znam tutaj jeszcze niekogo , do tego wogole nie mam pojecia jak sie zabrac za zalatwianie wszystkiego co zwiazane z ciaza ??
moze sa mamusie z moich okolic?? lub chetne na pogaduszki ??

do tego wszystkiego mialam szukac pracy , a teraz to juz nie wiem jak to bedzie :-(
narazie jestem na bezrobotnym i nie wiem jak bedzie teraz wygladac moja sytuacja ??
moze wiecie jak to jest , gdzie udac sie , co zalatwic itd.
bede bardzo wdzieczna za pomoc :blink:

no i mam nadzieje , ze to forum troszke ruszy i bedzie tetnic zyciem niebawem :)

podam jeszcze moj numer gg 4023690

pozdrawiam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry