reklama

Mamy z Irlandii!!

reklama
kamcia zabrali ju 7% universal social charge, a że my z medical card niewiele płaciliśmy to teraz uleciało 150 euro z wypłaty:-( a jeszcze mają obciąc 7 % w przyszlosci bo firmie idzie gorzej , mieli 21 procent obciac ale zwiazki zawodowe sie nie zgodzily, takze lipa totalna:wściekła/y:

Sandrulinska ale 140e to obcieli miesiecznie czy co tydzien ma o tyle mniej wyplaty???
Lubiczanko biedny Danielek...ucaluj go ode mnie:)
Asienko powodzenia w odsmoczkowaniu Ani....nam szybko poszlo,ale mlody bym maly;-)
AsienkoM super ze mala ciagnie z cyca...oby tak dalej!

ja od poczatku uzywam pieluch pampers i chusteczek....czasmai mialam johnsona chusteczki ale mnie nie podchodza,huggisy tez;-)

Vikamcia dzieki za rady odnosnie ucha;-):cool2:

Dzis mnie mniej boli...ale chyba za sprawa kwiatka....nie wiem czy ktoras z Was slyszala...ale kwiatek nazywa sie GERANIUM-nie ktorzy tez go nazywaja ANGINKA....tutaj to raczej nie ma tych kwiatkow....M mi przywiozl od kolezanki wczoraj wieczorem.
Ona zas z PL zaszczepke przytargala tutaj i jej rosnie....
Musze jej ukrasc i sama zasadzic:)

Ostatnia edycja:
helloł

anineczko dziękuje za pamiec... jednak jest tak se z moją niunią :sorry2: uroki przedszkola...zobaczymy ...

asienko_r bravo dla Anusi - dzielna jest- zasnęła??

ewelcia86 "ukradnij" a pozniej Tobie podkradniemy szczypke:tak:;-) dobrze,ze pomógł

lubiczanko bliska mi duszo ..mnie Twój fon losowo nie chce wybrać :-( co siorka powiedziała na propozycje?? :-)

kamcia złoto mi pasi- jednak chyba zbyt duzo tego juz mam:dry: a czemu chcesz wydac? przeciez za rok tez bedą swęta :sorry2::-D

Ide obiadzio zapodac bo zaraz zapuka moja starsza córcia:cool2: dziś tez sie zlitowala rano nad siostrą młodsza ...

Margaritto no dalej trzymam kciuki,za młodą specjalnie ale i za to żebyśmy się jutro zobaczyły :blink:;-)

Lubiczanko a taka burza na innym wątku ;-)

ewelcia jak coś boli to człek się wszystkim ratuje.
anginkę znam bo teściowa tak leczyła mojego M jak był mały,ale m mówi,że nie pamięta czy mu pomagało ;-)jednak to nie powinno zastąpic wizyty u lekarza,po za tym:

"Z kolei włożony do ucha listek geranium rozpada się na drobne kawałeczki i gnije. To sprawia, że bakterie mają idealne warunki do rozwoju" :sorry:;-)

"Przemywanie uszu czystym spirytusem, czy umieszczanie wewnątrz ucha świeżych liści geranium (bodziszka) lub w jego zastępstwie pospolitej pelargonii może zupełnie błahą dolegliwość przekształcić w poważny problem zdrowotny, zwłaszcza jeżeli fragmenty tkanki roślinnej pozostaną w uchu i pod wpływem prób wypłukania zaczną pęcznieć. Nigdy nie należy na własną rękę próbować usuwać ciała obcego, które z jakiejś przyczyny zaklinowało się w głębi kanału słuchowego."

Ostatnia edycja:
Anineczko oczywiscie ze wizyta u lekarza jak najbardziej wskazana ale bylam w przychodni przed poludniem i...mogl by mnie lekarz przyjac o 14:30 ale ja mam dwoje dzieci !!! M ma reke w gipsie i nie mam sumienia go samego z nimi zostawic....-teraz spia..
Nie wiem jakim cudem ten kwiatek sie rozkrusza na male kwalaczki w uchu?ja za nim go wloze to tak lekko "tocze"kuleczke z tych listkow i nie trzymam w uchu nie wiadomo jak dlugo i nie zatykam wata -jak inni to robia -bo sie po prostu boje ze za dalego wcisne...
Dzis rano mialam tylko wlozone przez jakas 1h i tyle.
W domu zawsze mielismy tego kwiatka bo mame czasami ucho bolalo i zawsze jej pomagal:)

Pranie skladam:-D:-D:-D:zawstydzona/y:..........

składaj składaj :-D
no ale lekarza zalicz jak już nie będziesz miała dwójki ;-):-D
swoją drogą kiedy zdążyłaś drugie urodzic? :eek::-D
nie no żart ;-)

ja idę prasowac :cool:
za 3h mamy gości a ja w lesie z praniem :dry: nawalone tego tyle,że szok.Ja nie wiem,mogli by jakieś samoczyszczące się ciuchy wynaleźc :sorry:

reklama
Ooo Kamcia spotkanko dzis robi,a Ja dopiero doczytalam.My wciaz bez neta,bo po kolesiach od lini ani widu ani slychu.dzien dzis bardzo leniwy,nic mi sie nie chce.Ale za to przede mna zakupki jutro,wiec trzeba sie zmobilizowac. Milego dnia mamusie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry