reklama

Mamy z FRANCJI!

Bonjour !

ehhh :wściekła/y: Napisałam post, miałam wysyłać ... i coś nacisnęłam na klawiaturze i wszystko poszło... w kosmos:wściekła/y:

Krapyka - te tabletki o których wspominałaś to zapewne DIANE 35 - lekarze przepisuję je na wypadnie włosów i pryszcze, a dodatkowo są środkiem antykoncepcyjnym. Tylko należy pamiętać, że nie wolno ich stosować dłużej niż 3 lata !!!
Po 3 latach jest wysokie ryzyko wystąpienia zawału serca i chyba choroby z wątrobą ? Nie chcę zmyślać, należałoby przeczytać ulotkę. Lekarz ma obowiązek poinformować o Tym pacjenta i ostrzec aby bezwzględnie pilnował, aby nie upłynęły 3 lata.

Jakiś czas temu media podawały inf. o śmierci dwóch kobiet (chyba z Fr) przyczyną miały być te tabletki. Rozmawiałam z gin. na ten temat i powiedziała, że tak to możliwe ale po 3 latach - bo do tego czasu żadne badania nie mówią o niebezpieczeństwach. Są tak samo ryzykowne jak każde inne leki antyk.

reklama
Ja mialam takie teorie, ze trzeba dziecku wytlumaczyc, dlaczego nie powinien trabic, ze to przeszkadza...ale dzis wiem ze moj nadal by trabil...
Mialam tez teorie, ze trzeba odwrocic uwage, zaimprowizowac teatrzyk lub zaproponowac piosenki, dzis wiem ze moj nadal by trabil. Z zdwojona sila..
Kiedys mialam teorie ze nie ma niegrzecznych dzieci tylko sa zli rodzice. Dzis mowie sobie ze szkoda ze nie ma na rynku kajdanek dla dwulatkow. Ale z kajdankami moj by trabil nadal tak wlasciwie...
:):):)

Ja mialam takie teorie, ze trzeba dziecku wytlumaczyc, dlaczego nie powinien trabic, ze to przeszkadza...ale dzis wiem ze moj nadal by trabil...
Mialam tez teorie, ze trzeba odwrocic uwage, zaimprowizowac teatrzyk lub zaproponowac piosenki, dzis wiem ze moj nadal by trabil. Z zdwojona sila..
Kiedys mialam teorie ze nie ma niegrzecznych dzieci tylko sa zli rodzice. Dzis mowie sobie ze szkoda ze nie ma na rynku kajdanek dla dwulatkow. Ale z kajdankami moj by trabil nadal tak wlasciwie...
:):):)

:-D:-D:-D
Anucha, ja mam teorię, że prościej byłoby dziecka po prostu nie sadzać na fotelu kierowcy...i nie pokazywać mu w jaki inny sposób można bu tu wykorzystać klakson ku jego uciesze, zachęcając jednocześnie do potrąbienia sobie przez kilkanaście razy w samym środku osiedla mieszkalnego co by okoliczni mieszkańcy troszkę się rozerwali ... :) :) :)

Instruktor prawa jazdy we właściwym czasie mu wyjaśni o co chodzi z tym trąbieniem i na pewno pouczy, że w strefie zamieszkania i w nie uzasadnionych przypadkach jest to zwyczajnie niedopuszczalne hahaha ;)

Swoją drogą to niektórzy dorośli trąbią w celu ponaglenia znajomego co by szybciej się ruszył z domu i zszedł - więc może powinnam następnym razem bardziej łaskawie spojrzeć na trąbiące sobie nieustannie dziecko i przygłuchych rodziców stojących obok ;) Postaram się - obiecuję ! ;)

Anucha z tym halasem to z tego co obserwuje to znajomi na poczatku kupuja te spiewajace odkurzacze, farmy, mini pianinka a po tygogodniu wyjmuja baterie ;) albo czekaja z niecierpliwoscia az sie wyczerpia i zabawka umrze smiercia naturalna :( ;)

reklama
czesc dziewczyny nie to nie byla diane napewno ale jak wroce to moge poszperac w papierach z ciekawosci chyba na s sie nazwa zaczynala...a ja dzis do noirmoutiers pojechalam super wycieczka nie przesle wam zdjec bo mi zaraz bateria padnie ale zgooglujcie sobie bo ciekawe miejsce to jest! jak jest przyplyw to ocean zalewa droge i nie mozna na wyspe wjechac:) karen chodzi spac z parasolka swoja ekipa pluszakow i o zgrozo odnalazla starego smoczka!!!!!brrrrrrr lezal miedzy surdzeniami w aucie 3 dni juz,prawie sie poplakalam bo juz spala bez i prawie go nie wolala , zadawalala sie parasolka a tu masz : ja prawie placze pol z nerwow pol z zalamania a karen skakala ze szczescia ! i co tu teraz poczac???????????

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry