reklama

Mamy z FRANCJI!

HEj !

anucha : dziekuje BARDZO, BARDZO za wszystkie rady! :***

magda : u na splanow niet, ale u mnie zero energii, mam ochote na dzien w pizamie... oby tatus nie wymyslal dzis zadnych wycieczek krajoznawczych ... ;)

gdfzie sie wszystkie podzialy ??
milego dnia !!!!

reklama
magda : ja pisalam wiadomosc i mi nie wyslalo, nie bylo "wyslij wiadomosc" tylko jakie sostrzezenie i niechcaco kliknelam!!!!!!!!!!!!! o w morde jeza! to przez mnie ! jej... PRZE¨RASZAM ! kojarze z episzac klikenalam na to go*no!!!! Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!:baffled::baffled::no::wściekła/y::wściekła/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::dry::dry::dry::-p:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::wściekła/y:

magda : mysle ze nie maja, bo jakby punktami strzelali jak mandtaami z radaru to niedlugo juz by ludiz na forum nie bylo... tymbardziej z ejak widac ostrzezenie dac latwo, nawet piszac odp na post danej osoby ! a przeciez wyludnienie forum nie jets w ich celu... bo ludzie to sens ich bytu... À le przysiegam ze bede pisala powoli i uwazala na co klikam ;)

heja poludniowo:))
JOSEPHINE no " mala" ubieram w ciuszki na lat 5!!!! a we wrzesniu stuknie jej 3! klusek je i rosnie... a ja doczekac sie piatku nie moge -wakacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wypad do Fréjus na tydzien!!!!! kocham to miejsce!!!

a mojego chlopa mam ochote zabic!!! trafilam na oferte pracy na lazuorwym (moje marzenie!!!) uczenie jezyka francuskiego ( moje wyksztalcenie) za 46 euro za GODZINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i cos kolo 26h pracy tygodniow i pensja 4500 euro!!! i ten durny chlop nie chce tam jechac bo on nie chce na poludnie sie wyprowadzic!!!!!!!! cholera!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a dla mnie to wymarzone miejsce do zycia!! nad morzem mieszkac i pracowac!!!!!!!!!!!! poderzne mu gardlo chyba w nocy!!!!!!!!!!!!!!!juz druga taka oferte przegapiam bo pan szanowny woli wioche w beaujolais!!!!! jasny gwint!!!!!

JOSEPHINE, MAGDA ja dostalam kiedys "karniaki" za zamieszczanie postu pod postem bez zachowania rgualminowego czasu (jesli ktos nie odpisze pol godziny to wtedy mozna zamiescic kolejny).

Hej dziewczyny!
A ja mam do was pytanko ;) Szczególnie do tych, które rodziły we Francji i tu też się zaopatrywały we wszelkie rzeczy dla maluszków ;) Chodzi mi o to, czy możecie mi polecić jakieś kosmetyki i potrzebne rzeczy do pielęgnacji noworodków/ niemowlaków? Bo ja to kompletnie się w tym nie orientuję, gubię się, a jeszcze tutaj to już w ogóle... A zapewne wielu rzeczy, które są w PL nie znajdę tutaj, więc wszelkie poradniki i fora internetowe nie za wiele mi pomagają.
Będę bardzo, bardzooo wdzięczna za każdą podpowiedź :)

reklama
Areaksa, ja bym Ci radzila nie spieszyc sie z kosmetykami... chyba, ze szpital kaze Ci przyniesc jakies produkty? W mojej maternite podczas pobytu byly dostepne potrzebne rzeczy: plyn do kapieli, srodek do pielegnacji pepka, pieluchy, chusteczki lub plyn do czyszczenie pupy, sol fizjologiczna do oczu - i ja po wyjsciu kupilam takie same, wtedy wiedzialam, ze maly nie ma alergii bo juz uzywal w pierwszych dniach...Wlasciwie wszystko znajdziesz w aptece, wiec mozesz wyslac meza w ostatniej chwili z lista :):) Gorzej z ciuchami: moj maz teraz juz wie co to spioch, lub body, ale po narodzinach po ciuchy wolalabym go nie wysylac, bo by przyniosl kompletnie nie to co trzeba...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry