reklama

Mamy z FRANCJI!

reklama
Hej dziewczyny!!!!!

Antylopka MOJE SZCZERE GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kurcze nie mialam internetu ponad tydzien!!!!!Szok normalnie!
Chorzy jestesmy do tego przez te wiatry.
U nas jeszcze nie jest tak zimno jak pisalas Josephine-ranki 12st po poludniu ponad 18,zalezy.
Nadchodza jednak sztormy od jutra i niewesolo mi sie patrzy!

Niestety jeszce nie jestesmy na wakacjach chociaz juz szczerzz mam dosc tego oczekiwania i w cholere bym polezala nawet w domu!!!
Czekam na wize;niby 23.&à mamy ja odebrac w Nicei:(
Teraz szykuje sie kupowac bilety na poczatek listopada;powrot okolo 17.11 jak dobrze pujdzie.

Zaczelam szkole:))))))))))))))Jest super,aczkolwiek jest sporo materialy ktorego nie za bardzo jestem w stanie nadrobic!
Ale dammmmm radeeee dammm radeeee:))))
Jestem w malej grupie dziewczyn;jest nas 5!3 Polki,Koreanka i Maksykanka.

Nie wiem o czym wam tu jeszce napisac?
Nie nadrobie dzisiaj moich forumowych zaleglosci bo leb i zatoki uniemozliwiaja koncentracje:(

Trzymajcie sie cieplutko:)
Buziaczki!

Babeczki
macie cos takiego do swoich wozków jak spiworki? Jesli tak pochwalcie sie. Ja wlasnie szukam czegos na amazon ale nie wiem na co sie zdecydowac...Cos takiego mi wpadlo w oko...
Kaiser - 65706/25 - Accessoire Poussette - Chancelière - Thermo Aktion - Noir: Amazon.fr: Bébés & Puériculture

Witajcie Mistralko i Anucha po przerwie!

Magda krzeselko doszlo juz?

Kobiety a jeszcze jedno...Po teraz w pazdzieniku musze zlozyc declaration de ressources 2011 do Cafu no i wiadomo-ja nie mialam dochodu ani Alex tez nie tylko moj A. Tyle ze teraz jest zeby wpisac dochody z Francji i Zagranicy...W zeszlym roku maz tu pracowal 3 mies we Fr i sie nie rozliczal z tego w tym roku. Reszte pracowal w Pl tzn od stycznia do lipca konca. Myslice ze te polskie dochody mamy wpisac? A wogole skad wziac te dochody juz z Francji?
Aaa...a dostayscie juz cos takiego jak Taxe d'habitation?Kiedy to powinno przyjsc...

Milego dnia!

A wiecie co? Znalazlam informacje ze to Taxe placi sie np pod koniec roku 2012 za rok 2011 przy czym dnia 1 stycznia 2011 trzeba mieszkac w Fr(w naszym przypadku). A my mieszkamy od tego roku dopiero. Czyli wychodziloby ze nasz w tym roku ominie ten podatek...

Mam nadzieje ze tak jest

hej

mistralka : &&& zeby z wiza szybko poszlo i wyjazd sie udal !

marzenka : zpodatkami nie pomoge, nie wiem jak to jest jak sie pracuje troche we fr a troche w PL.
a spiworek do wozka bym brala cudo i za male naprawde MALE pieniadze!!!! jja bym sie nie wahala ! ja w weekend bede zakladac mojemu spiworek bo u na sjuz sie chlodno robi !!! ja mam spiwor taki jak wozek, mac larena, ale niestety trzeba bylo go kupic oddzielnie...
my mamy taka tylko zielona
Chancelière universelle - Mixte - GRIS ANTHRACITE - Jacadi Paris

Tak, przyszlo:) jestem mega zadowolona! Oczywiscie musialo cos pojsc nie tak, czyli pekniety podnozek! Firma zachowala sie ok i podeslali mi dhl odebrali zlamany i moze dzisiaj dostane juz nowy!

reklama
hej

jak u was ?

antylopka : juz w domku ? jak oraganizujecie sie ? spokojnie? :)

magda : tak od tygodnia mozen2 zakladam juz buty. glownie na dwor ( zimno wiatr itp). Do chodzenia mojemu daleko, ale stac juz sobie lubi, czy w domu czy na placu zabaw chwile go trzymam. Ja mialam wszystkie buty po moim L. ale ten urodizl sie o miesiac pozniej a dizeciom szybko rosna stopy, miesiac roznicy a zaczynal mi chodzic w rozmiarze 21. mlodszemu na spacer daje te 21 skorkowe i adidasy, ale do chodzenia zamowilam (niestety musialam) rozmiar mniejsze, czyli 20-tki

Cpo do rozmiaru to zadna z nas ci nie poradzoi, buty do CHODZENIA zwlaszcza te pierwsze nie moga byc ani z amale ani za duze ( dlatego z bolem serca zamoiwlam pare 20 choc mam identyczne w dobrym stanie 21). MUSISZ ZMIERZYC!
warto zamowic sobie pedimetre do mierzenia lub ^pobawic sie farbakmi i zrobic odcisk stopy na kartce i zmierzyc ile cm.
Ile cm ma stopa, to na internecie znajdziesz info jakiemu rozmiarowi to odpowiada!

ps. a te butki s apiekne ! malinowe i te jasne na dole, jasny roz!!!!!!!! cudo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a ja mam zgon po moim wyjsciu wczorajszym... spalam do 13h30 a teraz maz odsypia :/
Jednak forma nie ta sama jak np. po 21 urodzinach ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry