Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
tak, szczeoie zgodnie z kalendarzem. odpuscilam tylko varicelle sobie.. bo w sumie lepiej ja przechodzic za dzieciaka (ospa)
MMR robilam. terraz czeka mnie powtorka szczepien PRORIX oraz meningokoki (chyba tak po poslku), wlasnie w ten piatek, trzeba przed 2gimi urodzinami
gruźlica jest chyba tutaj obowiązkowa... już nie pamietam, ale jak się zapisuje dziecko do przedszkola, to trzeba przedstawiac zaświadczenie o szczepieniach - kilku, juz nie pamietam jakich.leopold ladnie
a MMR tez bedzies drugi raz szczepic?
bo ja co prawda ide kalendarzem fr ale szczepilam malego w pl bo tak nam na ten czas wygodniej bylo i dawalam szczepienie 6w1 a nie jak w fr jest 5w1 czyli dodatkowo zaszczepialm zultaczke, no i gruzlice tez zaszczepilam bo my z kresow wschodnich w pl a tam gruzlica jeszce bywa
ale do tematu MMR szczepilam juz w maju malemu i lekarka mowila ze po roku powtora( w pl tylko raz sie szczepi) to dosc ryzykowna szcepionka dla tego sie cie pytam o to czy chcesz ja szczepic jeszcze raz?
bo ja juz nie wiem...
a czemu go nie obudzisz? ja jak moj za dlugo spi w dzien i boje sie ze potem bedzie mi chasal do poznej nocy to otwieram drzwi do jego pokoiku i cos tam szuram glosniejznow chodze zestresowana bo moje dziecie jeszcze spi! a pozniej znow bedzie jazda bez trzymanki, bo nie zrobi siesty a ok. 18 bedzie juz padniety... ehhhh