Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Salome80 - ja zdałam tu prawko, 40 na 40)) Jeszcze nie zapisywałam się na egzamin, ale chciałabym to zrobić jak najszybciej. Ubezpieczenie mojego samochodu wyniosło 1247e, comprehensive - czyli pełne. Podstawowe wyliczyli mi na 1113e.I faktycznie wysokość ubezp zależy od rocznika, pojemności, rodzaju prawa jazdy, a nawet tego czy jesteś kobietą czy nie... I tak ja swoje 1247 zapłaciłam za Toyotę Avensis, silnik 1.6 rocznik 2001. samochód ubezpieczałam w Abbey Murphy (oni mają podpisaną umowę z Zurich Ireland)... A auteczko to niesamowita wygoda, serio!
Witam! Jeśli chodzi o ubezpieczenie auta to prawda, ze kobiety płacą taniej, ale Axy nie polecam, mój chlopak jezdzi tu na Provisional Licence i ubezpieczenie w Axa wyliczyli nam na ponad 2000euro, a gdy zmienilismy na Quinn-direct to płacimy 1000euro...wiec widac ogromną różnice :-)
ja mam Honde ubezpieczona w Allinanz w dublinie i o polowe taniej mi wyliczyli ubezpieczenie niz w axa 016133848 zadzwoncie i obsluga moze byc tez po polsku
podobnie jak Kamcia, mamy auto ubezpieczone w Allianz. Ja mam drugi rok provisional licence, a Mój Pan pełne prawo jazdy już parę lat. Samochód jest ubezpieczony na nas dwoje. Ubezpieczaliśmy w FBD, gdzie w tym roku naliczyli nam prawie 1200 euro, a w Allianz zaplaciliśmy 600.
Hejka :-)
dzieki dziewczyny za odp w sprawie ubezpieczenia.
My mamy tez w Alianz. Uwzglednili nam znizki z Polski i placimy 600 tylko. Jestem ciekawa tylko co sie zmieni gdybym chciala jezdzic i ja z L. ??? Zadzwonimy i sie dowiemy :-)
Tak to prawda w Alianz pracuje Polka.
Czesc! Jestem tu nowa.. Na poczatku sie przywitam ... Jestem Monika i mieszkam w Dublinie. Od niedawna jestem w ciazy i ... nie ukrywam ze jestem ciut przerazona. Przyznam sie ze nawet jeszcze nie bylam u lekarza bo to 1 m-c. Nie mam medical card i zastanawiam sie czy moge sobie wybrac dowolnego lekarza. Mysle o tym najblizej domu, zebym nie musiala daleko jezdzic. Jak czesto sa wizyty? Czy musze na pierwsza wizyte zabrac jakies specjalne dokumenty? Po prostu czuje sie ciut zagubiona Wy to macie juz za soba, dlatego prosze a podpowiedzi. Pozdrawiam.