reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Mamy z Irlandii!!

Hej dziewczynki
A ja mam dzisiaj kolejna nieprzespana noc za soba:eek: Normalnie deprecha!!!
Adzie ida te cholerne trojki i jakos wyjsc nie moga. W dzien tez marudzi i normalnie jej nie poznaje:szok: Slini sie przy tym i wszystko wkolo... Niech to sie juz skonczy:-(

Hej laseczki ale zimno syna szykuje do PL szkoły ciepło go ubieram obiecał że nie będzie biegał :tak:ewelcia -oj ja też już zrobiłam zakupy nie raz okazyjne wyparzacz Aventu za 4€ zabawka fishera duża za 1€ a nianie kupiłam od aninaczki angelcare z monitorem oddechu świetna sprawa :tak:jutro Andrzejki czyli ostatki co tu wymyślić lanie wosku:-D
To faktycznie masz glowe do zakupow!!!:-) Jak mi sie czasem zdarzylo jakis lumpeks w PL odwiedzic, to nigdy nie potrafilam nic dla siebie znalezc a w tym samym czasie moja kolezanka wychodzila z pelnymi siatami swietnych ubran:szok:
Dobrze, ze wspomnialyscie o tych Andrzejkach, bo ja totalnie zapomnialam. Odliczam tylko do czwarku a inne daty mi teraz nie w glowie:-D
I na lanie wosku tez sie skusze:-D
Emili a ostatki nie sa przypadkiem po karnawale:-);-):confused2:

Milego dnia wszystkim

reklama
Hejka
(...)
Pauletta82-mięsko mielone(0.5kg) mieszałam z podsmażoną cebulką(1) z pieczarkami(kilka sztuk-jak kto lubi),dorzuciłam żółtą papryczkę(pół) pokrojoną w kosteczkę,jajko,jedną kajzerkę,sól,pieprz,obtoczyłam w bułce tartej(niektórzy do srodka wsadzają ugotowane jajka na twardo),wsadzam do takiej blaszki-keksówki,którą najpierw wyścielam folią aluminiową,polewam tłuszczykiem,który został ze smażenia cebulki,i co baaardzo ważne podlewam odrobiną wody(centralnie po mięsie-tak troszkę więcej niż 1/4 szklanki)-żeby mięsko nie było suche,przykrywam folią,do piekarnika na pół godz.w 200stopniach,po tym czasie odkrywam folię i piekę jeszcze jakieś15,20min-aż zacznie ładnie się spiekać z wierzchu.Ot i cały przepis.Mam nadzieję,że spróbujesz i Ci posmakuje:tak::-)
Anineczko,Kasiu-przepraszam drogie Panie Moderatorki,że na tym wątku o kulinariach wypisuję,ale wiecie same jaki ze mnie leniuch:sorry::zawstydzona/y:(ach ta niedobra ja;-))
Joannn-już choineczka Wam przyświeca?Super...Ja wczoraj puki co nadmuchałam św.mikołaja,którego nabyłam w sklepie za2euro,a choineczka stanie pewnie w przyszły weekend-bo przy Mamie nie będę ubierać(w moim rodzinnym domku nadal panuje tradycja ubierania choinki w Wigilię rano)
(...)
Tak się ładnie mieni światełkami, że od razu ją wypakowałam i postawiłam :tak: a Patryk jaki zadowolony :happy:
Co do przepisu - też skorzystam a jakże :-) thx
(...)
To faktycznie masz glowe do zakupow!!!:-) Jak mi sie czasem zdarzylo jakis lumpeks w PL odwiedzic, to nigdy nie potrafilam nic dla siebie znalezc a w tym samym czasie moja kolezanka wychodzila z pelnymi siatami swietnych ubran:szok:
(...)
To dziewczyny macie szczęście z tymi pewexami (czyt.lumpexami). Ja ostatnio czatuję na półkę na buty z wieszakiem na kurtki i lipa.. :crazy: Też mam takie szczęście jak Mama_ady :-D
Miłego weekendu laski :rofl2:

asienka r- nasze panny wczoraj to sie chyba zmówiły, ja miałam dokładnie to samo z Asia:-(, nic nie pomagalo tylko noszenie na prosto, nawet karuzelka nad łóżeczkiem:no:, a może czuła ze babcia ostatni dzień- dziś moja mamcia wróciła do PL niestety,oby dziś było lepiej, zjadła rano ładnie pobawiła sie trochę i znów śpi :-)miłego dnia:-D

Ciao dziewczynki!
Alez mamy dzis sloneczny dzien nie!!?? No po prostu pieknie, tylko zimno!:-)
Al dzis postanowil rozpoczac dzien o 5 rano. Co ja mu cyca dawalam, zeby spic to mnie gryzl!! Ale wkoncu kolo 7 zasna i spalismy sobie do 9. :-) Potem zjadl duze sniadanie i znow spi. Zrobilam mu kasze na swoim mleczku i az mu sie uszy trzesly tak wpylal:-)

Pauletta- nie dziwie sie, ze szybko czytasz. Ja to wogole sie przenioslam w ta ksiazke i swiata poza nia nie widzialam dopoki nie przeczytalam wszytskich czesci :-)

Asienka- nie mam juz chyba Twojego maila wiec podeslij to ci wysle:-)

Ja sie tez musze w koncu wybrac kiedys do lumpu ale nie mam narazie jak. Wszytskie sa w centrum a ja niemoblina. W POlsce uwielbialam sie szlajac po wszystkich i polowac na super okazje:-)

Dziewczyny, czy ktoras z was kupowala moze w Argosie te najtansze glosniki do kompa (9.99e)? Bo nie wiem czy beda jakos w miare dzialac, czy totalna lipa, a nie mam teraz kasy na super sprzet. ;-)

No, a tak to juz chyba nic nie mam do powiedzenia ciekawego:-D Czekam na A i jedziemy na zakupy do Foodlandu, a potem zabierzemy Ala i psa na jakis spacerek. :-)

Witam się i ja.
A u nas mglisto :tak:
I dalej mróz trzyma.

Widzę,że nie ma Wolfii ale jak już będziesz to w Eurospar na Fairgreen są te pudła pampersów po 8.99 :tak::tak:

Zimo coś w chacie :confused2:
Idę się rozgrzac przy odkurzaczu :sorry:

Joannn-cieszę się,że i Tobie przepis przypadł do gustu...oby tylko smak też nie zawiódł:tak:A choinki...zazdroszczę-poprostu uwielbiam ten klimat jaki wprowadza do całego domku,i mieszkańcy też wchłaniają świąteczny nastrój:tak::-)
MamoAdy-zupełnie tak jak ja.Podczas gdy moja znajoma zakupuje w tzw.lumpie dosłownie wszystko-meble,ciuchy,duperele typu wazoniki,świeczniki,obrazy,ja nigdy,ale to nigdy nie mogę natrafić na nic fajnego:-(A po przeprowadzce do Cashel to o secendhendach mogę zapomnieć,bo tu nie ma takowych.Nie,no jeden jest,ale byłam tam tylko raz i więcej nie wejdę:-p
Dziś mój J zawozi prezent urodzinowy naszej znajomej.Nie miałam pomysłu,więc kupiłam Sliczniutki wazon i kwiatki do środka.Jak myślicie,może być,nie robię tzw."wiochy"?:sorry:.
Uciekam znowu,bo piszę z Danielkiem przy cycu,a nie wskazane raczej jest jego przebywanie w pobliżu komputerka i jego fal:sorry:
Miłego popołudnia i zabaw andrzejkowych(choć same andrzejki tak naprawde są w poniedziałek...ale już się nie czepiam)

Jestem i ja:-)Witam wszystkie piękne panie:tak:
U nas też takie "rozrzedzone mleko" na dworze i 0st.Brrr..Ale ja lubię takie rześkie,mroźne powietrze.Nie ma to jak troszkę się przemrozić,a potem do ciepłego domku wskoczyć,pod ciepły kocyk z ciepłą herbatką.:tak:
Ja dziś dostałam @ i wcale nie jestem szczęśliwa z tego powodu:no:Tzn.spodziewałam się tego bo przecież nic konkretnego nie wykonaliśmy w wiadomym kierunku,ale przecież mogło coś pójść "nie tak"-jak dla mojego męża,a coś"tak,tak!"dla mnie:tak:Jakimiś szyframi piszę,ale wszystkie jesteście wtajemniczone to chyba wiecie o co mi biega:sorry:Wcale nie obraziłabym się jakby się nie pojawił:sorry:Cieszę się natomiast,bo to pierwszy@ od 4 lat taki bez tabsów i bałam się,że z bólu się będę zwijać(jak przed ciążą),ale nic a nic:happy:.Nawet,co dziwne cykl dokładnie 28-dniowy:tak:,a kiedyś miałam 35-dniowe.Super się czuję więc jest ok:cool2:
Tego samego raczej mój P powiedzieć nie może:eek:Że tak powiem-dogorywa w łóżku i nie daje zbyt wielu oznak życia
BlurryDrunk.gif
menel.gif
pijaki_199.gif

Pauletta82-mięsko mielone(0.5kg) mieszałam z podsmażoną cebulką(1) z pieczarkami(kilka sztuk-jak kto lubi),dorzuciłam żółtą papryczkę(pół) pokrojoną w kosteczkę,jajko,jedną kajzerkę,sól,pieprz,obtoczyłam w bułce tartej(niektórzy do srodka wsadzają ugotowane jajka na twardo),wsadzam do takiej blaszki-keksówki,którą najpierw wyścielam folią aluminiową,polewam tłuszczykiem,który został ze smażenia cebulki,i co baaardzo ważne podlewam odrobiną wody(centralnie po mięsie-tak troszkę więcej niż 1/4 szklanki)-żeby mięsko nie było suche,przykrywam folią,do piekarnika na pół godz.w 200stopniach,po tym czasie odkrywam folię i piekę jeszcze jakieś15,20min-aż zacznie ładnie się spiekać z wierzchu.Ot i cały przepis.Mam nadzieję,że spróbujesz i Ci posmakuje:tak::-)
Joannn-już choineczka Wam przyświeca?Super...Ja wczoraj puki co nadmuchałam św.mikołaja,którego nabyłam w sklepie za2euro,a choineczka stanie pewnie w przyszły weekend-bo przy Mamie nie będę ubierać(w moim rodzinnym domku nadal panuje tradycja ubierania choinki w Wigilię rano)
Po raz;-):robię tę pieczeń w przyszłym tygodniu:-D
Po dwa:ja sobie nie wyobrażam zdążyć ubrać choinkę w wigilię:confused2:
Witam sobotnio:-)
Po wczorajszym trudnym dniu z Anią odzyskałam moją córeczkę. Była taka marudna, że szok. Pomagało tylko noszenie jej pionowo, żeby wszystko mogła widzieć. Taka ciekawa świata jest ta moja mała, że szok. A co to będzie jak do Polski polecimy, tam wszystko dla niej będzie nowe (czyt. ciekawe)
Ale w Polsce będzie więcej rąk do noszenie,więc spokojnie
oki.gif

Idę pranko powiesić.

No faktycznie mrozno dzisiaj.Sloneczko swieci wiec zrezygnowalam z drzemki Maxa i wyieramy sie zaraz na dlugo spacer.Wyorzystam jeszcze wozek kilka razy poki moge,bo na nogach raczej do miasta nie pojde (dla Manka za daleko a nosic nie mam zamiaru)a samochodem co to za spacer.
Apotem jak wroce nie wskocze jak Tichonek odrazu pod kocyk ale do sprzatania moich 4 lazienek !Maz dzis w domu wiec musze skorzystac.A jutro zaplanowalismy dzien mega leniwy.Tv,herbatka,kocyk ..i...:-D:-D:-D;-)
No to lece mamunie,do wieczorka:-)

reklama
misia gdybym mogła tylko tą książką bym żyła no ale taki mały szkrab mi tu lata i od czasu do czasu wymaga mojej uwagi :-) jakbyś miała ochotę to ja jestem mobilna i mogłabym któregoś dnia podjechać poszłybyśmy razem na podbój second handów a ja przy okazji bym sie dowiedziała gdzie one są:tak::tak:

Do góry