reklama

Mamy z FRANCJI!

josephine no naprawde mila niespodzienke maz zrobil!! widac ze mimo go nie ma codzien ale jakos sie angazuje w zycie syna! bardzo fajnie !
ide mala przewinac bo cos mi tu smierdzi ;)papa

reklama
zoe zapomnilam dopisac na PW :
a w ogole to moj skapitulowac i spi od 12h20 takz ejuz godizna dziesiec
bedzie mial sile na lekarza i le petit square :) uffff jakos sie ten dzien ulozyl bo rano sie zle zapowiadalo
a moj mi kake pewnie zorbi tuz prze dlekarzem i ebdzie bieg przebieranie drugi raz przed wyjsciem
oby juz nie w gabinecie bo jego to sa bomby jak doroslego czuc 15min "po" hahahahaha
buziaki pa!

wczoraj poszlam na zakupy spozywcze ;) i mala mi tez niespodzianke zrobilo!! smierdzialo , nie dalo sie wystac obok! ;) i biegiem do domu!!! schowala sie za polkami w sklepie , usiadla sobie kupke robila!!!

a antylpka byla dzis dostepna rano po 8 wiec nie wiem czy pojechala rodzic, czy sobie znow z nas jaja robi i gdzies po zakupach czy na spcerku ;)

nie robie jaj;-p
wózek mi dzisiaj przywiezli jak juz mialam wychodzic i wszystko mi sie przesunęło. Potem drzemka po obiedzie, a po drzemce to już mi morale spadają, bo od rana to jeszcze sobie mowie - "Może to dziś?"

ja jestem juz na wyczerpaniu!! mam normalnie dosyc! mala 24 h na dobe tylko ze mna i tak jak to policzyc to juz 2 lata i 5 miesiecy!!!!! moze jestem jakas dziwna , ale naprawde troche odpoczynku bym chciala!!! teraz jeszcze cos ja wzielo ze niby spiaca, idziemy spac, wieczorne rytualy, czytam ksiazke, lezymy ona zasypia a tu za 5 minut mamaaaaaaaaaaa!! no Bozesz ty moj....... teraz nic nie moge zrobic wieczorem, chyba ze czekac do 1 w nocy jak padnie i wtedy cos robic , no ale nie dam rady! jestem przyzwyczajona ze wieczory mam takie na oddech troche a teraz i tego juz nie mam! potrzebuje wakacjiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!

zoe : ja cie rozumiem... u mnie n dniach jak po ra zpierwsyz pomyslalam to samo... tylko z eja 23 m-ce
ale przelom to nie byl wiek tylko przeprowadzka
maly bez placu zabaw znanego, dzieci, synow sasiadek
uwzial sie na mnie i animoatora robilam
teraz jets ciut lepiej ale jak widzialyscie zeby go dac do dzieci i tak poluje na garderie
chodze do le petit square itp jest o niebo lepiej...
po prostu przyszedl czas na towarzystwo
ale w chwili slabosci kryzysu nawet rzucilam mezowi ze pojde do pracy-przynajmniej wyrobie sobie macierzynski do drugiego bo tak nie mam nci, ajde tu na studenckim, ktore w tymroku sie skonczylo... a ze szlu dostawlam to byl dobry moment na wyrwanie sie
oczywiscie juz mi przeslzo i do roboty mi sie nie spieszy
ale uwazam i zdania nie zmienie ze 1 dzien lub 2 poldniowki bez malego dobrze mi zrobia... i jemu moz enawet i tez! bo ile mozna gadac do matki!?

hehe tak sobie czytam mnie i widac po poscie ze winko sacze hahahahahha :)
no ale zapewniam ze wiem jeszcze co pisze, tylko mi sie lierki nie skladaja ;)
wioec szukamy garderie i chodizmy dlaej do petit square
ps. nawet maz ktoremu udalo sie dzis wrocic o 20h15 widzial malego i zauwazyl zmiane
po zabawie wsrod dzieci byl po prostu bardziej wyluzowany mniej natarczywy, wesoly!!!

hahaha josephine!! pijemy sobie winko ;) !!!! i dobrze robisz ja jutro tez zrobie jakis zapas na weekend!
a co to jest to petit square? opowiedz cosik!
jak bylo u lekarza?

reklama
zoe : my zrobiilismy zaps tydizne temu i jest na wyczrpaniu, dzis otworzylam ostatnia butelke :)
ale my zawodowcy nie ma koalcji bez winka
dla odpoczynku moz ebyc chlodne piwo ;)
ja osobiscie szlaeje - korzystam przed druga ciaza bo ostatnio bardze zle znioslam 13 m-cy bastynencji
jak skonczylam karmic to pierwsze co poslzma po wino i fajki ;)

le petit suqare : pislama wczensiej :) takie jak przedszkole, ale maire wersalu zorbil to miejse dla dzieci NIE MAJACYCH MIEJSCA W ZLOBKU/GARDERIE
zeby nie zatrudniac za duzo personelu to idea jest taka ze mamy zostaja z dziecmi i ich pilnuja... Sa 2 opiekunki zawsze, ale mamy musza byc na miejscu, czynne 2 dni w tygdoniu
a tak to sala normalna jak ze zlobka-przedszkola
idea jest taka zeby dzieci nie przebywajace w grupie (brak zlobka) przyzywczaic do przebywania w grupie przed rozpozpoczeciem przedszkola
no wiec tam chodze od tego tyg. i jest super :)

lekarz ok :) dziex ze pytasz
maly 90 cm, 12kg900 dostal 2 szczepienia prorix powtarzany+meningokoki
lekarz byl zafascynownay tym ile mlay mowi ( mega slownik + 3-4 wyrazowe zdania) normalnie mala konwersacja byla :) lekarz ok. 65 lat ostatni pulap zawodowy i tu jedyna przykra niepsodzianka... WIZYTA 68 EURO...
a juz mlyslalam ze mojego dawnego pediatry z 92 , znanej pani claude-beyssac (pisze ksiazki o dzieciach, alergiach itp) nikt nie przebije (53 euro) a tu prosze jak sie emeryci w wersalu cenia...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry