reklama

Mamy z Irlandii!!

Ciao Babeczki!
A co Wy jeszcze spicie??!!:-)

Ja mam pytanie. Kiedy w szpitalu robia badanie ginekologiczne? tzn. w ktorym tyg? Bo ja mam wizyte jutro i nie wiem, czy juz beda mnie sprawdzac, czy jeszcze nie? Przydaloby sie jakos przygotowac dlatego pytam:-)
Nooo ja miałam takie badanie dzień przed narodzinami dziecka i to tylko na moją wyraźną prośbę bo czułam regularne skurcze:tak::-D

A u nas pogoda kiepska :baffled:

reklama
misia-ja byłam 4czer i badała mnie ale powiedz że masz skurcze co 30min to cię zbada :tak:A dziś byłam u Sempki rozwarcia nie ma główka nisko łożysko już stare czyli dojrzałe do porodu:-D mała waży 3kilo wody płodowe ok i nie owinięta pępowiną tylko czekać ale ile???buzka

Emili- mi sie tam nie spieszy zeby oni mnie w szpitalu badali!! Tymbardziej, ze w
srode ide do Sempki, wiec ona mi powie co i jak. Nie moge sie doczekac. Jestem strasznie ciekawa jak sie ma moj babel:-)​

Emili mi tez Dr S mówiła że łożysko dojrzałe i że urodzę wczęsniej, a jeszcze miesiąc pochodziłam :tak:
Misia, mnie w ogole nie badali ginekologicznie w szpitalu :sorry:

A no lo luzz!! Mi wystarcza, ze Dr.S mnie sprawdzi wiec juz szpital mi w moim boxiku grzebac nie musi;-)

Ale mialam farta! Wyszlam do sklepu kupic kielbase do lazanek. W powrotnej drodze to juz ledwo szlam...strasznie mi bylo ciezko, a brzuch twardy jak skala! W kazdym razie jak tylko zamknelam za soba drzwi domu to tak lunelo, ze masakra!! Normalnie jeszcze 3 minuty i bym byla przemoczona do suchej nitki!

W kazdym razie jak tylko zamknelam za soba drzwi domu to tak lunelo, ze masakra!! Normalnie jeszcze 3 minuty i bym byla przemoczona do suchej nitki!
A ja myślałam, że Ci wody odeszły;-):-D:rofl2:

U nas na razie nie pada, trochę się przejaśniło, ale zobaczymy jak będzie dalej:-p Victor biega w kaloszach i wchodzi do basenu, a jeszcze niedawno biegał prawie na golasa. Pogoda zmienna jest:sorry:

Mnie ani razu nie badali ginekologiczne w szpitalu:no: Dopiero podczas porodu sprawdzali rozwarcie:-p

witam mamy.
ja wraz z mezem wrocilismy ze slonecznej majorki do deszczownej irlandi,
wogole mnie nie zaskoczylo ze tu nadal pada,
trzeba sie nauczyc zyc z tym deszczem.
wakacje speedzilismy przefantastycznie mala zostala tydzien z tesciami w irlandi a my jak malolaci bawilismy sie do bialego rana, to byla pierwsz rozlonka z moja shannon i musze przyznac ze popowrocie z wakacji moje dziecko zapomniala mowy polskiej,a juz tak ladnie potrafila odpowiadac mi po polsku,caly czas tylko po angielsku mowi,staram sie do niej po polsku a ona i tak po angielsu do mnie odpowiada.myslicie ze ze jej to przejdzie i przypomni sobie polski.
witam nowe mamy.
pozdrawiam goraco..

Bini nie wiem czy wiesz,ale od mniej więcej od 29 maja do 5 czerwca mieliśmy mega upały tutaj ;-):-D:-D:-D
Fajnie,że się wybyczeliście sami z mężulkiem.Nie ma to jak odnowic związek bez dziecka,co nie? ;-)

reklama
Witam chciałam Wam to pokazac bo własnie sie dowiedzialam że można miec przedszkole za darmo zamiast ECS i mój Oli sie załapie akurat bedzie mial rok i 3 mies w stycz 2010:)tylko musze sie owiedziec w jakim przedszkolu tak mozna czy we wszystkich..?

Supplemenetary Budget 2009 introduced a free pre-school year for children from next January. Children entering the scheme in January 2010 will be eligible if they are aged between 3 years and 7 months and 4 years and 10 months at 1 January 2010 (children born between March 1st, 2005 and June 1st, 2006).

Parents who wish to avail of the scheme can enrol their children with the available participating service of their choice. Children enrolled in playschools will receive free pre-school provision of 3 hours per day, 5 days each week over a 38 week year. Children enrolled in full- or part-time childcare services will receive free pre-school provision of 2 hours and 15 minutes per day, five days a week over a 50 week period.

A helpline is in place to answer queries from parents and childcare providers in relation to the operation of the new scheme. The number is 1890 30 30 39.

Find out more on the website of the Office of the Minister for Children.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry