reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z FRANCJI!

reklama
hej
dzieki za mile przyjecie:)
i dziekuje rowniez za gratulacje:)
dzidzius? w ogole nie planowany, taka mala surprise:) ale jestesmy bardzo zadowoleni bo tym razem chyba bedzie coreczka:) ale konfirmacje bedziemy miec dopiero na nastepnym usg:) ktore mam w mikolaja

josephine gratuluje przeprowadzki:) nie ma to jak wieksze mieszkanko!

bylo pytanie o zwiazkach....ja mam meza polaka:)
telewizje w domu mamy i pl i fr
ogladamy roznie

wiecie istnieje inne forum gdzie jest rowniez watek mam z francji:) na ktorym udzielalam sie ostatnio:)

lece na sniadanie

hej wszystkim.... boze... wstalam znowu niewyspana...zasnelam ok. 1h30 obudzialam sie oK. 3 i 6... teraz o 9h15 jak synek wstal... padam... nienaiwdz etakiego przerywanego spania, sklejania pasazy po 2 godziny lub nawet nie...

dziulka : najlepszego dla corci!!! pierwszy krytyczny miesiac za wami! ;)

akwarelka : moj maz ma taka prace, ze obojetnie gdzie mieszkamy, ma jej duzo... na 7 jest w biurze juz, wraca najczesiej miedzy 20 a 21, ale sa okresy (tzw.rezultaty), ze do oporu "az skonczy", wiec nawet 24-2... a po tej 2giej znow pobudka i jazda nawet wczesniej di biura... srednio dwa razy w miesiacu jest za granica... wiec my i tak sie widujemy tylko w wieczory i weekendy... jest o tyle dobrze, ze on uwielbia swoj zawod, wiec sie nie meczy, nie zmusza... minus taki, ze nie moze go wykonywac na pol etatu... a dla rodzinki : mi to pozwala nie pracowac, zajac sie w 100% dziecmi. A wersal wybralismy wlasnie dlatego, ze choc bedzie mial 20min dalej, w weekendy jets tam spokoj wiekszy, bardziej rodzinnie, ogrody itp
a tutaj w weekend mamy mase ludzi i halas..
a co do ksiazki... to mi obojetne, ale i tak juz nie czytam... jestem zbyt zmeczona... :(

aha... dziewczyny ja nie mam polskiej Tv!! nigdy sie tym nie zajelam a jak jade do Pl to sie wkurzam, bo mam ochote poogladac stare filmy, seirale, albo nie znam nowych aktorow, piosenkarzy, programow rozrywkowych typu taniec z gwiazdami itp... jezu... ja przez brak tv nie wiem w ogole co sie dzieje w polsce! o wyborze nowego prezedenta dowiedzialam sie kilka dni po z francuskiej tv, a o powodziach od francuskiej saisadki!!!! wstyyyd wiem :////////

a jesli chodzi o zwiazek, to moj maz jest francuzem.

dziewczyny jakie macie plany na dzis?????
ja mam w planach chyba nerwy i bol glowy... ide zrobic kawe i sie snuc po mieszkanku :) jestescie na podgladzie, komp wlaczony :)

ja właśnie robię sobie kawę:) należy mi się po wczorajszym dniu!
musze isc do banku, bo mi cholera karta nie działa! nienawidze swojej doradczyni, bo ona tylko mi mówi - c'est impossible.... mais vous etes sure??
brrrrr!!!!! a moja karta w sklepach jest bezużyteczna!!
od miesiąca czekam na nowe czeki, ona pewnie zapomniała o tym zgłoszeniu i teraz musze łazić do banku obok merostwa, zeby siano wypłacać..... a mi cięzko i wolałabym sobie zapłacić karta czy czekiem i nie łazić dalej niż musze

hej antylopka :)
no niezla istoria z bankiem... jaki masz bank???? LCL moze ?????
moze najedz delikatnie na babke ze co to za profesjonalizm, nie po to placisz, zeby spacerowac sobie w ciazy, tylko zeby moc karty uzywac!!!! za darmo jej nie masz, tylko placisz!!! niech ci zmienia karte, albo zmienisz bank!!! boze, co oni sobie mysla, mnie to przerasta... placisz i jeszcze masz wrazenie, ze powinans byc wdizeczna, ze ci laske robia... typowo francuskie!!! :)
a juz najlepszy jest syndrom sprzedawczyni francuskiej, ktora jak wchodzisz do sklepu do wzdycha i robi miny i daje do zrozumienia ze jej czas zatruwasz... bo przez telefon gada...albo b. sie wymadrza w rozmowie z koleznka i podchodiz po 6 minutach, bo miala wazne sprawy dyrektorskie do zalatwienia :) moja najlepsza akcja jaka mialam to spacer po butikach luxe z tesiowa i znajoma rodziny : w sklepie u diora - znajoma chciala sobie plaszcz kupic... oglada rozne, wpadl jej w oko jeden, pyta o cene :a sprzedawczyni "il est vraiment beau, mais il est vraiment cher pour vous"!!!! POUR VOUS???? czaicie???????
znajoma zdebiala, a ja zimna krew i paskuda na takie akcje... pytanie: "a ile kosztuje... o faktycznie, bardzo drogi, pewni kilka mieisecy pani pracy, co????" BURAK. To co biezemy plaszczyk? ten czy inny? ten ok, to proszepani go zapakowac! milego dnia i milej koncowki pracy zyczymy :) au revoir :)

ehhh..ludzi... szkoda gadac... a bank antylopku zalatw, bo jak masz ciagle takie numery, to szkoda nerwow
ja teraz juz powiedzialam stop i jak mam takie akcje to sie nie szczypie, albo zakanczam kontrakt (lub mowie, ze to zrobie jak nie ebdzie reakcji), albo dzwonie/ide do przelozonego
za bardzo sie kiedys takimi akcjami stresowalam i teraz powiedzialam ze oszczedzam energie i czas; jak cos jets nie tak to ide tam gdzie bedzie ok

a my TV i telefon mamy z free i nie mamy polskiej niestety... a teraz coraz abrdziej bym chciala miec, zeby nawet maly mogl ogladac bajki po polsku...

Ostatnia edycja:
ja jestem pyskata z natury i już jej powiedziałam, że zmienię konto, bo ona mi łaski nie robi. A jeszcze kiedys mi powiedziała: bo może pani nie rozumie jak to funkcjonuje? a ja do niej, tak, u nas ciągle kartki na żywność! minę miała podejrzewam podobna jak babka z Diora, hehe
Chcę zmienić na HSBC, poleca mi koleżanka z pracy, która dużo podróżuje i mówi, że wszystkie płatności łatwo i sprawnie jej przechodzą.
tv właśnie dlatego wzięłam w SFR, bo jest polska tv, a od czasu do czasu fajnie jest pooglądać.

my wczoraj mielismy spokony wieczor- od 21-0.30 nie bylo slychac dziecka:)) potem wstala zjadla przebralam ja i lulu od razu do 4h:)) a od 4h!!!!! diabel wcielony!!!!!!!!! cyc+butla i oczy jak 5 zl do 6.30 i zero negocjacji zeby spala!!! przytulanie nie dalo efektu, po prostu nic!!!! w koncu z bezradosci wywalilam ja do spania -zaczela sie drzec ze ona nei chce spac-to ja smoczek w buzke i surowym tonem: teraz spimy kochana!! -cisza zapadla. potem moj wstal do pracy zabral jej smoczek ( unikamy jak ognia) i mloda pospaa cale 1.5h... kurna zas wstalam we lbie bol, oczy z orbit -zas cyc + butla i kuuuuuuupa -ja przewijam a ona mi dorabia na miejscu ze wszystko co na przewijaku bylo musialam wymienic... no i mloda nei chciala spac potem tez... w koncu sie uspila po 9.20 wiec pobieglam do spania i ja i wstalam teraz.... kurde co za uparciuch z niej nieraz... dzis mija miesiac juz!:)

reklama
dobrze, jej powiedzialas :)
ja nienaiwdze takich akcji, ale zauwazylam juz nie raz, z ejak sie nie postawisz to tobie na plecy wejda i sie przykleja jak skorpua, zebys nosil :)
facet z agencji przez ktora sprzedalismy mieszkanie juz od 3 tyg nie dzwoni :) probuje do meza, a maz go do mnie kieruje, a tu cisza, jakos sie do mnie dodzwonic nie moze :) pojechalam po nim, bo ta para, ktora kupila mieszkanie chciala co chwile robic wizyty, a to tesciom pokazac, a to rodzicom... wkulam sie i jak pojechalam po facecie, ze poki co to przez 3 m-ce to my tu jeszcze zyjemy, mamy nasz rytm i nasze sprawy, bylo kilka wizyt, mieszkanie sprzedane to reszte wizyt beda robic juz jak sie wprowadza...a nie ze on mi proponuje 9 rano przed ich praca, albo 19 jak mi dzieciak spi do 9h30-10 jeszcze niedawno a pozniej mam kapanie jedzenie i inne... no i to dzis jest dzis cisza... :)

antylopka HSBC polecam bardzo!szwagierki przyszly maz pracuje u nich, tylko w londynie. ja mam barclays i bnp paribas i tez nie narzekam. zwlaszcza barclays jest super, nastawieni sa na satysfakcje klienta, zalatwiaja wszystko! papiery wysylane w oiagu godizny-kilku godizn po telefonie. asystent dzowni jak tylko jakas wazniejsza operacja jest, wplyw/wyplyw wiekszej gotowki. pelna kontrola na codzien! naparwde super! a na livret A dla malego mamy zwykla poczte - ale jako banku to raczej nie polecam na codzien, to byl moj pierwszy "studencki" bank i katastrofa byla...

aha a ja wczoraj znow wycieczka do sympa i monoprix pod twoje okna :) i do sklepu zabawkowego szukac maskotki lub lalki oui-oui
ale nie znalazlam, wiec wzielam kolejna ksiazeczke... musze gdzies wyczai ta lalke, moze w toys przed swietami zrobia...

Ostatnia edycja:
Do góry