reklama

Mamy z Irlandii!!

Iwka Alergologa w irlandii nie uswiadczysz, oni tutaj na alergie machaja reka i tyle, jedynym sposobem to trafic na jakiegos sensownego pediatre, albo molestowac swojego GP, niestety z doswiadczenia wiem ze oni tu alergiami kompletnie sie nie przejmuja.

reklama
Rosania- folic acid w absolutnie kazdej aptece!!

SIm77
- umowilam sie juz na jutro w Cork- na usg jamy brzusznej a dotyczy ow probem mojego meza :angry::confused::baffled:
Moje rzeczy juz mam spakowane, a dzidzi leza w komodzie i czekaja tylko na wrzucenie do torby, bo niechce zeby sie w torbie gniezdzily. Skurczybyka nie mialam jeszcze ani jednego:baffled: we wtorek ide na usg, na ktorym maja zbadac wielkosc dzidzi i jak bedzie duza to chyba nie przechodze terminu:confused: (w 33 t.c. wazyl juz 2700). Tez juz mi ciezko, w nocy nie moge spac, ciezko mi sie obaracac wogole juz mi ciezko chodzic, ale mam nadzieje ze to juz kwestia tlyko kilku dni moze i godzin.

Iwka O.- idz po porade do jakiegos polskiego lekarza, a on napewno da Ci skierowanie na badania (bo chyba je tu robia:baffled::confused:) z alergia nie ma zatow raczej.

Dziewczyny powiedzcie mi czy w Irlandii robia wogole ktg>??????:confused::confused::confused:

hej sim77 wieki mnie tu nie bylo ale juz jestem tak bylismy zajeci przeprowadzks i wogole urwanie glowy ze wszystkim jak sie czujesz pamietam ze mamy termin blisko siebie ja juz pelna nerwica torby spakowane i odliczamy...........czuje sie ok ale strasznie sie boje wczoraj bylismy na zajeciach szkoly rodzenia i widzialam sale i te wyrko i wszystkie te przyzady..........:baffled:strach sie bac, pokoik juz gotowy zakupy tez zrobione i zostalo czekac................wojna nerwow normalnie........pozdr

Emeralda- moze trzeba bylo nieogladac tych przyrzadow:baffled::-p Ja ich niewidzialam w zyciu i moze dlatego sie nie boje az tak bardzo, poprostu mysle sobie ze bedzie bolec, ale przestanie......;-)a dzidzius juz ze mna zostanie:-) Chyba bym sie bardziej bala jakbym widziala "te" przyrzady, a tak mam spokoj:-p

Aha no i przypominam moje pytanie o ktg?/ Czy je tutaj wogole ktokolwiek wykonuje??

Hej dzieki za rade przeszlam z sojowego mleka do zwyklego wszycy w rodzninie wterdzili ze szukam choroby u dziecka .Sama ograniczylam mu bialko bo widzialam ze cos sie dzieje z nim nie tak teraz przyleciala siostra i potwierdza moje obawy.

Tak oczywiscie wykonuja. Jeszcze bedzie cie trafiac jak co chwile beda cie to tego ustrojstwa przypinac :)
Nie chce byc niegrzeczna ale nie uwazajcie Irlandii za trzeci swiat. Lekarze i polozne sa tu ksztalceni i wiedza jak odbierac porody i wykonuja konieczne badania jesli potrzeba.
Fakt,opieka wyglada inaczej niz w Polsce, ale niestety nigdzie w Europie nie leczy sie tak zacofanie ciazy jak w Polsce. Dlatego dla wszystkich rodzacych i spodziewajacych sie...wiecej wiary. Dla niedowiarkow radze lekture artykulu o polskim szpitalu:
Syndrom otwartych drzwi
Witam
ja tez nie chce byc niegrzeczna .. ale uwazam ze przesadzasz .. . ja nawet nie probuje porownywac Irlandzkich wyksztalaconych konowalow do Polskich lekarzy bo ci pierwsi odpadli by przedbiegach ...coz to za stwierdzenie ze nigdzie w Europie nie leczy sie tak zacofanie ciazy jak w Polsce?? ... skad ty masz taka wiedze dziewczyno .. czyzbys rodzila w Polsce ?? czyzbys miala problemy z ciaza w Polsce??? a moze zachlysnelas sie Irlandia ... i stad te teoria , zazwyczaj glos zabieraja osoby ktore nie rodzily w Polsce ale za to rodzily w irlandi sa zachwycone tutejsza sluzba zdrowia .. gdyz co ?? maja porownanie .. niby jakie ... chyba tylko to co uslyszaly od swoich matek albo pociotek....proponuje poczytac wypowiedzi dziewczyn ktore w obecnym czasie rodzily w tej nieszczesnej Polsce przy tych nie douczonych i zacofanych polskich poloznych i lekarzach !!!;-)

Witam
Jestem tu nowa
W Irl jesteśmy od 3 tygodni, mam 2 letniego synka, mieszkamy na Castle Park
Mam pytanie, czy nadal spotykacie sie w tym community center, jeśli tak to w jaki dni, chętnie bym sie tam przeszła
Pozdrawiam Monika

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry