reklama

Mamy z FRANCJI!

Yasemin- moj Alex mial podejrzenie wzmozonego napiecia miesniowego. Oczywiscie tego nie mial;-)
Ale poprostu lekarka zauwazyla ze maly nie chcial prostowac raczek podczas ubierania i nie chcial piastek otwierac. Dostalismy skierowanie do neurologa. Neurolog zrobila badania i wykluczyla to napiecie. A badanie bardzo przyjemne nawet. Nic sie dziecku nie dzieje- to tak na zapas napisalam;-)

Milego dnia!

reklama
czesc!

yasemin : ja nietsety nic nie poradze odnosnie kregoslupa...pojecia nie mam :/

anucha : przepraszam ze spoznione ALE NAJLEPSZE ZYCZENIA URODZINOWE DLA SYNKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! piekny z niego chlopczyk ! a i ty nam sie wkoncu pokazalas ! :) super! :)

zoe : ja bym nie szla do ortofonistki, skoro nie ma problemu, to po co ...?
natomiats faktycznie upomnialabym sie o krotki papier, "diagnoze" zbey zamknac dziob babie w szkole, zeby wkoncu odpuscila sobie ten temat!

marzenka : my po weselu, dlatego mnie nie bylO. do PL teraz do^piero w lipcu na ponad miesi

*ponad miesiac !

(jej komp mi szaleje, nie wiem coi sie dzieje, pisac normalnie nie idzie!)

anucha : fajnie masz z etyloma jez. operujesz w ^pracy to jest wlasnie super okazja by nie wypasc z wprawy !!!! ja od lat nie praktykuje innych jez niz fr i dzis jest porazka jedna wielka...kali mowic... po rusku juz bym nawet poprawnie zdania nie sklecila... odmiany leza, deklinacje :/

Josephine z tym komputerem to u mnie to samo od soboty cos sie dzieje .....ani sie zalogowac , przez tel do was pisze . Co do tych jezykow..i nauczycieli to ja nie widze zadnego problemu , moja corka dziennie trzy jezyki slyszy, a i ostatnio nawet slowka po angielsku wciska :) Gadalam z taka babka z centre i ona mowi ze teraz nauczyciele tacy sa , ze chcieliby juz dzieci gotowe miec , co umieja pisac i czytac...Josephine ja pytalam sie o papier (zaswiadczenie) ze nic sie nie dzieje , ona na to mi mowi ze jak nauczycielka chce to moze do mnie zadzwonic !!!! Paranoja!! ale to jest na kogos musi popasc , ja widze i slysze nie ktore dzieci w jej klasie z takimi wadami wymowy , ale one nic nie musza robic z tym bo ..bo co ????? Ja dzis bylam w szpitalu dala mi papier zeby sie zpisac ...i tyle , pod koniec ciazy mam przyjsc ! 8 lipca mam rdv z nowym ginem; Milego dnia!!!

Zoe, anucha- ode mnie tez spoznione, ale szczere zyczenia dla waszych pociech!:))

My jeszcze bez neta:/ dobrze, ze w tel moge skorzystac!
mloda juz sie przyzwyczaila:) spi jej sie coraz lepiej...w wielkim skrocie u nas wszystko w porzadku....

Yasemin- a propo maluszka to na miejscu twojej kolezanki skontrolowalabym to z jakims dobrym lekarzem. U nas na lutowkach mnostwo dzieci ma to napiecie miesniowe....

krapyce nie ma co zadzroscic ja po prostu musialam w zyciu sie nauczyc i tyle:) przez przypadek zjakies 15 lat temu mieszkalam w jednym mieszkaniu z Amerykanka i z Niemka, oczywiscie na co dzien mowilysmy po angielsku wiec tak jakos wyszlo ale to mi pomoglo jak studiowalam commerce international bo jak juz bylam na DESS to tam 3 przedmioty byly prowadzone po angielku jak marketing inter albo analiza finansowa tak wiec z glupoty do nauki :)

krapyka : ty jestes starej daty jeszcze DESS bylo a nie mastery !!! :) fajnie :))))
tak czy owak prawda/... nawet 2 jezyki dzis to jets pikus... ja jako pocezatkujaca assistane bilangue patrzyulam na p^ropozycje i co .... albo prawie smic albo trzeba sie wysilic na trilangue ... niezle .... za 300-400e wiecej ... a kazdy jezyk tak zbey powiedziec '-langue' i miec go tak ze wstajesz i mowisz z zaklejonym okiem to wiecej niz 3 lata licencjatu czy matser nowoczesny ... :/ masakra... jakies chore czasy ....

reklama
Starej daty ale tej starej co mloda duchem jestem:) 77 rocznik:)
a co do czasow to naprawdze zle sie dzieje , ja w duzej miedzynarodowej firmie pracuje i od kiedy mamy nowego prezydenta to srednio 300 eur mniej zarabiam:( ciecia za nadgodziny;;;; ale tez wymyslij!!!! a kryzysu nie widac bo sie kreci , ze hoho roboty po uszy jest. wiec nie chce slyszec nic o zadnej crise juz . a generalnie tak juz jest , ze wszyscy , i to w wielu firmach zycza sobie 3 jezyczny personel , na dotatek polyvalant, zeby kazdy kazdego mogl zastapic i nie trzeba bylo zatrudniac dodatkowo.... ah na kazdym kroku zdzieraja z nas... nic wracam do roboty. niby robota nie zajac nie ucieknie ale jakos nie widze chetnych , zeby mi pomoc , pozdrawiam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry