reklama

Mamy z FRANCJI!

reklama
Cześć! witam mamy "francuskie" :-D wlasnie zalozylam watek szwajcarski, bo nie za bardzo wiem jak sie okreslic. Mieszkam we Francji a bede rodzic po stronie szwajcarskiej, bo do szpitala fr mam za daleko. Korzystam tez ze szwajcarskiej sluzby zdrowia - poki co nie narzekam ;-)
Dzis zaczynam 12 tc i to moj 2gi bobasek. Pierwszy jest majowkowy 2008.
Pozdrawiam Was serdecznie:-D

witam mamy z Francji!!!
ja obecnie mieszkam we wloszech ale maz chce sie przeprowadzic bo dostal oferte pracy...ja bym chciala wiedziec jak tam jest naprawde bo z tego co czytalam np.lekarze kosztuja drogo....ja mam maluszka 15 miesiecy..i jak bylam w ciazy to za nic nieplacilam i teraz tez nieplace bo mamy niskie dochody.....ten gosc co dzwonil do mojego meza z praca mowil ze tak wszystko super ze zlobki sa dostepne ..nie to co tu we wloszech...ze pomoc dla dzieci jest duza, ale ja widze ze pomoc to chyba dla tych dzieci urodzonych we FR
bym byla bardzo wdzieczna za jakiekolwiek odpowiedzi
pozdrawiam

witam mamy z Francji!!!
ja obecnie mieszkam we wloszech ale maz chce sie przeprowadzic bo dostal oferte pracy...ja bym chciala wiedziec jak tam jest naprawde bo z tego co czytalam np.lekarze kosztuja drogo....ja mam maluszka 15 miesiecy..i jak bylam w ciazy to za nic nieplacilam i teraz tez nieplace bo mamy niskie dochody.....ten gosc co dzwonil do mojego meza z praca mowil ze tak wszystko super ze zlobki sa dostepne ..nie to co tu we wloszech...ze pomoc dla dzieci jest duza, ale ja widze ze pomoc to chyba dla tych dzieci urodzonych we FR
bym byla bardzo wdzieczna za jakiekolwiek odpowiedzi
pozdrawiam
witam mamy z Francji ;))
Obecnie mieszkam w Uk moj maz jest z zawodu fizjoterapeuta i niestety nie moze znalezdz pracy w tym zawodzie chce sie przeprowadzic do Francji bo tam z otwartymi rekoma przyjmuja fizjoterapeutow obecnie mam 2 letnia coreczke i drugie w drodze urodzi sie w grudniu a do Francji wybierali sie bysmy w lipcu przyszlego roku. Powiedzcie mi prosze jakie tam jest zycie ja niestety bylam tylko na wycieczce wiec nie za duzo wiem ile sie placi za wynajecie mieszkanie , jakie moge otrzymacz zasilki na dzieci itd. i wogole wszystko, wszystko.
Pozdrawiam

witam mamy z Francji ;))
Obecnie mieszkam w Uk moj maz jest z zawodu fizjoterapeuta i niestety nie moze znalezdz pracy w tym zawodzie chce sie przeprowadzic do Francji bo tam z otwartymi rekoma przyjmuja fizjoterapeutow obecnie mam 2 letnia coreczke i drugie w drodze urodzi sie w grudniu a do Francji wybierali sie bysmy w lipcu przyszlego roku. Powiedzcie mi prosze jakie tam jest zycie ja niestety bylam tylko na wycieczce wiec nie za duzo wiem ile sie placi za wynajecie mieszkanie , jakie moge otrzymacz zasilki na dzieci itd. i wogole wszystko, wszystko.
Pozdrawiam

no wlasnie ale tu chyba juz nikt nie prowadzi tego postu bo ja tez sie chcialam czegos dowiedziec a tu nic.....poczekamy..a tym czasem maz juz pojechal do paryza zobaczymy jak tam jest naprawde

hej
ja tez mieszkam od kilku lat w paryzu. mam prawie rocznego synka
nie mam gg, ale moze moglybysmy komunikowac przez mail na bb?
pozdrawiam!

Witam ja od prawie dwoch miesiecy mieszkam w paryzu z corka 18 miesieczna nieznam tu nikogo i miloby bylo z kims pogadac
gdzie mieszkasz ?? ja w 8- ce
juz po tylu forach szukam jakiejs mamy ale jakos bez odzewu;-)
pozdrawiam

reklama
dziewczyny, może da się reaktywowac wątek?
właśnie jestem na etapie szykowania się do wyjazdu, od 8 kwietnia rozpoczynam pracę w Puteaux (paryż) jako fizjoterapeutka. Wyjeżdżam z mężem i 2,5 letnią córeczką Wiktorią.
Chętnie bym poznała inne mamy z Francji i poklikała o radościach, problemach i naszym francuskim życiu:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry