reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy z Irlandii!!

Och Dziewczyny ale wam zazdroszcze tej dobrej pogody ja pochodze z Co.Kerry i tutaj ciagle mamy chmurki i opady to chyba przez te gory,a w nocy byla straszna mgla:-)

reklama
magdalena to chyba zalezy tylko od ciebie. Sa mamy, ktore podaja swoim maluszkom wszystko, co sie da, a sa takie, co nie podaja nic...np ja :-) Nigdy nic nie podawalam dodatkowego Amandzie, w mleku ma wszystko, a poza tym jej posilki urozmaicam i uwazam, ze witaminy w czystej postaci tzn w owocach warzywach itp sa najlepsze. Jesli chodzi o witD3, to ma ja w swoim mleku i codziennie duuuuuuuuzo przebywa na swiezym powietrzu,co dziala przeciwkrzywicznie. Uwazam, ze to wystarczy.Ale wiem, ze wieeeeeeele mam podaje wit D3 dodatkowo, mysle, ze to twoja deycjza

marlena nad pochodzisz z pieknego miejsca. Nie bylam tam, ale wiem, ze sa tam sliczne miejsca, widoki i duzo ludzi jezdzi tam na wypoczynek.

moj lekarz przepisal maluszkowi wit D3 w zestawie z innymi, bo karmilam piersia. nazywa sie Abidec. A pewna moja kolezanka twierdzila, ze tutaj nie daja. Moze jesli karmisz butelka, to nie przepisuja.

jesli chcesz podawac dziecku wit d3, to powiedz o tym lekarzowi,napewno ci przepisze. Jesli masz zamiar karmic butelka, to mysle,ze nie ma potrzeby.
Pielegniarka, ktora bedzie ciebie odwiedzac w domu po urodzeniu dziecka, da ci ksiazeczke na temat szczepien dzieci w irlandii. Ja o nia poprosilam i nastepnego dnia mi przyniosla, jak i wiele innych na temat pielegnacji maluszka i srodkow dostepnych w Irlandii.

magdalena gruzlica jest w twoim wlasnym zakresie, nie ma tego w planie "obowiazkowych". My Amande tez planujemy zaszczepic.

reklama
Do góry