• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Mamy z Irlandii!!

No właśnie się pytam dlatego??
DO tej pory nigdzie mi nie wymagali aktu przetłumaczonego. Wystarczył im polski, xerowali sobie i było ok. W revenue, w banku, do aktualizacji danych w pps.

ja nawet polskiego tutaj nie mam :zawstydzona/y: muszę poprosić mamę o szybkie wysłanie ;-) do tej pory nikt mnie nie pytał o akt małżeństwa... może to zależy od długości małżeństwa? :confused:

reklama
asienka_r w Galway w szpitalu tak nam powiedzieli.Jest tam specjalne biuro,gdzie zanim wyjdziesz ze szpitala musisz wypelnic jakas rozowa forme(podkreslali aby nie zabierac formy do domu!)I wlasnie jednym z potrzebnych dokumentow(jesli slub odbyl sie nie w Irlandii)potrzebny jest przetlumaczony akt malzenstwa.Tak wiec andzulina "na wszelki wypadek"sobie zalatw.Jesli bedziesz na szkole rodzenia to napewno o tym wspomna.A dziekuje za te kciuki-ja bardzo bym chciala,zeby jednak bylo to ta data wczesniejsza-a najlepiej jakby bylo to 26 lipca-w nasza pierwsza rocznice slubu:-)

Wilwia - kto wie... może Mały zrobi Wam taki prezent:tak:
a na których zajęciach mówili o tych sprawach papierkowych? bo teraz mam fizjoterapię, a 23/07 ostatnie zajęcia i pech chciał, że mam ślub koleżanki w tym samym dniu :-( a muszę iść, bo mam być świadkową. myślałam, że odpuszczę sobie te zajęcia, ale chyba urwę się z imprezki na te 2 godzinki :confused:

Andzulina jesli sie nie myle bylo to na drugich zajeciach a potem jeszcze raz na tych zajeciach dodatkowych z partnerami.Na jednych mowila nam o tym połozna a na drugich wyszedl ktos z tego biura i wszystko jeszcze raz nam powiedziano.

kurczę - to mamy inny tok prowadzenia zajęć - ja już jestem po 2 i nic nie mówili na ten temat. a zajęcia z partnerami mam jutro o 14, tylko nie wiem, czy zdążę, bo na tą samą godzinę mam wizytę u GP :(

andziulina nie wiem czy tak jest z aktem malzenstwa, bo z aktem urodzenia tak - jesli Twoja mamcia bedzie wyciagala go z usc to na takiej specjalnej formie w kilku jezykach wtedy nie musisz go tlumaczyc...i niech powie ze to do spraw socjalnych to wtedy jest za darmolke:cool2:

:-) a ja dzisiaj kupiłam łóżeczko, oczywiście nie taki kolor jak chciałam ale tutaj nie ma za dużego wyboru:baffled:
wyprawke tez juz mam ale poza tym nic takze jeszcze troche zakupów mnie czeka:baffled:

Hejo Mamuśki, witam z Polski :-)

W końcu przysiadłam do komputera, bo od przyjazdu nie ma na to czasu ;-)

Lot w porządku, Emma trochę spała, trochę płakała, ale M trzymał ją na kolanach także spoko, okazało sie że mamy tyle bagaży, ze musieliśmy odmówic naszego tatę, bo nie zmieślilibysmy się do zwykłej osobówki i poprosiłam moją friend o odbiór, a ona taka zakręcona, ze pojechała do Katowic zamist do Krakowa :szok: hi hi i pisze mi smsa ze juz jest i czeka na lotnisku, a za chwilę dzwoni, gdzie ja jestem, bo nie widzi samolotu!!!! czujecie to

Na szczeście mam tam kolezankę, jej M odebrał nas z lotniska, nic nie czekalismy, u niej posiedzielismy godzinke, wypilismy herbatkę, nakarmiałam Emkę i moja przyjaciółka już była

W domu rodzice czekali na nas z obiadem, rosół i rolady :-)

Najgorzej to rozpakowac to wszystko, najpierw musiałam wywalic ubrania z szafek, żebym mogła coś włożyc, wywaliłam WSZYSTKIE moje ubrania :szok::szok::szok: i tak w nic się nie mieszczę, zresztą są już stare i znoszone i stwierdziłam, że kupie sobie nowe

W Polsce pogoda nawet fajna, dziś moja siostra poszła z Emcią na spacer, a my poszlismy z Erykiem i jej córeczka (która dziś miała urodziny 6 lat) na epokę lodowcową, przy kasie troche nas zatkało bo bilety 78zł plus 17zł za popcorn :szok:

Wczoraj byliśmy w sklepie i kupilismy sobie wielki stół do domu :tak: teraz to mozemy wyprawiac chrzciny ;-)

Oki to koniec chwalenia, uciekam na razie pa

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry