reklama

Mamy z FRANCJI!

hej marys ja tez nie doczekalam terminy : 5.01
a urodzilam 22.12 :)

marys : nie budze bo nazwyczajniej w swiecie nie mam serca! mowie sobie ze skoro spi dpo 9h30-10h30 to nie z lenistwa tylko ze tyle potrzebuje. no i nie mam ograniczen tyou praca zlobek itp
wiec sobie jedzie swoim rytmem jak maly dzidzius ;)

Ostatnia edycja:
reklama
hej marys ja tez nie doczekalam terminy : 5.01
a urodzilam 22.12 :)
to taki gwiazdkowy prezent mialas :)
ale co swieta w szpitalu spedzalas? czy wypuscili do domu ?
ja mialam termi z @ na 29 kwietnia , w szpitalu mi wyliczyli ze nawet 5 maj jest mozliwy, ale wody mi odeszly 5 kwietnia i po prubach naturalnego wywolania porodu 7kwietnia z rana podali mi oksy i po 3h bylo po wszystkim :) ale jednak przez to ze to byl dopiero 36tc Marcelek urodzil sie dosc maly bo mial 3,05kg i 49cm

marys : nie budze bo nazwyczajniej w swiecie nie mam serca!
to raczej ja nie mam serca :) bo bym obudzila :) chodz jak by mi spal maly tak dlugo to sama bym sie nie zwlokla z lozka wczesniej

a dzis na dodatek zerwalam sie o 7h40 jak szlaona do kompa bo zaspalam na otwarta od 7H00 wyprzedaz butow NOEL
zamowilam mlodemu kozaczki i polbuty na wiosne
a pochwal sie tymi kozaczkami, bo ja po sklepach szukalam czegos i nic nie moglam znalezc sensownego, na teraz ma polbuty takie do kostki i wystrcza mu na tutejsze mrozy ale jak jedziemy do pl na swieta i styczen to chcialam cos kupic cieplutkiego i nic a nic nie znalazlam, w pl zamowilam

Ostatnia edycja:
marys a ty myslisz ze ja na niego czekam do 9-10 na stojaca? hahahaha
zapenwiazm cie ze nie, ale juz sie usprawideliwiam ze to nie z lenistwa, tylko :
zle spie w nocy to raz, a fdwa to korzystam by wypoczac przed 2 ciaza i 2gim bebe :)

prezent gwiazdkowy- najpiekniejszy z wszystkich swiat :)
swieta owszem soedzialm w szoitalu, wypuscili nas 25 ok. 14 czy 15...
ale nie byslismy sami, ani maz
bo mielismy pokoj rodzinny wiec od poczatku porodu do wyjscia maz byl z nami ze swoja walizka i pizamka ;)

w zamysle i w przygotowaniu :)
rzucilam tabsy w sieprniu i biore kwas
jeszcze tylko dentysta do zaliczenia i do dziela :)

a wy myslicie o 2gim ?

wyspisz sie wczesniej, nie martw sie :) zobacysz jak szkola-przedszkoel ich zmeczy...

o 2 to dobrze napisalas myslimy :) i na razie tak zostaje :) ale bym chciala za jakis czas tylko jakos tak szczegolnie nie bizrzemy sie do dziela

a czy przedszkole czy szkola zmzczy Marcelka to nie wiem, oczywiscie mam nadzieje :) ale on jest wolkan energii, on wszedzie biegiem i wszystko na 5min dla niego, jak wyjdziemy na podworko to 2h biega i biega wraca do domu i dalej biega, wieczorem przed snem to tak sie gania ze tylko pot z niego cieknie :)

wow no to niezla energie ma :)
no to bierzccie sie z mezem do dziela :) zeby synek mial towarzystwo do zabawy!!!

a antylopka chyba pojechala rodzic, albo spi :) bo nie widac jej na forum
mam nadzieje, ze to 1sze :)

Ostatnia edycja:
wlasnie dlatego ze on taki energiczny to chyba zwlekamy z ta 2dzidzia , bo jak na razie ciezko jest mi siebie wyobrazic w ciazy badz z maluchem i opieke nad Marcelkiem; a nie chciala bym mu jakos ograniczac siebie i swej uwagi. bo Marcel jest absorbujacy dosyc mocno

reklama
wow no to niezla energie ma :)
no to bierzccie sie z mezem do dziela :) zeby synek mial towarzystwo do zabawy!!!

a antylopka chyba pojechala rodzic, albo spi :) bo nie widac jej na forum
mam nadzieje, ze to 1sze :)
ależ skąd! byłam w carrefourze na rue verdun zrobic wielkie zakupy, na mój pobyt w szpitalu, aby mama nie musiała nigdzie biegac, tylko co najwazniejsze na bieżąco. Potem zrobiliśmy super karkówkę zapiekaną na obiad i poszlismy na spacer. wrocilismy godzine temu i dopiero jestem

Antylopka gruzlica w fr nie jest obowiazkowa, w pl szczepi sie dzieci w 1 badz 2 dobie zycia a w fr sie w ogole nie szczepi,
ja rodzilam malego tu w Fr ale szczepilam go w pl bo jak przyszedl czas pierwszych szczepien to maly mi sie pochorowal i tak szczepienie bylo odsuwane i odsuwane ze az dopiero jak przyjechalam do pl na wakacje to zaszczepilam
a zoltacze to sie zgadzam ze teraz to wrecz koniecznosc, i ja szczepilam ja w takiej szczepionce skojarzonej
antylopka z suwaczka widze ze ty ju po terminie jestes? i co nic? ja terminu nie doczekalam
ja pracuje w szpitalu i musze miec wiele szczepien i Wiki tez szczepiłam, ale tylko na obowiązkowe (wg kalendarza Pl, bo tam się rodziła). małego będę szczepić podobnie, ale mysle tez nad rotawirusem, bo on pojdzie do żłobka (Wiktoria nie chodzila)

niby nie jestem po terminie, bo francuski termin mam na 3 grudnia, a suwaczek mi pokazuje inaczej... wg polskiego liczenia termin mam na 27 listopada. Na razie cisza - od tygodnia CISZA!! Dziś dzwonilam się umowic na kontorle na 1 grudnia, bo tak mialam powiedziane, ze jesli do dzis nie urodze, to musze sie umowic na wizyte na 1 i potem kontrola co dwa dni...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry