reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy z Irlandii!!

witam ja tez mam Polska tv ale abonamet tv trzeba płacic ok 170 na roka jesli sie zwleka lub oszukuje to nakladaja kare ok 600 euro i pozniej wiecej. można miec tv i nawet go nie uzywac ich to nie interesuje takie życie:)a nawet jak sie nie mowi po ang to oni maja pisma i pracownikow zeby przetlumaczyc dla tych niechcacych zrozumieć :)

a zmieniajac temat to udalo mi sie zaszczepic malego na pneumokokii zaplacilam tylko administration fee 20 euro u mojego gp. bylam w szoku bo w polsce ciezko bylo dostac szczepionke. i tutaj za kilka mies lekarze maja miec treningi zwiazane z tym szczepieniem i to beda szczepienia darmowe dla dzieci tak mi mowila moja lekarka.

pozdrawiam

reklama
Hejka

Jeszcze nie zdazylam podziekowac za gratulacje.Tak wiec:dziekuje :-)
My czujemy sie dobrze,ale czeka nas wielka zmiana w zyciu ;-)
Opuszczamy Tuam na rzecz Dublina :-(
No moze nie samego Dublina,ale maz dostal tam lepsza prace i bedziemy szukac mieszkania pod Dublinem.
Ja na czas przeprowadzki zjezdzam do Polski.Juz 6 grudnia lece i mozliwe,ze wroce dopiero po 14 stycznia.
Jejku ale sie boje :eek:
A tak lubie ta nasza wioche Tuam:sorry::-(

Czy sa jakies mamy spod Dublina? Kilkock,Lexlip?

Mlody nam rosnie jak na drozdzach. W srode skonczyl 2 tygodnie.
Ehhh tyle bym chciala Wam napisac,a niewiem od czego zaczac....

Temat telewizji byl juz poruszany na tym watku,tak wiec nie bede sie powtarzac:sorry:
Kamciu jak Twoj Oliwierek.Pewnie juz smiga na noziach :tak:

hejka

Kamcia..kiedy szczepilas malego?? u kogo?? i czy z wyprzedzeniem sie umawialas na ta szczepionke?? ja mojego tez chce teraz szczepi tzn na poczatku grudnia jak skonczy 2 latka...no i powiedzcie mi jak tu jest z bilansem 2 latka??

hejka
no i powiedzcie mi jak tu jest z bilansem 2 latka??
Antek juz mial bilans.
Przysla do Ciebie list z data.
A na bilansie zostal zmierzony i zwazony.
Pani dala mu ksiazeczke z obrazkami,ale moj mlody wogole nie chcial wspolpracowac.
Pani chciala zobaczyc jak gada,a on nie chcial gadac:no::-p:-D
No i to tyle.
Nie bylo zadnych badan :no:

no to nie wiem czy mi cos przysle :-D bo napewno moja 2 polowa nie zmienila adresy ale luzik zadzwonie albo przejde sie i zapytam co i jak a zapytalam o ten bilans bo w Pl przyszlo mi zawiadomienie ze mam sie stawic a mowilam debilka w przychodni ze nas nie ma i niebedzie w kraju co za ciemniaki :-D

a jak mowa o tym ze pani doktorek chce zobaczyc jak mowi to nie zobaczy bo moj wiecej jeszcze po swojemu niz normalnie

a jak mowa o tym ze pani doktorek chce zobaczyc jak mowi to nie zobaczy bo moj wiecej jeszcze po swojemu niz normalnie

he he to tak jak moj.:-D:-D:-D
A pozatym to walnal tylko gwiazdorski usmiech i nic wiecej :sorry:
Na szczescie pani doktor powiedziala,ze na nastepnym bilansie napewno sobie pogada z Antkiem bo nastepny bilans bedzie za 1,5 roku.

Zadzwon sobie tam. Antek mial bilans w miesiac po 2 urodzinkach.

a teraz jak sie przeprowadzimy to wszedzie trzeba bedzie dzwonic i zmieniac adres :wściekła/y: i to mnie wkurza najbardziej :eek:

anineczka to udanej pzreprowadzki i milego cieplego pobytu w Polsce.my lecimy 18 gr. a wracamy 14 st. juz licze dni.super.
didi wystarczy do nich podejsc lub zadzwonic i zaraz sie dowiesz lub dostaniesz poczta.
my mielismy dopiero bilans ten na 9mies. sprawdzali sluch,wzrok,wage,wzrost,jak siedzi,jak chodzi-bo za lapki juz wtedy chodzil.i jego meskie sprawy,wiecie o co loto.
wsio ok.tylko do wagi mieli male ale.duzo mnie pytali i kazali zebym ja pytala.polecili mi mleko aptamil,ktore Dawid polubil,bo bylam juz zdolowana ze zadnego mleka nie chce.probowalismy 4 rodzaje.
ale u nas dzis leje.masakra.:baffled:

u mnie tez leje i nic mi sie nie chce:dry: a musze isc do sklepu ..do bukmahera czy jak to sie pisze i obstawic jakies mecze bo moj zostawil mi liscik ..ehhh:-D
mlody szaleje , a mnie w dalszym ciagu bolu brzuszysko i zastanawiam sie czy dzisiaj nasza przychodnia czynna bo poszlabym niech da mi jakis antybiotyk albo co bo podejrzewam watrobe :baffled:a ile moge sie faszeowac na wlasna reke tabletkami...wiec dzisiaj mam z mlodym spacerki w deszczu no i przy okazji jak bedzie czynna przychodnia zapytam o bilans i o szczepiene

reklama
Do góry