reklama

Mamy z FRANCJI!

reklama
No juz na miejcu troche szok temperatur ale jakos bedzie maly kaszle takim siarczyscie suchym kaszlem w nocy ze szok ..... ale w dzien ok, zoo we wrocku zaliczone a prezent jeszce z garazu czeka :0 bo we wroclawiu siostra mieszaka a dzis zjechalismy wszyscy do babci dopiero .... a zal pomyslec , ze zaraz do francji trzeba wracac i to jeszcze sama ..... ahhhh

Krapyka ale wam fajnie!
dziewczyny a mnie dopadly rostepy na prawym posladku i tylko na prawym. Wiem ze to nie jakas tragedia ale nigdy nie mialam i tak dziwnie. od dawna uzywam krema musteli ale widocznie nie dziala. macie jakies sprawdzone sposoby? Pozdrawiam milego dnia!

Dziękuję za tak miłe przywitanie! :)

Przeprowadzka jest pewna, prawdopodobnie wyniesiemy się jeszcze przed końcem bieżącego roku. Chciałabym do Paryża albo chociaż do Marsylii, tymczasem wyjeżdżamy do Les Sables D'olonne :/ W tej sprawie akurat nie mam nic do gadania, ale cieszę się, bo chociaż we Francji zamieszkam :)

Moja koleżanka kilka lat temu wyjechała do Norwegii, urodziła tam synka, a on mówi tylko po norwesku, w języku polskim nie zna ani słowa, bo ona go nie uczyła i nie zamierza. Także tu rodzi się moje pytanie do mam, które urodziły już we Francji - czy Wasze dzieci mówią głównie po francusku, czy znają choć trochę polskiego? Którym językiem posługujecie się w domu?

O super Kasiu , uwielbiam Les sables :) mam niedaleko domek na wakacje i z pewnoscia tam dojade i w tym roku:)

Syn i corka urodzone we Francji synek mowi i po francusku i po polsku , ja w domu tylko po polsku do nich mowie. Corka jeszcze 3 lat nie ma wiec kombinuje w dwoch jezykach , narazie jej sie mieszaja:)pozdrawiam

fajnie fajnie ale szybko mielo i juz z powrotem w pracy jestem ahhh juz jestem zla.
A przeciw rozstepom to ja oliwka smarowalam albo taki krem niby specjalny dla kobiet w ciazy takie co w sieciowkach kupujesz , czesto je zmienialam jak sie tubka skonczyla; mi sie udalo bez rozstepow ale nie jestem na 100 % pewna , ze to dzieki kremom....

ja tez przy pierwszej ciazy smarowalam sie olejkiem migdalowym. nie mialam nic. nie wiem czy to dzieki temu. a teraz to przed ciaza bardzo schudlam . moze to tez dlatego. dobrze ze narazie tylko na jednej stronie. smaruje kremem tym specjanym przy ciazy. ale one sa bardziej zapobiegawcze niz juz na rostepy. chyba pozostaje mi tylko zmieniac kremy.....

Yasemin, entuzjastka ze mnie jest, nie ukrywam.

Natomiast teraz z tym całym wielowodziem ciężko mi się cokolwiek robi, to pewnie przez świadomość o chorobie mi odbija :baffled:. Na szczęście znalazłam już taki przytulny domek. Les Sables D Olonne, Pays de la Loire, 85100, Francja, Dom jednorodzinny, Numer MLS: 78771065 - Immobel.com
Nie wiem, czy ten link się wkleił :confused:, ewentualnie wstawię jeszcze raz. Na ewentualny spam przepraszam.
Oczywiście skontaktowałam się dziś z tym człowiekiem, który to sprzedaje i wszystkiego się dowiedziałam. Niestety domu nie mam jak obejrzeć, ale tak czy tak zrobię tam remont. Mam jakiś taki fetysz w każdym nowym domu :-D. Jak Wam się podoba?

reklama
Yasemin witaj! u mnie zadno opalanko...pomimo upalow. mam zab madrosci co dwa razy do roku probuje wyjsc i od wczoraj to wlasnie ten drugi raz. umieram gardlo mnie boli i ucho od tego zeba.plus upal tez robi swoje.
ps. olejek na mokra skore :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry