reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy z Irlandii!!

Witam dziewczynki!
Ja ostanio nie mam kompletnie weny ....Wogóle jestem jakaś obolała i brak mi cierpliwośći....Potrzebuje chyba wakacji jak nic:sorry2:Na szczęście jeszcze kilka dni i do PL....o ile nie odwołają lotów:dry:Dobra to byłoby na tyle marudzenia....
Wczoraj byłam z małym na szczepieniu,bidulek marudny jest i ma stan podgorączkowy...Dałam mu carpol i zasnął na szczęście bo już widzialam,że strasznie go męczy...
Oby mu szybciutko przeszło bo w sobotę przecież jego impreza urodzinowa się szykuje:blink:
Crazy Girl gratuluję pracy!
Aga_Natalia witaj;-)
Pauletta spóźnione życzenia dla Wiktorka:zawstydzona/y:Wszystkiego najlepszego!:tak:
Dominika głowa do góry!
Lubiczanko Ty to optymistka na całego:tak:Tak trzymaj!
Ciociu Tichonku dziękuje za fotki i Tobie Margeritto również.
Karolinonicolo powodzenia jutro!!!Życzę oby było bezboleśnie;-)
Nic,lecę wykorzystac chwile póki śpi i ogarnąć trochę chatę

reklama
Monidan-mhmmm,samolotem-do Polski zresztą też...Ale się nie załamuję-jak na razie mój lot nie jest wstrzymany(szczęście,że lecimy z Cork a nie z Dublina)...I mam ogromniastą nadzieję,że polecą wszystkie moje samolotki:))
Anineczko-ło żesz ten ból głowy...tulkam:)
Gastone-pieluchomajty sobie zakup-wygodniejsze to niż nocowanie w wucecie:)))
Misia-wysłałam focie i ja:)
Dytka-postaram się:)))Odkryłam,że sekret tkwi w przebudzeniu się-na dzień dobry myśl jak miły musi być ten dzień:)))
Madbebe-właśnie,że o tym urlopiku pomyślałam sobie dopiero jak ze spacerku wróciłam:/Ale jakiś wpływ na moje samopoczucie pewnie też ma...A pomalutku zacznę się pakować(zwykle robię to miesiąc przed wyjaqzdem:))
fuuuuj-Daniel mamie kupsko strzelił-jak wali:/zachciało mi się do cycunia dodawać obiadki,sratki,i teraz wącham;))

Ostatnia edycja:
anineczka maszmigrenowe bóle głowy?? one lubią trwać kilka dni i niestety nic nie pomaga:(( mnie (odpukac) ciąża wyleczyła z migreny, ale wczesnie to ból nie do wytrzymania i wymioty:(( i tak np 3 dni:(( pozdrawiam i życzę żeby szybko przeszło;)

Nie nie migrenowe...to nie jest ból nie do wytrzymania,raczej taki zaskakujący bo łeb nie boli,nie boli i nagle zaczyna...3 minuty spokoju i znowu.Ale mówię,nie naparza za mocno po prostu jest upierdliwy :wściekła/y:
A skłaniałabym się bardziej do tej tezy:
Bóle napięciowe

Pojawiają się często po obu stronach głowy. Nie mają one podłoża genetycznego i nie są wywoływane spożywanymi pokarmami.

Uważa się, że przyczyną tego schorzenia jest m.in. stres, emocje, brak snu, przemęczenie, zmiany atmosferyczne.

U mnie stresu i dolinek ostatnio było w nadmiarze.
Tak więc pozostaje mi tylko to jak radzą w artykule:

Ponieważ przyczyną bólów napięciowych są m.in. stresy i emocje, ważne jest zachowanie dystansu do napierających na każdego z nas problemów. Pamiętajmy o tym, wypełniając PIT-y lub trzymając kciuki za pociechę zdającą egzamin maturalny.
W tym rodzaju bólów pomocne mogą być gorące natryski lub okłady. Ulgę przynoszą też masaże.

madbebe no mi wlasnie tez pomyslow brakuje :-( A ze w testach mi nic nie wyszlo,to wlasnie sie ciesze. Super nie miec alergii. Podejrzewam,ze gdybym miala, to mialabym to duzo wczesniej, a mi dopiero zaczelo sie to od roku. Nie wiem moze zatoki jakies ehm musze poczytac na necie troche.

misia przez gp, musisz miec skierowanie, czekalam na nie pol roku. Ale prywatnie dostaniesz w 2 tygodnie termin, kosztuje ponad 100e. Te testy(z tego co ja sie orientuje) to serio mozesz robic o kazdej porze roku. Oni oceniaja to w skali do 10, wiec kiedykolwiek zrobisz, a masz alergie na cos, to i tak jakas plama czy babel ci urosnie. U mnie wyszlo 9 na 10, ze nie mam alergii na zadne pylki,trawy,kurze itp. Wiec to dosyc wysoko,ze test wyszedl prawdziwy.Urosl mi ponad 1 cm babel i mialam ochote sie strasznie drapac, a nie moglam przez 15 minut :-D

uciekam jakas kawke wypic, juz 2 dni nie pilam :-D

Ostatnia edycja:
niestety foty są tylko z pierwszych 15tu minut w Lough gur w dniu pierwszym:(potem mój J zostawił aparat w bagażniku...A czy któraś przypadkiem nie pstryknęła foty mojemu Danielkowi na basenie???

Dyta a ode mnie nie dostalas? :-)
Ponieważ przyczyną bólów napięciowych są m.in. stresy i emocje, ważne jest zachowanie dystansu do napierających na każdego z nas problemów. Pamiętajmy o tym, wypełniając PIT-y lub trzymając kciuki za pociechę zdającą egzamin maturalny.
W tym rodzaju bólów pomocne mogą być gorące natryski lub okłady. Ulgę przynoszą też masaże.
Anineczko, bron Boze nie wypelniaj PITow i nie trzymaj kciukow za Antka i Mata na maturze:-D:-D:-D

Margarittko, no to polej tej kawy, to sie napije z Toba:-D

hej ho hej ho!;-)
anineczko końca bólu Ci życze!:tak::sorry2:
dyta ja też nie lubie szczepionek dzieciaków , bo potem po dniu mamy, a czasem nawet dwóch:sorry2: no i niech się polepsza malutkiemu bo te urodzinki przeca!:tak:
karolinanicola powodzenia ! i szybkiego powrtotu do formy:tak:
lubiczanko no no no tyle pozytywnej energii to sie chwali:tak:

u mnie lepiej węzły chłonne nie bolą opuchlizna zeszła, ucho nie boli( crazygirl miałaś racje, to chyba promieniowal bół od zęba i btw gratuluje wymarzonej pracy:tak: ) ząb przestał sie wyrzynać i zastanawiam sie nad zyciem z nim bo po tym wszytskim czego dowiedzialam sie o chirurgi szczekowej w takich przypadkach to bez bólu siłą mnie tam nie zaciągną!:sorry2: no zobacze jak to bedzie, pewnie i tak bede musiala kurde no:no:

pogoda okropna!

miłego dnia mimo wszystko!:-)

reklama
Do góry