Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
ceszc mam tu znajomych co przyjechali do Paryza mieszkac ( ze wzgledow zawodowych) i ciagle marza zeby do Grenoble wrocic ja osobiscie nie bylam ( znam tylko Lyon i Valence z tamtejszych sasiednich miast
a czemu Grenoble depresyjne moi znajomi tam ponad 10 lat mieszkali teraz sa w paryzu i chca tam wracac ja osobiscie nie bylam; ale mialam studia robic w Touluse i spedzilam tam sporo dni potwierdzam , ze naprawde fajne miasto jest. w Vendée tez jest przyjemnie znam osobicie od lat i tez inna mentalnosc niz w regionie paryskim... ale naprawde nie trzeba az tak daleko sie oddalac od paryza , zeby poznac mile miasteczka francuskie na sczescie ja nasza obecna miejscowosc wybuieralam wg odleglosci do lotnika zebym mogla spokojnie i w miare szybko doleciec do Polski na weekend wg odleglosci do pracy i w miare daleko od paryza , zeby w korkach nie stac i tlumu nie widziec... wole lasy i pola
Dziewczyny, a ja tak od jakiegoś czasu się zastanawiam i szukam, ale coś znaleźć nie mogę. Jak tu jest z tym macierzyńskim? To znaczy wiem, że mi przysługuje 6 tygodni przed i 10 po porodzie. No i co dalej? Muszę wracać do pracy? Zostawić 2,5 miesięcznego bombelka z kimś obcym, gdzieś?? Bo jakoś tego nie widzę...
Areaksa mozesz wziasc conge parental, zapytaj w caf czy cos by Ci sie nalezalo, bo to zalezy od stazu pracy; trzeba miec (zdaje sie) rok pracy na liczniku zeby miec zasilek (cos w stylu 500 euro, dokladnie nie pamietam)
Krapyka wszystkie vins d'honneur na ktorych bylam to dosc proste imprezy mimo tej nadetej nazwy ...zazwyczaj szampan i jakies slodkie i slone zakaski typu petit fours, zazwyczaj to sie odbywalo na stojaco i tyle...niektorzy skladali drobne upominki, inni koperte, orchidea itp..
To ze mna to chyba jest cos nie tak bo ja bym chetnie zamieszkala w tych wszystkich miejscach cytowanych jako "depresyjne" bardzo lubie Grenoble i okolice, Limoges tez mi sie podoba, nie mowiac juz o Nord Pas de Calais- nie mialabym nic przeciwko malemu domkowi z czerwonej cegly i bliskosci do polnocnych plaz...Sud Est tez jest fajny; moj tesc mieszka w Pirenejach.
wiem ,z e maluszka ciezko zostawic ja ma niecale 3 miesiace!!!!! ja osobiscie wzielam dodatkowy urlop bezplatny dogadalaam sie z oracodawca ( bo za moich czasow nie moglam brac congé parental na pierwsze dziecko. teraz jut to istnieje na pol roku ale tak jak anucha mowi, ze pewnie jakis staz jest wymagany. Kolezaknki poszlu=y na zwolnienia lekarskie jedna na 3 miesiace douleur dorsale a inna na dluzej , ze niby depresja...... ale cel osiagnely byly dluzej z maluszkami