reklama

Mamy z FRANCJI!

hej !

dziulka : super ze wczasy sie udaly ! i brawo dla malej ! :)

a o sluzbie zdrowia ogolnie jak i o platnych porodach w PL to sie wogole nie bed eywpowiadac, zeby sobie dnia nie psuc... :/

maz wrocil dzis po urlopie do pracy. wiec jestem sama z organizacja ... o 19 przychodzi niania na casting, zobaczymy ...

reklama
areaksa ja tez sie podpisuje pod slowami anuchy . ja na przyklad mialam cesarke i maz nie mogl przy mnie byc( i tak bylo mu to na reke bo nawet przy naturalnym porodzie nue chcual byc....)

Dziulka - witam po wypoczynku :) Super, że masz odważną córę. Dzieci to w ogóle są takie beztroskie niczego się nie boją (no może za wyjątkiem nocnych potworów) ;)

Josephine powodzenia w wyborze odpowiedniej opiekunki ! To musi być ciężki wybór - łatwiej byłoby mi chyba wybrać, który kabel przeciąć, aby bomba nie wybuchła niż wybrać odpowiednią osobę do opieki nad dzieckiem :baffled:

Krapyka – musisz zainscenizować zaginięcie smoczka część 2 – chyba nie masz wyjścia ;) Albo zapytać córeczki co macie teraz zrobić… Bo przecież parasolka była zakupiona zamiast smoczka – a skoro smoczek się znalazł to parasolkę należałoby by może oddać ? :/ Może powie, ze woli jednak parasolkę, zamiast smoczka albo bardziej prawdopodobne to, że się rozpłacze tak, że na końcu drugiej ulicy będzie słychać ;)

Anucha - no niestety z tymi Diane to głośno było i wiele z nimi sprzecznych informacji.

Ps: Dziewczyny mam pytanie do Was - pewnie nie raz zadawałyście je swojej gin. Co sądzicie o zachodzeniu w ciążę po tabletkach ant. ??? Są dwie szkoły.
1) Odczekać jak najdłużej, aby organizm się oczyścił 2) Działać szybko po odstawieniu

Moja gin. uważa, że spokojnie po pierwszym cyklu po odstawieniu można działać, a jak kiedyś w necie podczytywałam to większość kobiet pisze, że lepiej z pół roku odczekać. Przyznam, że ja też zawsze w ten sposób do tego podchodziłam, aby jednak minimum kilka cykli przeczekać dla pewności.

yasemine : dzieki ! niania anulowala spotkanie wieczorne, bo jej za daleko... ohhh...zmotywowani ludzie, zmotywowani ... no ale coz ... bedzie ciezko i uwielbiam twoje porownanie do przecinania kabelka bomby : dokladnie tak! spokojna jetsem o tyle ze nie stresuje sie z eoddam dziekco w zle rece i nie bed etego widziec, czy sie dowiem po X miesiacach ... Bo ja po prostu bed ena miejscu, wyjde to tu to tam, ale nie tak ze nie bede widziec caly dzien co sie dzieje ! o tyle sie pocieszam takim to argumentem...À le stre si tak bedzie mega mega

a odnosnie tabletek to ja dzialalam zawsze po odstawieniu. to jets tylko i wylacznie moje i na czele mojego gin. ( bardzo porzadnego i znanaego specjalisty) zdanie ale ja troszke dostaje wyzszego cisnienia jak slysze typowo polska nagonke na oczyszczanie sie przez pol roku ... tabletki wspolczesnej generacji juz nie pamietam ile dokladnie mi mowil moj ginekolog ale sa ulotnione z organizmu po BARDZO KROTKIM CZASIE... tydzien dwa, nie pamietam... À le bardzo krotko i mozna sie starac ( wg bynajmniej tutejszej JEGO szkoly) od raz w nastepnym cyklu ! jesli odtsawienie na kimlka m-cy to bardziej przez to ze trzeba unormowac cykle ktore po odstawieniu zglupialy i nie wiadomo kiedy na owulacje polowac, niz odczekiwac zeby sie ulotnilo cos czego jets tyle ze wystarczy raz zapomniej tabletki i przy nieboecnosci 12-24 godzinnej mozna znalmezc bo juz to nie chroni ...!!!!!!!!!!!!

Josephine ... w takim razie, nie ma takiego stresu jak będziesz na miejscu ;) Najgorzej jak rodzice muszą iść do pracy, a maluch siedzi z obcą opiekunką i nikt tak naprawdę nie ma 100% pewności co się dzieje. O ile 6-7 latek by coś powiedział /chociaż to też nigdy nie jest tak do końca/ , to o tyle taki dajmy na to 2 latek jak ma się poskarżyć ? :/

Dzięki za opinię w spr. tab. zawsze jak mam jakieś wątpliwości to pytam gin. o wszystko, ale jak się naczytam opinii w necie to później głupieję.
A swoją drogą to tak jak piszesz, zapomnisz tabletkę z 12 godz. opóźnieniem i już Cię nie chroni w pełni.

YASEMIN slyszalam ze po tabletkach anty (odstawieniu) czesto zdarzaja sie ciaze blizniacze....

a ja wlasnie pomylam podlogi zrobilam dwa prania, glizd na siescie wiec chwila spokoju:)

YASEMIN slyszalam ze po tabletkach anty (odstawieniu) czesto zdarzaja sie ciaze blizniacze....

a ja wlasnie pomylam podlogi zrobilam dwa prania, glizd na siescie wiec chwila spokoju:)

Dziulka też o tym słyszałam - ale nie wiem ile w tym prawdy, a ile mitu ;) Właśnie ponoć zaraz po odstawieniu tabletek jajniki są pobudzone czy coś.

Ps: Ja też już pranie zrobione, podłoga umyta, kwiaty podlane, kuchnia lśni - może jeszcze wezmę się za szafę ...ale póki co siły na nią zbieram bo się przydadzą ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry