reklama

Mamy z FRANCJI!

Zoe, ja nie wiem czy nasze problemy z bboxem sa zwiazane z nasza lokalna centrala, czy tez z operatorem, wiec wcale nie "kracze", ze niby u Ciebie nie bedzie ok...byc moze bedzie super. My zmieniamy bo zbyt czesto nie ma internetu (a maz i w przyszlosci ja potrzebujemy do pracy) Co do telefonu, to bywa ze calymi dniami w ogole nie dziala. Ale jak mowie, byc moze to problem tylko na naszej lini.

reklama
czesc dziewczyny ja z pytaniem.... choc juz ponad 16 lat mieszkam we Francji to jeszcze nigdy nie bylam na vin d'honneur , zawsze jak juz to na wesele. teraz jestesmy zaproszeni do corki niani mojej malej na vin d'honneur: i tu nie wiem co trzeba ofiarowac , pewnie kase ale ile sie daje????

Krapyka ja nawet nie wiem co to jest ..... :crazy:

Ale mam lenia!!!!!!
Dzis przyszly mi broszurki z securite S. dotyczace ciazy ...ile tego jest ..i dzis chyba z tych wszystkich obliczen to juz 4 miesiac !!w przyszly poniedzialek mam wizyte i juz sie nie moge doczekac :tak:
milego dnia!!

Dzień dobry,
jestem nowa na Forum. Od miesiąca mieszkamy w Paryżu, przyjechaliśmy na 6 miesięcy. Mąż pracuje, a ja opiekuję się dziećmi: 5 lat (chłopiec) i 3 lata (dziewczynka). Czy może jest tutaj jakaś mama, która chciałaby się umówić czasem na spacer, aby dzieci mogły się razem pobawić? Starszy synek bardzo tęskni za kolegami z przedszkola, którzy zostali w Polsce.

zoe : zgrozo ...nie bed episac bo tylko mi cisnienie podniesie ...ale wiesz co bym ze skurczybykiem zrobila/ we francji jak tnies zfiozycznie to po tobie, nie rozejdzie sie po cichu, poo kosciach, amle moze mez wyslij na rozmowe w 4 oczy w zakatku ...? ja bym tak zrobila ! odnosnie Grenoble top odradzam !!!to jets jendo z najabrdziej depresyjnych maist we francji, nie patrz na to ze to poludnie !!!! tam jets strasznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! chyba tylko limpge przebija opinia grenoble, no i oczywiscie polnoc, okolice calais ;) za to widzialabym cie w touoluse :) pieknie cieplo, i super mentalnosc ludzi, sud ouest jets zupelnie inny od cote d'azur !

herbacia : witaj ! gdzie jestes we fr ?

dziewcyzny dziekuje wam wsystkim za slowa otuchy !!!! poki co sprawy stoja w lmiejscu, my za kilka dni wyjezdmay (tzn ja i chlopcy) do Pl wie cmaz sie bedzie tym zajmowal, ale na wiele nie licze... ani na firme, ani na ubezpieczalnie... nie wiem cyz maml sile ochote i czas na wojne, bawienie sie w skargi itp... ile mozna ...

magda : u nas tez sporawdza sie Bepanthen
kapryka : przykro mi ale pojecia nie mam... nawte nie wieml jak taka ceremonia wyglada...A co dopieor czy sie daje orezent a jak tak to Jaki.ile ;)

reklama
Witam ;-)
Czesc herbacia !

Grenoble...blisko mnie ale tam nie bylam ;-/

Wiecie bylam z moja stopa/palcem u lakarza dzis, i dala babka mi skierowanie na radio bo jest podobno zlamany ;-///

Zobaczym jutro. A nie wiecie jak sie dlugo czeka na zdjecie RTG?

Alex juz calkiem sie odpieluszkowal;-) I w zobku tez ladnie wola wiec mam juz luzik ahhh...!

Dobrej nocki!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry