reklama

Mamy z FRANCJI!

Dzień dobry :)

zaświadczenie z Krajowego Rejestru Karnego - przy Sądzie Rejonowym danego miejsca zamieszkania. Zaświadczenie dostajesz od ręki, za opłatą chyba ok 50 zł. Wypełniasz wniosek na miejscu, wręczasz i w zamian dostajesz stempelek, że się nie było karanym.

Chyba też jest możliwość załatwienia tych formalności przez Internet. Najlepiej jakbyś weszła na stronę KRK przydzielonego do konkretnego rejonu. Najczęściej te punkty są w budynkach Sądów Rejonowych przypuszczam.

Ostatnia edycja:
reklama
Yasemin- jestem jestem :) no to faktycznie sie nie nudzisz:p mnie tez moglby ktos odwiedzic...

Josephine- tak, caly czas rozmyslam o tym:p oby samo sie przydazylo :D u nas strasznie powoli czas leci, jestesmy cale dnie same i tak czekamy do powrotu m.
Lolka to istny zywiol, nie mam pojecia skad ona tyle sily ma :p

Marzena- dobrze, ze jestes:)

josephine, jeśli chodzi o to zaświadczenie to kosztuje 50 zł. Z tego co słyszałam to trzeba złożyć wniosek do sądu. Jak ja czekałam na taki wniosek to dwa tygodnie, pani w urzędzie mówiła 7-14 dni. No i musi je oczywiście złożyć sama zainteresowana osoba -- to wszystko, co wiem na ten temat ;-)
Jeśli chodzi o mnie to samopoczucie mam beznadziejne -- trzy dni minęły od odsysania, a brzuch mi rzeczywiście po nim nieco zmalał. Byłam przeszczęśliwa, no to myślałam, że to wielowodzie już nie wróci, a tu proszę jaka niespodzianka - z dnia na dzień brzuch urósł mi do rozmiarów po prostu ciąży z trojaczkami! Ja nie wiem, czy to ze mną jest coś nie tak czy z dzieckiem. I teraz nie wiem, czy mi to przejdzie, czy mam iść z tym do lekarza, co w ogóle z tym zrobić. Ale martwię się niesłychanie, nawet przed tym odsysaniem nie małam tak ogromnego brzucha... :szok::baffled:

Hej !

Dziekuje wam za rady ...Kurde ale jak ja mam isc do sadu do PL, specjalnie mam poleciec do PL po papierek...Jakis szok... chryste...nie dam rady...

kasia : nie znam zupelnie wielowodzia, moze to normalna reakcja a gin cie nie uprzedzil, kurcze...Nie dziwie sie ze sie stresujesz... ja bym na penwo sie przeszla, albo choc zadzownila z pytaniem czy to normalne... Moze on anwte nie pomyslal o tym z epowinie cie uprzedzic, moze to normalna rekacja a ty sie niepotrzebnie stresujesz!? zadzown koniecznie, a jak okaze sie ze trzeba isc, to pojdziesz 'en urgence' !

magda : no to bede 3mac &&&& za to zeby sie "samo przytafilo" hihiihihihhi :) a swoja droga to ja w takie przytafianie sie przypadkowe ot juz nie wierze... wiem ze to istenieje, ale ja nie wierze, niehc mi ktos powie jak sie robi wpadke!

yasemin : ja tez dzis mialam kolezanke, ale z dodatkowym bagazem w postaci 2 dzieci, taze kawy w spokoju u nas to nie bylo ;)

czesc kochane ja chwilowo i nareszcie wakacyjnie!!! zapominam o robocie:) pozdrawiam znad oceanu dzieciaki szaleja:) ja mam problemy z internetem tu na wsi bo chyba dom ma za grube mury tu... i nawet na fb nie moge sie pobawic:( tym co w ciazy to pewnie juz wam brzuszki porosly co??? bylam a amsterdamue nawet mialam znajimych z holandii w domu w zeszly weekend z hagi a co pitrzebujesz? pozdrowionka!

reklama
dziewczyny pomozcie mika corka ma co prawda nieflugo 3latka. ale ma smoczka na noc i na sieste:(tylko zecgo zapodziala dwa dni temu...caly czas za nim wola ale udaje jej sie usnac bez jakis placzow. wczoraj bedac w sklepie spodobal jej sie parasol wiecue typu hello kitty wiec go jej kupilam mowiac ze to zamiast smoczka bo teraz jest juz duza,wczoraj szla spac z parasolem...chyba nie warto juz jej dawac nowych smoczkow.... tak mi sie wydaje,moj juz kupil ale je schowakam:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry