reklama

Mamy z Irlandii!!

Anita ale wizz air lata z tylko z Cork :baffled:
A tłuc się 3 godziny w aucie :dry:
Ale dziękuje za podpowiedz :tak:

Chyba jestem skazana na tego Ryanair:sorry2:

Kasiu no to ten w powiecie Wolsztyńskim.
Pięknie tam jest.Moi rodzice w sumie tam od sierpnia mieszkają.Kupili dom nad jeziorem.Z okna widzą las i jezioro.Jest bosko :tak:
Wcześniej mieszkaliśmy w Lubinie (Zagłębie Lubin-KGHM) i lataliśmy do Wrocławia:tak:
A w Toruniu mam jakąś daleką rodzinke.Nigdy tam nie byłam.

Kurcze musze leciec bo Matt pluje mi na lustro :baffled:
Zreszta coś sie chłopaczyna dzis strasznie broni przed drzemką.Jeszcze żadnej nie zaliczył....drzemki ofkors :-D

reklama
:-(Boje się tez wylotu do Polski,panuje tam nadal grypa,a moj mały prawie za kazdym razem,coś złapie jak jesteśmy w PL;-)A na dodatek dziś sie dowiedziałam,ze moja kumpelka ze swoim 4 miesiecznym synkiem snalazła się w szpitalu bo ma ZAPALENIE OSKRZELI:-(:-(

Ja Jak bylam we wrzesniu bo obie chorowalysmy i bez antybiotyku sie nie obylo, tez kurde wtedy byl jakis wirus...

A moj tez nie jadek tzn: nie chce wogole jesc obiadków tlyko , platki z mlekiem, chlebek , mieska to tylko z rosołku... A na okraglo u na smogla by byc wlasnie ta zupa...

Co do lini lotniczych to naprawde ostanio jest koszmar, ale ja narazie planuje wyjazd w lipcu jak juz mlay bedzie wiekszy i pojade wtedy z tata a M po mnie wprzylecji. Ale to moze sie jeszcze zminic. Bo marza mi sie wkacje gdzies w cieplych tarajach;-)

Jak już mowa o lataniu to ja chciałam zapytać czy na trasie Polska-Irandia można latać tylko na dowodzie osobistym, bez paszportu:confused: Tak się zastanawiałam zawsze:sorry2:

Ja latam do Warszawy i od jakiegoś czasu tylko Aer Lingus został - ceny ma nie najniższe:dry: Chyba jak będziemy chcieli lecieć w lipcu to wybierzemy Łódź i Ryanair'a, jak jeszcze będzie latał:sorry2:

Moniadan
wszystkiego najlepszego dla męża z okazji urodzin:-)
017.gif

Ja od marca biorę się za mojego Vicka z nocnikiem, bo przed porodem jak próbowałam to ciężko mu to szło:baffled: Oby teraz było lepiej;-)

Miłego popłudnia Dziewczyny
:happy:

Ja od jakiegoś czasu latam tylko z dowodem osobistym:-)niemiałam zadnych problemów:-)
Mi się szykuje lot do Warszawy (pierwszy raz do tego miasta)na komunie mojej chrześniaczki i powiem szczerze jestem przerażona:szok:

Wolfia?A do Łodzi to z kąd?Bo z Shannon od 1 marca loty są zawieszone:-(A mi najbardziej pasowało to połączenia.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
to jesteśmy umówione na placu koło katedry o 14 a jesli bedzie brzydko to musimy miec jakas opcje awaryjna co myślicie..?
najfajniejsze place zabaw to busy bees lub monkey business.
Co do mamus niemobilnych to moge jakas zabrac ze soba:)
Ja własnie z pracy wróciłam padnieta żle sie czuje mam nadzieje ze mi przejdzie..

Co do sikania kiedys ładnie mi siadał i sie załatwiał ale ostatnio nie chce siadac no a ja nie chce go zmuszac nie wiem zbytnio co mam z tym zrobic może jakies rady:)??

Pozdrowienia

Hej:blink:
Sofik: Z jakiego miasta jesteś? Wcześniej nie zauważyłam nawet, że ktoś jest z Tipperary:-) A w jakim szpitalu będziesz rodzić? Ja oczywiste, że w Clonmel - tu jest duży wojewódzki szpital - tłumacząc na polski;-)
Anita.ratajczak23: nie polecam lini lotniczych Wizz Air - moi przyszli teściowie ze swoją córką spędzili całą noc w Cork w grudniu, gdyż odwołali lot! Wcześniej nie poinformowali ani telefonicznie ani mail-owo o odwołanym locie chociaż obsługa wiedziała o tym wcześniej, gdyż jak tylko rodzinka zjawiła się na lotnisku zobaczyli na tablicy opóźnienie..notabene 15godz.! Pokusiliśmy się o tani bilet (to był okres świąteczny) i niestety ich córka się rozchorowała bo w poczekalni było zimno (około północy otworzono wszystkie drzwi w celu wietrzenia:szok:) a wrócić do nas w nocy nie mieli czym:crazy:
Od tej pory przy każdym opóźnieniu Ryanaira mam przed oczami tą ich noc..brrr.. Ale na szczęście ta linia jest OK - chociaż rzeczywiście z cenami to mają dziwnie..bilet za grosz albo cent a do tego opłaty lotniskowe plus bagaż i wychodzi stówka..ale i tak jest taniej niż na innych liniach.
A na Wizz Air nikt mnie już nie namówi.. Na skargę, dosyć szybko odpisali, że wypłacą ekwiwalent za opiekę, której nie dostali..ale do tej pory kasy nie ma:baffled:
Poniżej wciąg z ich regulaminu - szkoda tylko, że na miejscu nie oferują tego co jest napisane.. Załoga poinformowała o opóznieniu i się zmyła..a na lotnisku w Cork nie ma ich siedziby, pani z informacji ogólnej powiedziała, że ona nic nie może poradzić a nawet nie chciała się określić co do poniższego punktu bo to nie jej firma:confused:
15.5 PRAWO DO OPIEKI
15.5.1 W przypadku odwołania w Ogólnych Warunkach Przewozu do niniejszego Artykułu, Pasażerowie otrzymują bezpłatnie:
(a) posiłki oraz napoje w ilościach adekwatnych do czasu oczekiwania w trakcie opóźnienia;
(b) zakwaterowanie w hotelu lub zwrot kosztów zakwaterowania w hotelu w przypadku
- gdy występuje konieczność pobytu przez jedną albo więcej nocy, lub
- gdy zachodzi konieczność dłuższego pobytu w Miejscu Wylotu niż planowany przez Pasażera;
(c) transport pomiędzy lotniskiem a miejscem zakwaterowania lub zwrot kosztów transportu pomiędzy lotniskiem a miejscem zakwaterowania określonym w pkt. 15.5.1. (b) (hotelem lub innym).
Pasażer jest uprawniony do domagania się opieki sprecyzowanej w pkt. 15.5.1 (a) jedynie podczas czasu oczekiwania w trakcie opóźnienia.
Wizz Air dokona zwrotu kosztów opieki określonych w pkt. 15.5.1. (b) i (c) Pasażerom, których lot został opóźniony lub odwołany, w rozsądnym przedziale cenowym na podstawie faktur(y) .

Dziewczyny, dziekuje bardzo za zyczenia dla M, dokladam je do zyczen dla meza Didi, bo oni urodzeni tego samego dnia i razem dzis swietujemy :-)

A maciei jakie informacje jakie trasy odwoluje Ryanair? Anita.Ratajczak wiesz cos na ten temat??

reklama
buuuu kolejne spotkanie a ja znów gdzies tam gdzie nikomu nie po drodze :dry: No coz.... live is brutal:-D w kazdym razie udanego spotkana wam zycze:tak:

Co do lotów to ja wlasnie zawsze jak do tej pory korzystałam z Ryanaira i ... matko kochana- no nic się mi jeszcze złego nie przydazyło:confused: teraz mamy juz zabukowane bilety na lipiec takze Sofik bedą latac będą:sorry2::-D

aninieczka pozdrawiam wielkopolske :cool2: ja mam jakieś 130 do Poznania:-) a faworki moze i latwe i tak nie umiem:sorry2: zapodaj mi swojego przepisa- moze mi cos kiedys wyjdzie:tak:

3majcie sie kobietki cieplutko.Do milego- wirtualnego niestety :-(;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry